Florin Costea, reîncărcat! Omul pe care Mititelu spera să ia milioane a marcat al doilea său gol în două meciuri, în Liga 3

Marius ANGHEL 21 Oct. 2017, 17:08 Liga 3
Florin Costea, reîncărcat! Omul pe care Mititelu spera să ia milioane a marcat al doilea său gol în două meciuri, în Liga 3

Florin Costea are poftă de joc și de gol la revenirea în fotbalul românesc. Fostul atacant de la Craiova, pe care Adrian Mititelu spera să ia milioane de euro, a marcat al doilea său gol în două meciuri la noua sa echipă, ACS Șirineasa, în Liga 3.

Costea a început ca titular meciul din deplasarea de la Ghiorda, cu echipa locală, și a marcat în minutul 62 al partidei. Lucian Iordache a reușit o dublă, în minutele 17 și 45, în timp ce Ovidiu Vezan a punctat și el, în minutul 68. Pentru gazde a marcat Alexandru Alexandru Baranyi, care a stabilit scorul final, 1-4, în minutul 90+2.

Mai mult, Costea putea face „dubla”, dar a avut ghinion și a lovit bara la o fază bună de atac. Fratele lui Mihai Costea a revenit pe teren, în urmă cu o săptămână, după mai bine de 10 luni de inactivitate. Atunci, la meciul de debut cu echipa secundă a Universității Craiova, Costea „cel mare” a fost titluar, a jucat 60 de minute, a înscris și a ratat și un penalty.

„După o perioadă lungă în care nu am jucat, am nevoie de jocuri oficiale, să mă pun la punct cu pregătirea fizică. Îmi doresc doar să fiu sănătos și atunci voi da și randament. Eu m-am pregătit zilnic în ultima perioadă, așa cum am putut eu, de unul singur sau alături de alte echipe. Dacă nu erau acele accidentări din ultima perioadă, probabil că acum eram la o echipă din străinătate, nu aici. Eu însă cred că mai am mulți ani de jucat și poate voi mai prinde un contract în străinătate. Am venit aici cu un singur gând, să promovăm, sunt convins că vom reuși, avem o echipă foarte bună., spunea, săptămâna trecută, Costea pentru Liga2.ro.

Lansat în fotbal de CSM Râmnicu Vâlcea, Florin Costea a mai evoluat la Universitatea Craiova, FCSB, CS Turnu Severin, CFR Cluj, Arsenal Tula și FC Zakho. Campionatul trecut, Florin Costea a jucat în șase meciuri pentru CSM Râmnicu Vâlcea, în campionatul Ligii 2, pentru care a reușit cinci goluri. Echipa vâlceană s-a desființat în iarnă, iar Costea s-a pregătit apoi cu echipa cipriotă de eșalon secund Othellos Athienou, dar a revenit acasă, la Râmnicu Vâlcea, după ce oferta scrisă a fost mult sub cea negociată inițial.

Cu victoria de la Ghiroda, ACS Șirineasa a ajuns la 25 de puncte acumulate în nouă etape și are un avans de opt puncte față de CS U Craiova 2, echipa de pe locul 2. Principala favorită la promovare, CSM Școlar Reșița, a pierdut pe teren propriu meciul cu CNS Cetate Deva, scor 1-2, și e abia pe locul 4, cu 14 puncte.

Marius ANGHEL 21 Oct. 2017, 17:08 Liga 3
Pe aceeași temă