Florin Costea, arma secretă din repriza a doua pentru Viitorul Dăești. Echipa vâlceană este lider în Seria a 6-a a Ligii 3 și calificată matematic în play-off. ”Este devreme să discutăm de promovare”

Adrian MUJEA 28 Nov. 2021, 10:19 Liga 3

Florin Costea (36 ani) a marcat șapte goluri în ultimele șase partide ale echipei Viitorul Dăești, care este lider în Seria 6 din Liga 3 după 14 etape. E de remarcat faptul că șase dintre cele șapte goluri au fost marcate de ”Cioară” din postura de rezervă.

Florin Costea a înscris din nou pentru Viitorul Dăești: ”Mi-am făcut datoria”

Antrenorul Dăeștiului, Adrian Popa, mizează pe experimentul atacant în special în repriza secundă a partidelor, iar Florin Costea marchează la foc automat în ultima lună.

Ultima ispravă a fostului internaționat a venit vineri, în minutul 90 al disputei de la Fedeleșoiu, cu Universitatea Craiova 2, câștigată cu 2-1.

”Am marcat, mi-am făcut datoria, joc fotbal să îmi ajut echipa, dar important este că Dăeștiul câștigă și suntem sus în clasament. Este devreme să discutăm de promovare, trebuie să ne concentrăm pe ce avem de făcut până la primul baraj. Este un drum lung până la Liga 2, eu am câștigat campionate, am promovări și știu ce înseamnă asta, deocamdată ne-am asigurat doar intrarea în play-off. Important este să adunăm cât mai multe puncte până la meciurile de baraj. Suntem un lot unit, echilibrat, toți jucătorii își aduc aportul la victorii”, a declarat Florin Costea.

S-a înscris la cursurile pentru obținerea licenței B și C de antrenor

Florin Costea s-a înscris luna trecută la cursurile organizate de AJF Vâlcea pentru obținerea licenței UEFA C și recent la cursurile UEFA B organizate de FRF. Va începe să antreneze însă doar după ce își va încheia activitatea de jucător.

”M-am înscris, momentan mă gândesc doar la fotbal, vreau să mai joc cât mă ține organismul. Mă gândesc să fiu antrenor, din acest motiv am început cursurile, dar doar după ce voi pune stop carierei de jucător”, spunea Costea.

”În momentul de față, fotbalul românesc este unul destul de scăzut. Se vede la națională și în cupele europene”

Atacantul Dăeștiului spune că fotbalul românesc este la pământ, pentru că nu mai produce jucători de valoare.

”Demult nu au mai ieșit jucători de valoare în România. Vedeți și naționala, iar când ieșim în cupele europene, abia adunăm câteva puncte. Acesta este fotbalul în momentul de față, unul destul de scăzut, față de cum ne-au obișnuit marii fotbaliști pe vremuri”, e de părere Florin Costea.

În privința campionatului Ligii 1, Florin Costea crede că totul se va decide în play-off: ”Se bat cele trei echipe, Cluj, FCSB și Universitatea Craiova, dar în play-off se înjumătățesc punctele și cine va câștiga mai multe meciuri acolo, probabil va fi campioană. Normal că CFR Cluj, având un avans atât de mare, are prima șansă, dar mai este mult de jucat.”

Născut la Drăgășani (Vâlcea), Florin Costea a jucat în cariera sa de fotbalist la CSM Râmnicu Vâlcea, Universitatea Craiova, Steaua, CS Turnu Severin, CFR Cluj, Arsenal Tula (Rusia), Zakho FC (Irak), CSM Râmnicu Vâlcea, Energeticianul, ”FC U” Craiova, Vedița Colonești și Viitorul Dăești. Pentru naționala României are șase meciuri.

Doi brazilieni în probe la Viitorul Dăești

Doi jucători brazilieni au ajuns zilele trecute la Viitorul Dăești, aceștia urmând a fi testați în săptămâna următoare.

Unul dintre ei joacă atacant, iar celălalt mijlocaș de bandă.

Tiago Vinicius Januario Velos (25 de ani) provine de la Minas Gerais, iar Thiago Garcia Cardoso de la Atletico Assisense. Dacă vor confirma, cei doi brazilieni vor fi legitimați în iarnă, pentru partea a doua a sezonului.

Viitorul Dăești e calificată matematic în play-off, la fel și CSM Slatina

Viitorul Dăești ocupă locul 1 în Seria a 6-a a Ligii 3 după 14 etape, cu 34 de puncte, devansând principala favorită la promovare, CSM Slatina (33 puncte).

În ultima etapă de Liga 3 programată în 2021, a 15-a, Viitorul Dăești joacă sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 13:00, la Flacăra Horezu (locul 9, 14 puncte). În ultimele trei runde din acest sezon, programate în primăvara anului 2022, echipa din Dăești mai are meciuri cu CSM Slatina (acasă), Minerul Costești (deplasare) și CSM Alexandria (acasă).

Viitorul Dăești este calificată matematic în play-off-ul care determină cele două echipe care merg apoi la cele două baraje de promovare.

În play-off vor merge primele patru clasate la finalul sezonului regular, iar în Seria a 6-a sunt calificate deja matematic Viitorul Dăești și CSM Slatina. Pentru ultimele două locuri se luptă CSM Alexandria (23 puncte), Sporting Roșiori, Vedița Colonești (ambele cu 20 de puncte), Petrolul Potcoava și ACSO Filiași (ambele cu 17 puncte și un meci direct nedisputat).

Foto: Dan Lixandru / Viitorul Dăești

Adrian MUJEA 28 Nov. 2021, 10:19 Liga 3
Pe aceeași temă