Răzvan Burleanu are liber să obțină al treilea mandat ca președinte al FRF. Liga 2 va avea aceiași reprezentanți în CEx, la Liga 3 se va schimba unul dintre cei doi

Marius ANGHEL 30 Mar. 2022, 14:16 Liga 2

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, nu are rival la alegerile organizate în acest an pentru obținerea unui nou mandat la conducerea fotbalului românesc, al treilea consecutiv pentru el. Celor doi adversari ai săi nu le-au fost aprobate dosarele de candidatură.

În rest, toți ceilalți candidați pentru funcțiile de conducere ale FRF au primit undă verde să participe la alegerile unde, cu excepția reprezentanților cluburilor de Liga 1 în Comitetul Executiv, nu vor avea nici ei rivali.

  • Comitetul Executiv al FRF, întrunit la 22 februarie 2022, a stabilit pentru data de 12 aprilie 2022 organizarea Adunării Generale de alegeri.

Răzvan Burleanu are liber să obțină al treilea mandat ca președinte al FRF

FRF a anunțat în data de 29 martie 2022, prin intermediul site-ului oficial, deciziile ”Comisiei de verificare a dosarelor de candidatură pentru funcțiile de conducere al FRF”.

Pentru funcția de președinte al FRF și-au depus dosarele Răzvan Burleanu, Sorin Răducanu și Gabriel Barbu Șeitan, însă numai lui Burleanu, președintele în funcție, i-a fost aprobat.

Astfel, Răzvan Burleanu nu are candidat în a obține al treilea său mandat la șefia fotbalului românesc.

  • În 2014 a câștigat pentru prima dată alegerile după ce l-a învins în turul doi pe Vasile Avram, beneficiind din plin că principalul favorit, Gheorghe Popescu, era, cu o zi înainte, condamnat la închisoare în Dosarul Transferurilor, dar și de ajutorul acordat de candidaţii Gheorghe Chivorchian şi Marcel Puşcaş, care i-au cedat voturile obținute în turul I.
  • În 2018 l-a învins din primul tur al alegerilor pe Ionuț Lupescu.
Răzvan Burleanu, la alegerea sa pentru a doua oară ca președinte al FRF, la 18 aprilie 2018. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Aceiași candidați pentru a reprezenta cluburile din Liga 2, respectiv fotbalul amator în Comitetul Executiv al FRF

Pentru funcția de al doilea vicepreședinte al FRF și totodată de reprezentant al fotbalului amator singurul cu dosar depus și aprobat este Octavian Goga, cel care ocupă aceste titulaturi și în prezent, pe lângă cea de președinte al AJF Brașov.

Pentru cele două locuri din Comitetul Executiv al FRF ca reprezentanți ai Ligii 1 se vor lupta trei conducători: Valeriu Argăseală (FCSB), Ovidiu Costeșin (U Craiova) și Daniel Niculae (Rapid). Argăseală este în conducerea actuală unul dintre cei doi reprezentanți ai primei ligi.

Pentru Liga a 2-a, actualii reprezentanți din CEx, Auraș Brașoveanu (Concordia Chiajna) și Marius Burcă (Metaloglobus), sunt singurii candidați, astfel că aceștia vor rămâne în funcții.

Auraș Brașoveanu și Marius Burcă vor rămâne reprezentanții cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF. Niciun alt conducător din liga secundă nu s-a înscris pentru a-i concura pe cei doi. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Se schimbă unul dintre reprezentanții cluburilor din Liga 3 în CEx

În schimb, la nivelul Ligii 3, care dă tot doi reprezentați în CEx, va interveni o schimbare. Mihai Dăscălescu (Unirea Alba Iulia) candidează din nou și va rămâne pe poziții, în timp ce Florin Spînu (ACSO Filiași) nu s-a mai înscris. În locul său apare Lajos Rancz, care are dosarul aprobat și va fi, de la 12 aprilie, al doilea reprezentant al cluburilor din Liga 3 în CEx. Acesta este președintele clubului KSE Târgu Secuiesc.

