Crișul Chișineu Criș încheie anul istoric cu schimbări la nivelul conducerii, dar cu aceleași aspirații: ”Obiectivul este calificarea la barajele de promovare în Liga 2”. Analiza lui Adrian Abrudean

Călin MNERIE 03 Dec. 2020, 15:02 Liga 3
Crișul Chișineu Criș încheie anul istoric cu schimbări la nivelul conducerii, dar cu aceleași aspirații: ”Obiectivul este calificarea la barajele de promovare în Liga 2”. Analiza lui Adrian Abrudean

A fost anul recordurilor pentru echipa de fotbal Crișul Chișineu Criș. Prin ”înghețarea” ediției precedente a Ligii a 3-a, formația de pe Crișul Alb a obținut cea mai bună clasare din istorie, locul 3, iar pauza de iarnă i-a prins pe locul 1 în Seria 8.

Odată cu schimbarea administrației locale, conducerea clubului a suferit și ea modificări majore.

Se leagă relațiile cu noua conducere: „Am contactat deja doi-trei jucători”

Managerul Daniel Cherecheși a fost înlocuit cu Viorel Vancea, care face echipă în executiv cu Alin Drăgan, iar Emilian Lasc i-a lăsat locul în fruntea Consiliului de Administrație al clubului lui Sebastian Mann.

„Eu și fotbaliștii am lucrat foarte bine cu vechea conducere, le mulțumim lui Dani și Emil pentru tot ce au făcut pentru această echipă, acum am început un drum cu noua conducere. Până acum am avut discuții foarte constructive cu Viorel Vancea și Alin Drăgan, dar îl simțim aproape și pe noul președinte al Consiliului de Administrație.  Au fost în vestiarul echipei, au vorbit cu băieții, dar și cu mine separat, pentru a pune la punct campania de achiziții. Am și contactat doi-trei jucători, sperăm să ne înțelegem cu ei. Ne-am mai dori un fundaș central, un atacant și, eventual, un junior. Vrem să fim cât mai competitivi la primăvară, campionatul va fi mult mai greu decât în toamnă, fiecare punct va cântări greu. Conducerea ne-a spus deja că obiectivul este calificarea la barajele de promovare, așa că vrem să terminăm în frunte această serie”, susține antrenorul Adrian Abrudean.

Încredere și progres, „criza COVID” – gestionată și ea foarte bine la Chișineu Criș

Antrenorul Crișului recunoaște că nu se aștepta ca echipa sa să fie prima în clasament după primele 10 etape ale sezonului, dar: „La cum s-au desfășurat ostilitățile în această toamnă e un loc binemeritat. De la etapă la etapă, pe fondul muncii depuse, echipa a câștigat încredere în forțele ei și a progresat în mod evident. A fost și momentul dificil al infectărilor cu COVID, prin care au cam trecut toate echipele din țară, pe care l-am gestionat foarte bine. Sigur, a contat și contextul, în sensul în care majoritatea jucătorilor s-au negativat după o săptămână, iar primul adversar după absența antreamentelor a fost, să zicem, abordabil. Băieții au câștigat și cu inima la Periam, după care ne-am reintrat rapid în ritm. Apoi, grupul a gestionat foarte bine restul meciurilor, pentru Crișul e un lucru foarte important că nu a pierdut niciun meci în acest campionat. Mare merit e al jucătorilor, eu chiar le mulțumesc pentru satisfacțiile pe care mi le-au oferit în acest sezon”.

Achiziții țintite, Haloș – cea mai plăcută surpriză la Crișul

Pentru Crișul au fost importante și achizițiile efectuate în acest an, absolut toate aducându-și un aport important la rezultatele echipei.

