Răzvan Burleanu, reales în unanimitate ca președinte al FRF, după ce acum nu a avut adversar! E la al treilea mandat. A fost aleasă și noua componență a Comitetului Executiv

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 12 Apr. 2022, 15:22 Special

Răzvan Burleanu (37 de ani) este vechiul și noul președinte al Federației Române de Fotbal, după ce toți membri afiliați prezenți la Adunarea Generală de alegeri organizată astăzi, 12 aprilie 2022, pe Arena Națională din București, l-au votat în unanimitate. Nu a fost nicio abținere și niciun vot împotrivă din partea celor 272 de membri prezenţi dintre cei 278 afiliaţi.

  • De această dată, Burleanu nu a mai avut niciun adversar, după ce singurii doritori să i se împotrivească, Sorin Răducanu și Gabriel Barbu Șeitan, nu au primit dreptul să participe la alegeri, Comisia de verificare a dosarelor de candidatură pentru funcțiile de conducere ale Federației Române de Fotbal respingându-le dosarul.

Răzvan Burleanu, ales pentru a treia oară consecutiv președinte al FRF

Astfel, Răzvan Burleanu va conduce fotbalul românesc pentru încă patru ani, fiind acum la al treilea mandat consecutiv câștigat.

În 2014 a câștigat pentru prima dată alegerile după ce l-a învins în turul doi pe Vasile Avram, beneficiind din plin că principalul favorit, Gheorghe Popescu, era, cu o zi înainte, condamnat la închisoare în Dosarul Transferurilor, dar și de ajutorul acordat de candidaţii Gheorghe Chivorchian şi Marcel Puşcaş, care i-au cedat voturile obținute în turul I.

În 2018 l-a învins din primul tur al alegerilor pe fostul internațional Ionuț Lupescu. La acele alegeri au participat și Marcel Puşcaş și Ilie Drăgan.

LIVE-TEXT-ul Adunării Generală de alegeri la FRF o poți urmări AICI, pe ProSport.

  • Pentru Răzvan Burleanu urmează ultimii patru ani în funcţia de preşedinte, statutul limitând la trei numărul de mandate al unei persoane la conducerea Federaţiei Române de Fotbal. La 20 aprilie 2021, Burleanu a fost ales în Consiliul FIFA, iar mandatul său echivalează şi cu poziţia de membru al Comitetului Executiv al UEFA.

Răzvan Burleanu: ”Acest suport îmi dă aceeaşi energie de a continua pe acest drum al integrităţii, de a munci mai mult şi mai bine în fiecare zi”

Răzvan Burleanu a afirmat, după ce a obţinut maximum de voturi la alegerile la care a fost singurul candidat, că încrederea acordată de membrii afiliaţi îi dă energie pentru fiecare zi.

”E un moment emoţionant pentru mine, vă mulţumesc pentru această încredere. Acest suport îmi dă aceeaşi energie în fiecare zi. Energia de a continua pe acest drum al integrităţii, de a munci mai mult şi mai bine în fiecare zi, energia de a lupta pentru cel mai important lucru, o competiţie corectă. Peste patru ani sunt sigur că voi fi mai optimist pentru că am întâlnit oameni ca dumneavoastră. E nevoie de fiecare dintre dumneavoastră pentru a face o schimbare la nivelul societăţii noastre, ca fiecare băiat de la ţară sau oraş să aibă o şansă. Iar aceasta este o şansă că putem împinge România la cel mai bun nivel. Misiunea pe care o aveam astăzi este să facem fotbalul mai bun pentru cei care vor veni în locul nostru. Vă asigur că voi fi alături de dumneavoastră şi în următorii patru ani pentru fiecare pas pe care va trebui să îl facem astfel încât comunitatea noastră să fie mândră”, a declarat, citat de Agerpres, Burleanu.

