Florin Costea continuă cu Viitorul Dăești, echipă care a ”furat” de la Viitorul Pandurii și una dintre achizițiile anunțate de noul antrenor

Adrian MUJEA 07 Jul. 2022, 17:10 Liga 3
Florin Costea continuă cu Viitorul Dăești, echipă care a ”furat” de la Viitorul Pandurii și una dintre achizițiile anunțate de noul antrenor

Florin Costea (36 ani) a semnat, miercuri, 6 iulie, prelungirea contractului cu echipa vâlceană Viitorul Dăești, pentru încă un sezon.

În sezonul trecut, fostul internațional a marcat pentru Dăești multe goluri decisive în repriza secundă a jocurilor din sezonul regular al Ligii 3, opt la număr, care l-au menținut golgheterul echipei,  însă o fisură de peroneu l-a ținut pe tușă în play-off.

Florin Costea continuă la Viitorul Dăești

Costea a subliniat deseori că joacă doar din plăcere și nu mai este dispus să plece de acasă, mai ales că are un copil și acum îl așteaptă pe al doilea.

”Nu mai vreau să mai plec de acasă, de lângă familie, am fost plecat 20 de ani! Dăești este ultima echipă pentru care mai joc, de aici mă retrag. Mai vreau să joc de plăcere, dacă sunt ferit de accidentări, joc cât mă țin picioarele. Când nu mai pot să joc, ridic mâna și mă dau singur la o parte. Eu vreau doar să joc, asta îmi place, nu sunt pasionat să și joc și să antrenez”, a spus, pentru Liga2.ro, Florin Costea.

Atacantul a absolvit și cursurile organizate de AJF Vâlcea pentru obținerea licenței UEFA C, însă va începe să antreneze însă doar după ce își va încheia activitatea de jucător. ”Când voi dori să antrenez, voi pune stop carierei de jucător. Poate voi ajunge un antrenor mare, nu știi ce îți oferă viitorul în viață, trebuie să profiți de oportunitățile care apar. Când eram mic îmi doream să fiu fotbalist, dar nu mă gândeam că ajung să joc la echipa națională, chiar dacă asta visam”, a mai spus Costea.

Născut la Drăgășani (Vâlcea), Florin Costea a jucat în cariera sa de fotbalist la CSM Râmnicu Vâlcea, Universitatea Craiova, Steaua (actuala FCSB), CS Turnu Severin, CFR Cluj, Arsenal Tula (Rusia), Zakho FC (Irak), CSM Râmnicu Vâlcea, Energeticianul (actuala Viitorul Pandurii), ”FC U” Craiova, Vedița Colonești și Viitorul Dăești. Pentru naționala României are șase meciuri.

Robert Grecu, ”furat” de la Viitorul Pandurii

Reunirea echipei Viitorul Dăești este programată luni, 11 iulie, la ora 10:00, la Fedeleșoiu.

Vâlcenii au mai anunțat azi un transfer interesant, cel al mijlocașului dreapta Robert Grecu (foto), pe care, zilele trecute, antrenorul Florin Stîngă îl anunța ca achiziție la Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Grecu (24 de ani) a evoluat în sezonul trecut de Liga 2 în doar 7 meciuri pentru Astra și a marcat un gol. În cariera sa a mai evoluat pentru FCSB, FC Argeș, Petrolul și Daco-Getica. Era văzut ca o tânără speranță a fotbalului românesc, însă așa va rămâne, fiindcă în ultimele sezoane a fost o deziluzie.

Dăești i-a mai luat în această vară pe Marian Anghelina, Njindja Wilfred Achille (ambii de la Vedița Colonești), Radu Bîrzan, Mario Deaconescu (ambii de la Flacăra Horezu), Eduard Neacșu (Turnu Măgurele), Călin Șegău (ACSO Filiași) și Alexandru Pop (AFC Odorheiu Secuiesc). În plus, noul antrenor al echipei este Călin Cojocaru.

În privința plecărilor, nu mai continuă la Dăești: Adrian Popa (antrenor-jucător), Gabriel Precup, Ovidiu Popescu, Grigore Ceapă, Cătălin Grosu, Cătălin Păușescu, Vlad Mocioacă, Alin Șerban, Alex Mitru și Alin Călin.

Adrian MUJEA 07 Jul. 2022, 17:10 Liga 3
Pe aceeași temă