Pentru fotbalul feminin candidează Alin Cioban, pentru fotbalul de sală participă Cristian Vornicu, iar pentru fotbalul de juniori este tot un candidat, Cătălin Cighir. Adică exact cei care sunt și acum în funcțiile din Comitetul Executiv al FRF.

  • Acestora li se vor alătura în CEx Gino Iorgulescu, ca prim vicepreședinte, din postura sa de președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Kyros Vassaras, ca președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Emilian Hulubei, ca președinte al sindicatului fotbaliștilor recunoscut de FIFPro, și Mihai Stoichiță, ca președinte al Comisiei Tehnice a FRF.
Mihai Dăscălescu (foto, al doilea din dreapta) va continua ca membru în CEx din partea cluburilor din Liga 3, nu însă și Florin Spînu (foto, al doilea din stânga). Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Comunicatul FRF privind candidaturile pentru funcțiile de conducere ale federației:

”Comisia de verificare a dosarelor de candidatură pentru funcțiile de conducere ale Federației Române de Fotbal a anunțat deciziile luate în urma analizării dosarelor depuse.

DOSARELE DE CANDIDATURĂ PENTRU FUNCȚIILE DE CONDUCERE ALE FEDERAȚIEI ROMÂNE DE FOTBAL

PREȘEDINTE AL FRF
BURLEANU RĂZVAN APROBAT
RĂDUCANU SORIN-VICTOR RESPINS
ŞEITAN GABRIEL BARBU RESPINS

VICEPREȘEDINTE AL FRF, REPREZENTANT AL FOTBALULUI AMATOR
GOGA IOAN OCTAVIAN APROBAT

REPREZENTANT AL CLUBURILOR DIN LIGA 1
ARGĂSEALĂ VALERIU APROBAT
COSTEȘIN OVIDIU COSMIN APROBAT
NICULAE GEORGE DANIEL APROBAT

REPREZENTANT AL CLUBURILOR DIN LIGA 2
BRAȘOVEANU AURAȘ APROBAT
BURCĂ MARIUS DUMITRU APROBAT

REPREZENTANT AL CLUBURILOR DIN LIGA 3
DĂSCĂLESCU VALENTIN MIHAI APROBAT
RANCZ LAJOS APROBAT

REPREZENTANT AL CLUBURILOR DE FOTBAL FEMININ
CIOBAN ALEXANDRU ALIN APROBAT

REPREZENTANT AL CLUBURILOR DE FOTBAL ÎN SALĂ
VORNICU DORIN PETRU CRISTIAN APROBAT

REPREZENTANT AL CLUBURILOR DE FOTBAL DE JUNIORI
CIGHIR CĂTĂLIN SEBASTIAN APROBAT

*Candidații ale căror dosare de candidatură au fost respinse au dreptul să formuleze contestație la Comisia pentru Soluționarea Contestațiilor, în termen de 24 de ore de la momentul publicării pe site-ul oficial al FRF a soluțiilor adoptate de Comisie. Prezentele decizii au fost publicate marți, 29 martie 2022, ora 21:50.”

https://liga2.prosport.ro/liga-3/echipele-calificate-in-play-off-ul-ligii-3-si-cele-care-merg-in-play-out-cu-exceptia-a-trei-necunoscute-csm-ceahlaul-gloria-bistrita-nasaud-si-scm-zalau-sunt-marile-perdante-ale-acestui-sezon-regul-19224790

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-dunarea-calarasi-a-retrogradat-matematic-din-liga-2-urmand-o-pe-dacia-unirea-braila-situatia-actuala-din-play-out-ul-ligii-2-19223811

https://liga2.prosport.ro/liga-3/frf-parteneriat-cu-o-companie-pentru-monitorizarea-activitatii-de-pariuri-la-nivelul-ligii-3-ca-sa-protejeze-integritatea-competitiei-19223418

Marius ANGHEL 30 Mar. 2022, 14:16 Liga 2
Pe aceeași temă