Campioana județeană de la Mehedinți, mulțumită de tragerea la sorți. ”Avem o șansă bună și trebuie să profităm”. Adversara de la baraj a izbutit doar 7 puncte în Liga 3

Mircea OGLINDOIU 14 May. 2021, 13:22 Liga 4
Campioana județeană de la Mehedinți, mulțumită de tragerea la sorți. ”Avem o șansă bună și trebuie să profităm”. Adversara de la baraj a izbutit doar 7 puncte în Liga 3

Repartizată în Regiunea 5, campioana județului Mehedinți, Viitorul Șimian, va întâlni Minerul Costești la barajul pentru promovare/menținere în Liga 3, conform tragerii la sorți efectuată ieri, la sediul FRF.

Echipa comunei Șimian a evitat astfel doi adversari mulți mai dificili, Universitatea Craiova 2 și chiar Progresul Ezeriș. Minerul Costești a promovat, vara trecută, în Liga 3 și a încheiat Seria 7 pe ultimul loc, cu doar 7 puncte și golaveraj 16-51, după 18 jocuri.

”Ne bucurăm că nu am picat cu satelitul Universității Craiova, care cu siguranță trimitea și câțiva jucători de la prima echipă pentru cele două meciuri de baraj. Minerul Costești era cea mai accesibilă echipă din regiunea noastră, dar asta nu înseamnă că e o echipă slabă. Avem totuși o șansă mare acum și trebuie să profităm de tragerea bună și să promovăm în Liga 3, a declarat, pentru Liga2.ro, președintele de la Viitorul Șimian, George Sărăcin.

Au avut ghinion la precedenta tragere la sorți

Echipa din Șimian este la cea de-a doua experiență la baraj, după ce în 2018 a avut ghinion la tragerea la sorți și a întâlnit campioana județeană de la Timiș, ACS Dumbrăvița. Având în componența lotului mulți jucători de eșalon superior, echipa bănățeană s-a impus, în dublă mansă, cu scorul general de 11-0.

Din lotul care mergea la baraj în urmă cu 3 ani, Viitorul Șimian mai are în prezent un singur jucător, pe veteranul Mihai Schintee, de 41 de ani.

Fost jucător la FC Drobeta, Politehnica Timișoara, Dinamo București, FC Bihor, Poiana Câmpina, ARO Câmpulung Muscel sau Building Vânju Mare, Schintee privește și el cu optimism meciul de baraj pentru promovare. ”În 2018 am întâlnit cred că una dintre cele mai bune echipe din țară prezentă la baraj. O echipă cu mult peste nivelul eșalonului patru, o echipă practic de valoarea Ligii a 3-a. Cred că acum și noi suntem mult mai puternici, după ce au venit la echipă și mulți dintre jucătorii care au promovat cu Tractorul Cetate în Liga 3, în urmă cu 2 ani. Din păcate, la baraj întâlnim acum o echipă de Liga 3, unde nivelul e altul, echipele au avut meciuri săptămânal și au făcut cantonamente în iarnă. Va fi foarte greu, dar avem o șansă bună și cred că putem promova”, a spus mijlocașul Schintee.

Meciul tur dintre Viitorul Șimian și Minerul Costești are loc la Drobeta Turnu Severin

Meciul – tur se va disputa duminică, 16 mai, cu începere de la ora 18:00, pe stadionul Severnav din Drobeta Turnu Severin, iar returul va avea loc peste o săptămână, de la ora 17:00, pe stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea.

Câștigătoarele județene de la Mehedinți și Vâlcea s-au întâlnit ultima dată la baraj din 1997, când CS Severnav Drobeta Turnu Severin învingea Flacăra Horezu cu scorul de 2-0, la Târgu Jiu. La vremea respectivă, jocurile de baraj se disputau într-o singură manșă, pe teren neutru.

În 2021, FRF a stabilit, în premieră, că echipele campioane de județ pot să promoveze doar dacă înving echipe de Liga 3. Decizia a venit în condiții de pandemie, în care fotbalul de Liga a 4-a nu se reluase decât în Arad, Hunedoara și Brașov. Pentru desemnarea campioanelor de Liga 4, AJF-urile au avut la dispoziție mai puțin de o lună de zile în care să organizeze un miniturneu.

Mehedințiul, fără echipă în ligile naționale din 2014!

Ultima echipă care a promovat de la Mehedinți a fost, în 2014, Minerul Valea Copcii Mehedinți, care a învins, pe stadionul „1 Mai” din Slatina, reprezentanta de la Gorj, Gilortul Târgu Cărbunești, scor 2-0, după prelungiri. După doar un tur de campionat, jucat, în calitate de gazdă pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, Minerul Mehedinți s-a desființat, din cauza problemelor financiare.

De atunci, județul Mehedinți nu mai are echipă în niciuna din ligile naționale! În 2013, CS Turnu Severin a retrogradat din Liga 1 și nu s-a mai înscris în eșalonul secund, deoarece s-a desființat.

Din 2015, pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin au jucat, în calitate de gazdă, diverse echipe din județele limitrofe, gen Pandurii Târgu Jiu, CS Universitatea Craiova, ”FC U” Craiova, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și chiar ACSO Filiași.

Pe ”Municipalul” severinean ar putea juca, în cazul promovării, și Viitorul Șimian, până când noul stadion din comună va fi finalizat. Lucrările vor demara în perioada următoare. Distanța dintre comuna Șimian și municipiul Drobeta – Turnu Severin este de doar 7 kilometri.

Mircea OGLINDOIU 14 May. 2021, 13:22 Liga 4
Pe aceeași temă