Amenințări în ”stil arab” din partea fostului selecționer al Siriei pentru corespondentul Liga2.ro din Mehedinți! ”Să nu ne intersectăm, că facem accident!” Motivul e unul incredibil

Mircea OGLINDOIU 02 Mar. 2022, 11:21 Liga 3
Amenințări în ”stil arab” din partea fostului selecționer al Siriei pentru corespondentul Liga2.ro din Mehedinți! ”Să nu ne intersectăm, că facem accident!” Motivul e unul incredibil

Deranjat de faptul că jurnalistul ProSport / Liga2.ro Mircea Oglindoiu a deconspirat faptul că e antrenor ”sub acoperire” la Viitorul Șimian, echipă din Liga 3, deoarece încă n-a reziliat contractul cu naționala Siriei, care expiră pe 31 martie 2022, Valeriu Tița (56 ani) a trecut la amenințări.

Ieșirea antrenorului originar din Drobeta Turnu Severin este una șocantă, mai ales că vine din partea unui fost selecționer, țară arabă confruntată de mulți ani cu război intern, cu ”accidente”, după cum s-a exprimat glob-trotter-ul tehnician.

”Să nu ne intersectăm, că facem accident! Săracule!”, i-a transmis Tița, prin mesaj pe WhatsApp, jurnalistului Oglindoiu.

A pregătit neoficial Viitorul Șimian și în toamnă

Valeriu Tița a pregătit o serie de echipe de club din lumea arabă, gen Al Ittihad Allepo (Siria), Al Shorta Dammasc (Siria), Al Nasr Ardiyah (Kuweit), Al Shrajah (Emiratele Arabe Unite), Al Faisaly Amman (Iordania), Al Safa Beirut (Liban), Al Orubah (Arabia Saudită), Al Nejmeh Beirut (Liban), Al Talaba Baghdad (Irak), Al Mina’a Basra (Irak) sau Al Hussein Irbid (Iordania).

În România a antrenat echipe modeste, precum Dierna Orșova (Liga 3), Electro-Bere Craiova (Liga 3), Minerul Valea Copcii (Liga 3), CS Termo Severin (Liga 4) și FC Drobeta, în turul sezonului 2008 – 2009, din Liga 2, după care a plecat în Siria, la Al Ittihad Allepo, alături de care a câștigat, în 2010, AFC Cup. Exceptând Al Ittihad Allepo (Siria), Tița a mai avut rezultate doar la Al Safa, cu care a încheiat campionatul pe locul secund, și la Al Nejmeh, alături de care a câștigat Cupa Libanului.

La restul echipelor a fost dat afară după câteva etape, cum a fost cazul în urma cu un an la Irbid. Din acest motiv, pentru că se află în litigiu cu echipa iordaniană, căreia îi cerea drepturile salariale, a antrenat ”undercover” Viitorul Șimian, toamna trecută, fiindcă dacă antrena cu acte, legal, echipa mehedințeană nu mai putea solicita banii iordanienilor. În luna decembrie a preluat națională Siriei, alături de care a ratat calificare în sferturile de finala ale Cupei Arabiei, după înfrângerea din ultimul meci din grupe, cu ”puternica” echipă a Mauritaniei!

Acum s-a întors la Viitorul Șimian (foto principal), locul 5 în Seria a 7-a a Ligii 3 după 15 etape, însă susține că doar dă ”o mână de ajutor”.

Atacantul Gelu Velici a trecut la cuvinte mult mai jignitoare! Nu cunoaște însă nici sensul cuvintelor!

La scurt timp după ce și site-ul saptamanamh.ro a postat o poză cu Tița la antrenamentul Șimianului, înainte de amicalul cu CSO Turceni, de zilele trecute, jucătorul echipei mehedințene Viitorul Șimian, Gelu Velici, fost atacant la Dinamo II, Poli Timișoara, CSM Reșița sau Dunărea Călărași, a avut o ieșire la fel de grobiană la adresa jurnalistului.

”Dacă Vali Tița te-a amenințat în stil arab, eu vreau ceva mai tradițional cu tine. Să traversezi când mă vezi, că te f… în c.r. Și vreau să îmi bag p… în m… tăi. În bag p…în tine și în ziarul tău. Homosexualule. Iubita ta știe că te … și în c… Homosexualule. Homosapiens ce ești!”, a scris Gelu Velici. Un mesaj care arată cei șapte ani de acasă ai lui Velici și poate un motiv pentru care nu a reușit mai mult în cariera sa de jucător de fotbal.

Nu este prima dată când Velici are astfel de apucături, în trecut, jucătorul de fotbal a agresat cu apelatul non-stop noaptea a corespondentului din Timișoara, care l-a și reclamat la Poliție.

După ce și-a reziliat contractul cu Dunărea Călărași, echipă pentru care n-a marcat niciun gol în Liga 2, Velici a semnat toamna trecută cu nou-promovata în Liga 3, Viitorul Șimian.

Echipa mehedințeană se află în prezent pe locul 5 în Seria 7 din Liga 3, iar pe 11 martie va juca la Pandurii Târgu Jiu, în etapa a 16-a. Până atunci, Viitorul Șimian are programat sâmbătă, de la ora 12:00, la Drobeta Turnu Severin, un amical cu CSM Reșița, liderul autoritar al Seriei a 7-a.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/viitorul-simian-ar-putea-fi-pregatita-de-fostul-selectioner-al-siriei-19218860

Mircea OGLINDOIU 02 Mar. 2022, 11:21 Liga 3
Pe aceeași temă