„În iarnă a venit Nistor, un jucător experimentat, care a dat siguranță echipei. Apoi, la începutul sezonului, am insistat pentru revenirile lui Siminic și Budur, de asemenea doi fotbaliști care ne-au ajutat foarte mult, deși Budur, din motive medicale, nu a jucat prea mult. Dar, când am apelat la el și-a făcut mereu treaba, să nu uităm nici dubla din ultimul meci al anului ce ne-a menținut pe primul loc. Apoi, cei doi juniori împrumutați de la UTA s-au potrivit ca o mănușă pentru noi. În primul rând, Andrei Haloș a fost o surpriză foarte plăcută și pentru mine. Îi cunoșteam calitățile, caracterul, dar fiind la primul an în Liga 3-a nu mă așteptam să fie chiar atât de constant, chiar a jucat foarte bine. Apoi, Pătlăgică are și el calități excelente, pe care și le-a pus și el în slujba echipei și vorbim despre un fotbalist de 17 ani. Păcat că a fost bolnav vreo trei săptămâni și a avut de pierdut din punct de vedere fizic”, mai susține „Știli”.

Regretul despărțirii de Adrian Piț

Dar, au fost și mici aspecte negative pentru „alb-albaștri” în stagiunea de toamnă. „În primul rând, din motive obiective, a trebuit să ne despărțim de Adi Piț, un fotbalist care a dat foarte multe acestui club, încă din Liga a 4-a. A fost o piedere mare pentru noi, eu nu pot decât să-i mulțumesc pentru colaborare și cred că va avea mereu deschisă ușa la Chișineu Criș după această pandemie, cine știe. Apoi, jucătorii știu cât de supărat am fost pentru că am pierdut puncte în minutele 94 cu Ghiroda și Lipova, ar fi trebuit să fim și mai concentrați. Cu patru puncte în plus am fi vorbit, poate, de un parcurs aproape perfect acum, dar, pe de altă parte, vreau să consider că ne-a folosit ca învățătură pentru retur”, mai consideră „principalul” celor de la Chișineu Criș.

Adi Piț a ajuns la 37 de ani și și-ar putea încheia cariera, ce l-a văzut bifând prezențe la echipe importante din Europa și țară, precum AS Roma (Italia), UTA, ”U” Cluj, Viitorul Constanța sau Xazar Lankaran (Azerbaidjan). Din 2015 a revenit acasă, unde a jucat din nou pentru UTA (în Liga 3-a), Frontiera Curtici, Șoimii Lipova și Crișul.

Și mai mult de lucru de la anul

Liderul din Seria a 8-a a Ligii 3 nu a intrat încă în vacanță, iar până o va face coducerea clubului ar trebui să achite și ultimele salarii pe acest an.

„Mai avem trei antrenamente până la finalul săptămânii viitoare. Sunt mișcări plăcute, de ieșire treptate din efort, atmosfera e una destinsă, așa cum îi stă bine unui lider. E frumos să petreci vacanța, Sărbătorile de Iarnă pe primul loc, dar, așa cum am spus, din ianuarie va trebui să muncim din nou foaret serios, căci încă nu am realizat nimic. Mai sunt 24 depuncte puse în joc, se pot întâmpla multe și restul echipelor se vor întări, probabil, în iarnă și vor face o pregătire bună. E important să ne odihnim, să ne recuperăm energiile și să revenim cu chef de muncă la antrenamente. În numele meu și al echipei aș dori să mulțumesc orașului Chișineu Criș pentru sprijin, să le urez sărbători fericite chișeoanilor, sper să fie mândri de noi și la anul”, a încheiat Adi Abrudean, care va suna – probabil – adunarea pe 15 ianuarie 2021.

Crișul Chișineu Criș conduce Seria a 8-a a Ligii 3 cu 24 de puncte, cu două mai multe decât „verișorii” de la Șoimii Lipova și cei de la ACS Poli Timișoara.

Clasament Seria 8 Liga 3 după 10 etape:

Foto: Sport Arad

Călin MNERIE 03 Dec. 2020, 15:02 Liga 3
Pe aceeași temă