Foresta Suceava a primit și ultima tranșă de bani de la autoritățile locale. Echipa lui Dorin Goian avea restanțe, deși dispune de ”cel mai mare buget din Liga 3”

Andrei PASCU 04 Jan. 2023, 17:08 Liga 3
Foresta Suceava a primit și ultima tranșă de bani de la autoritățile locale. Echipa lui Dorin Goian avea restanțe, deși dispune de ”cel mai mare buget din Liga 3”

Foresta Suceava a reușit să rezolve problemele care priveau justificarea modului în care au fost cheltuiți banii de la autoritățile locale, motiv pentru care a primit în conturi și ultima tranșă de la primărie, în valoare de 375.000 de lei (aproximativ 75.000 de euro).

Foresta Suceava a primit și ultima tranșă de bani de la autoritățile locale

Astfel, Foresta Suceava, formație clasată pe locul 1 în Seria 1 din Liga 3, a reușit să pună mâna pe toți banii promiși de autoritățile locale pentru acest sezon, de 2.5 milioane de lei (aproximativ 500.000 de euro). Conform Gazeta Suceava, banii au intrat în conturile clubului înaintea Crăciunului, astfel că au fost achitate și restanțele către jucători și staff tehnic.

Exista posibilitatea, la începutul lunii decembrie, conform informațiilor din spațiul public apărute chiar din interiorul Primăriei Suceava, ca tranșa de 375.000 de lei să nu mai ajungă la Foresta Suceava, dacă nu demonstra modul în care a cheltuit banii primiți din vară și până la acel moment.

Foresta Suceava, cel mai mare buget din Liga 3, conform primarului Ion Lungu

În acest sezon, Foresta Suceava are cel mai mare buget din Liga 3, conform primarului Ion Lungu, astfel că obiectivul nu poate fi decât unul singur: promovarea în Liga 2.

Foresta are cel mai mare buget din Liga a 3-a. E cel mai mare buget pentru fotbal de când sunt eu primar”, spunea primarul Ion Lungu la finalul anului trecut.

Foresta Suceava a mutat și la capitolul achiziții

Foresta Suceava a făcut și prima mutare din pauza de iarnă, la capitolul achiziții. Echipa pregătită de Dorin Goian l-a readus pe atacantul Robert Martin, în vârstă de 25 de ani, care a mai evoluat la clubul din Suceava pentru aproape patru ani, de la care a plecat în vară.

Martin s-a întors după jumătate de an la Foresta Suceava, perioadă în care a evoluat la o altă formație din Seria 1 a Ligii 3, Bucovina Rădăuți.

Foresta Suceava pregătește reluarea Ligii 3 la Gura Humorului

Foresta Suceava are doar o înfrângere în Liga 3 în acest sezon, 12 victorii și două remize, după cele 15 meciuri jucate în 2022. Are 38 puncte, cu nouă peste ocupanta locului 2, Bucovina Rădăuţi, și locul 3, CSM Bacău.

Formația antrenată de Dorin Goian este deja calificată în play-off-ul Seriei 1 din Liga 3, chiar dacă mai sunt de jucat trei etape din sezonul regular, toate urmând să aibă loc în 2023.

În prima etapă din 2023, Foresta Suceava va întâlni CSM Ceahlăul, ocupanta locului 5, cu 24 de puncte.

Foresta Suceava a trasat și perioada de pregătire. Formația antrenată de Dorin Goian se va reuni la 23 ianuarie, iar cantonamentul va avea loc, conform Gazeta Suceava, la Gura Humorului.

Au fost stabilite și patru meciuri amicale până acum, toate cu formații din Liga 3, cu Gloria Bistrița (11 februarie), Şomuz Fălticeni (18 februarie și 1 martie) și Aerostar Bacău (22 februarie).

Foto: Codrin Anton / Foresta Suceava

 

 

 

Andrei PASCU 04 Jan. 2023, 17:08 Liga 3
Pe aceeași temă