Găina tricoloră și puii chimiști

09 Mar. 2009, 18:39 Liga 3
Găina tricoloră și puii chimiști

Tricolorul Breaza merită felicitări pentru felul cum a gândit acest retur, pentru achizițiile făcute în această iarnă, pentru puterea de care dă dovadă la meciurile jucate. Ne-am convins, și la Brazi, că diferența dintre o echipă gazdă, Chimia – ce nu mai sperie pe nimeni și nu mai înseamnă mare lucru în "calcule" și un club aflat "pe val", așa cum este Tricolorul, este una imensă, în favoarea oaspeților din derby-ul prahovean al Ligii a treia, disputat vineri.  Jocul dintre echipa pe care Stăncioiu o ducea în B, acum trei sezoane, și cea cu care se pregătește acum, același antrenor, de promovare, a fost unul bun pentru nivelul Ligii a treia. În ciuda unui teren destul de greu, ambele grupări au jucat cu nerv și au reușit destule, din punct de vedere al spectacolului oferit unei asistente numeroase, peste 500-600 de spectatori venind să vadă acest meci. Până la urmă, la capătul a 90 de minute echilibrate, s-a impus echipa ce avea mai mult nevoie de puncte, un procent semnificativ în stabilirea scorului final avându-l și arbitrul Sava Găina.

 

Băcăuanul a acordat un penalty ce s-a dovedit decisiv, la o faza confuză, în minutul 27. Vasilescu a preluat mingea pe lângă Sambou, foarte probabil, cu mâna, apoi a căzut imediat la contactul cu apărătorul senegalez, care a făcut imprudența să-l atingă. Și, dacă la ultimul derby județean, la Kaproni, Tricolorul a ratat penalty-ul de care a beneficiat, acum a executat lovitura de pedeapsa Vișan, unul dintre golgeterii seriei, acesta transformând fără emoții de la punctul cu var. Avantajul luat astfel s-a dovedit a fi decisiv, până la urmă, pentru elevii lui Florin Stăncioiu, care continuă cursa de urmărire a liderului Victoria Brănești. În schimb, Chimia ajunge la coada clasamentului, pasivul la "adevăr", -16, dând emoții chiar și într-o serie unde trei echipe sunt retrase deja.
Fără Vasic, suspendat, Chimia a mers, în poarta, pe mâna lui Alexandru Catană, fiul fostului jucător de la Petrolul, Ion Catană, portar și el, făcând un meci bun. Nu la fel se poate spune despre fratele său, Răzvan Catană, precum și de celălalt junior utilizat de Ștefan Preda, L. Radu, cei doi "pui" fiind punctul slab al echipei gazdă. Asta în comparație cu omologii lor de la Breaza – Ghiorghiță și Olteanu – care au jucat la nivelul seniorilor. Chimia a încercat să se apere de golgeterii seriei, cu o apărare suplimentată, în centru, unde Sambou, Ciobanu și Ianculescu (surpriza plăcută a meciului) au reușit să-și facă treaba în fața celor "2V" – Vasilescu și Vișan.

 

Ocaziile au alternat la ambele porti, de la gazde, cel mai periculos jucător dovedindu-se căpitanul Cristi Nica, atacant care și-a trecut în cont cateva șuturi periculoase, din lovituri libere, precum și o bară transversală (min. 54). În rest, câteva centrări într-un careu supraaglomerat, pe final, aruncate de fosta vedetă, Irimescu, ajuns rezervă acum, câteva raiduri plăcute ochiului, dar fără consistență ale lui Cătălin Vlad și cam atât pentru o echipă gazdă, Chimia, ce și-a depășit condiția de codașă. De partea cealaltă, în afara golului din "pinalti", Vasilescu a avut poarta goală în față, șutul său fiind scos de Docea, iar Turiac și Vișan au ratat și ei ocazii importante în contul echipei lui Stăncioiu. Un succes al Tricolorului, in fața unei echipe Chimia, în care "elementul surpriză", gândit de staff-ul gazdelor privind strategia de joc și componența formației, a dat ceva roade, dar nu îndeajuns. Iar cum fotbalul se joacă pe goluri și puncte…

Chimia Brazi – Tricolorul Breaza 0-1 (0-1)

Stadion: "Chimia" – Brazi.
Asistență: circa 700 de spectatori.
A marcat: Vișan (27-penalty).

Chimia: A. Catană – Sambou, S. Ciobanu, Ianculescu – R. Catană (67 Docea), Butufei, Murar, L. Radu – Nica (74 Irimescu), C. Vlad, A. Alexandru (35 Nicoliță). Rezerve: Tudorache – F. Ungureanu, M. Dan, Tătaru.
Antrenor: Stefan Preda.

Tricolorul: Sava – Samson, Forika, Apostol, Olteanu – Ghiorghiță, Turiac (72 Dascălu), G. Ghiță, Liuba – Vișan (90 Ciorchină), Vasilescu. Rezerve: Anghelache – Petcu, Bumbar, Stoica, Negotei.
Antrenor: Florin Stancioiu.

Avertismente: Sambou (55), Radu (66), Ianculescu (71) / Ghiță (8), Turiac (68), Samson (90).
Au arbitrat: Cristi Sava – Găină (Bacău) – Marius Buburuz, Alexandru Radu (ambii din București). Observator: Alexandru Ilie (Craiova). Jucătorul meciului: Marius Vișan
 

Articol scris de Marian Dima
 

09 Mar. 2009, 18:39 Liga 3
Pe aceeași temă