Fost junior de la Dinamo și-a încheiat cariera de fotbalist la vârsta de 43 de ani. ”M-am împăcat cu ideea!” Ce va face mai departe

Mircea OGLINDOIU 01 Jun. 2022, 01:01 Liga 3
Fost junior de la Dinamo și-a încheiat cariera de fotbalist la vârsta de 43 de ani. ”M-am împăcat cu ideea!” Ce va face mai departe

Ajuns la 43 de ani, severineanul Mihai Schintee s-a retras în weekend din fotbal. În ultimii 5 ani, fostul junior de la FC Drobeta și Dinamo București a evoluat la Viitorul Șimian, iar în ultima etapă din play-out-ul Ligii a 3-a a disputat ultimul său meci din carieră, fiind introdus pe finalul partidei cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2, scor 5-0.

Mihai Schintee își încheie cariera de fotbalist la 43 de ani

Schintee va rămâne în cadrul clubului din comuna mehedințeană Șimian, urmând să preia o grupă de juniori.

”A venit și acest moment. M-am împăcat cu ideea. Oricum, voi rămâne în cadrul clubului și voi antrena la grupele de copii și juniori de la Șimian. Îmi aduc aminte că am debutat la seniori cu FC Drobeta, la 17-18 ani, când am și reușit să promovăm, în 1998, în Divizia B, la Arad (n.r – după meciul de baraj cu Industria Sârmii Câmpia Turzii, câștigat la loviturile de departajare). Vara trecută am reușit să promovez cu Viitorul Șimian în Liga 3. Echipa a avut un parcurs peste așteptări”, a declarat Mihai Schintee, la Terra Sat TV.

A pierdut la scor precedentul baraj

Mijlocașul severinean juca la Viitorul Șimian din 2017 și, în 2018, a disputat barajul pentru promovarea în Liga 3, cu CS Dumbrăvița. Viitorul Șimian a pierdut cu 0-6 în Banat și cu 1-5, returul, de pe teren propriu. Vara trecută, Mihai Schintee a mers din nou cu Viitorul Șimian la baraj și a contribuit la promovarea echipei mehedințene. După 2-1 la malul Dunării, Viitorul a fost învinsă, cu 4-3, la Râmnicu Vâlcea, de Minerul Costești, dar a promovat datorită golurilor mai multe marcate în deplasare. A fost ultimul sezon în care s-a mai ținut cont de această regulă de departajare.

Mihai Schintee a jucat, de-a lungul carierei, la FC Drobeta, Politehnica Timișoara, Dinamo București, FC Bihor, Poiana Câmpina, ARO Câmpulung Muscel, Building Vânju Mare, Minerul Valea Copcii sau CS Termo Severin.

Viitorul Șimian a încheiat play-out-ul Seriei a 7-a a Liigii 3 pe locul 1, ceea ce înseamnă că la general s-ar fi clasat pe locul 5 în această serie.

Mircea OGLINDOIU 01 Jun. 2022, 01:01 Liga 3
Pe aceeași temă