Burleanu a făcut referire și la aspectele financiare ale FRF, ale cărei venituri susţine că au crescut în ultimii 8 ani de mandat al său cu aproximativ 100 la sută. ”Am lucrat împreună opt ani să producem o schimbare şi cred că suntem într-un moment privilegiat pe acest drum. În ultimii ani am reuşit să consolidăm un model de performanţă managerială în fotbalul românesc şi am stabilit direcţii pentru viitor. Ştim care este planul şi care este direcţia pe termen mediu pentru dezvoltarea întregului fenomen fotbalistic. Ştim cât de important este jucătorul şi de aceea este în centrul abordărilor noastre. Încercăm să micşorăm distanţa dintre Vestul şi Estul Europei, apoi şi jucătorii noştri se vor putea transfera la echipe importante. Ştim cât de importantă este stabilitatea financiară, de aceea am crescut veniturile cu aproximativ 100 la sută din 2014 până acum, ajungând la 25,5 milioane de euro încasări în 2021”, a mai precizat Burleanu.

Doar doi noi membri în Comitetul Executiv al FRF

În ceea ce privește Comitetul Executiv al FRF, sunt doar două schimbări de membri.

La Liga 1 nu mai este unul dintre reprezentanți Valentin Iordănescu, plecat de la Gaz Metan, locul său în CEx fiind luat de Daniel Niculae, președintele Rapidului. Ovidiu Costeșin, de la Universitatea Craiova, s-a retras din cursa pentru un loc în CEx la începutul Adunării Generale.

În schimb, și unul dintre reprezentanții campionatului Liga 3 s-a retras. Este vorba despre Florin Spînu, fost președinte la ACSO Filiași, ieșit din activitatea sportivă, iar în locul său unicul candidat a fost Lajos Rancz, președinte la KSE Târgu Secuiesc.

Reprezentanții Comitetului Executiv al FRF sunt: Răzvan Burleanu (președinte / președinte FRF), Gino Iorgulescu (prim vicepreședinte / președinte LPF), Octavian Goga (vicepreședinte – reprezentant al fotbalului amator), Valeriu Argăseală, Daniel Niculae (reprezentanți cluburi Liga 1), Auraș Brașoveanu, Marius Burcă (reprezentanți cluburi Liga 2), Mihai Dăscălescu, Lajos Rancz (reprezentanți cluburi Liga 3), Cătălin Cighir (reprezentant al cluburilor cu activitate exclusivă de copii și juniori), Cristian Vornicu (reprezentant al cluburilor de fotbal în sală), Alin Cioban (reprezentant al cluburilor de fotbal feminin), Kyros Vassaras (președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor), Emilian Hulubei (președinte al sindicatului fotbaliștilor recunoscut de FIFPro) și Mihai Stoichiță (președinte al Comisiei Tehnice a FRF).

Adunarea Generală a FRF din 12 aprilie 2022:

https://www.youtube.com/watch?v=YCHqo8QukKk

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/alegeri-frf-razvan-burleanu-reales-in-functia-de-presedinte-19440332

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/nationala/cainii-latra-ursul-merge-cum-l-au-ignorat-membrii-afiliati-pe-razvan-burleanu-umilinta-suprema-pentru-seful-frf-video-19440509

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/burleanu-sr-matura-pe-jos-cu-contestatarii-presedintelui-frf-marica-de-ce-nu-a-candidat-nu-a-gasit-un-prosop-prunea-a-fost-ca-acidul-de-baterie-pe-unde-a-trecut-exclusiv-19440343

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/sorin-raducanu-show-la-arena-nationala-inainte-de-alegerile-frf-mesaj-dur-pentru-razvan-burleanu-19440368

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/istoria-alegerilor-la-frf-dupa-1990-de-la-mircea-pascu-via-mircea-sandu-la-razvan-burleanu-fraude-jocuri-de-culise-voturi-de-incredere-tradari-si-arestari-inainte-de-start-special-19440031

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 12 Apr. 2022, 15:22 Special
Pe aceeași temă