Dan Stupar s-a despărțit de Unirea Ungheni: ”A fost un divorț amiabil. Obiectivul stagional îl atinsesem deja.” Echipa din Mureș e antrenată din nou de președintele ei

Călin MNERIE 26 Apr. 2022, 14:28 Liga 3
Dan Stupar s-a despărțit de Unirea Ungheni: ”A fost un divorț amiabil. Obiectivul stagional îl atinsesem deja.” Echipa din Mureș e antrenată din nou de președintele ei

CS Hunedoara este prima echipă din Liga 3 care și-a asigurat matematic locul 1 în play-off. Este pe primul loc în Seria 9 și, cu cinci etape rămase de jucat din acest moment al sezonului, are un avans de 18 puncte în fruntea clasamentului. Locul 2 al ierarhiei este ocupat de Metalurgistul Cugir, iar pe poziția a treia se află Unirea Ungheni, la ceva distanță de Viitorul Cluj.

CS Hunedoara și-a asigurat locul 1 în Seria a 9-a a Ligii 3, Metalurgistul Cugir și Unirea Ungheni se luptă pentru locul 2

Gruparea din județul Mureș a fost antrenată în acest sezon de arădeanul Dan Stupar, până de curând, fiindcă cele două părți au bătut palma și s-au despărțit.

Fostul fundaș al UTA-ei se despărțise în vară de Progresul Pecica și a acceptat oferta celor din Ungheni, tentantă din toate punctele de vedere. Atât salarial, cât și ca buget pus la dispoziție de club pentru crearea unei echipe competitive, care să se bată pentru primele poziții în grupa sa.

Ghinionul său a fost acela ca Unirea să fie inclusă în aceeași serie cu Hunedoara, un club ce a investit și mai mult, dar se bazează mult și pe ajutorul logistic al impresarului Bogdan Apostu (implicat și în proiectul UTA), dar are în centrul său figura lui Florin Maxim. Antrenorul de 41 de ani a ajuns la 55 de meciuri consecutive fără înfrângere, bifate ”sub furnale”, dar și la Viitorul Şelimbăr (actuala CS Comunal Șelimbăr), pe care a dus-o în Liga 2 la finalul sezonului trecut, dar unde nu a apucat să o conducă.

Dan Stupar s-a despărțit de Unirea Ungheni: ”Obiectiv îndeplinit, iar echipa mai are șanse mari și la locul de baraj”

Așadar, din start, lupta rămânea să se dea pentru celalalte poziții de play-off în seria cu numărul 9, iar Ungheniul a ocupat locul 3 la finele sezonului regular. Pe aceeași poziție se află și după primele patru etape din play-off, însă de două runde nu se mai bazează pe serviciile lui Dan Stupar.

M-am despărțit de Unirea Ungheni în săptămâna de dinaintea meciului cu Corvinul (n.r. – CS Hunedoara. Corvinul s-ar putea numi din vară), pe 12 aprilie. A fost un divorț amiabil, ca să spun așa, în condiții bune, nu pot decât să le mulțumesc celor de la Ungheni că au avut încredere în mine și mi-au oferit condiții bune de a munci și a face performanță. Obiectivul stagional îl atinsesem deja, echipa e în play-off, având chiar șanse de locul 2, care duce la barajul de promovare. Sunt doar cinci puncte distanță față Metalurgistul Cugir, iar acestea se pot reduce la două, căci în weekend Cugirul joacă la Hunedoara, iar Ungheniul o găzduiește pe Viitorul Cluj. Știu că băieții sunt capabili de un final bun de sezon, știu cum i-am pregătit și ce valoare fotbalistică și morală au. În ceea ce mă privește, am preferat să mă întorc mai repede acasă, lângă familie, căci au fost luni grele departe de ea”, a declarat antrenorul de 54 de ani pentru Liga2.ro.

Adrian Pop, președintele Unirii, antrenează din noul echipa din Ungheni

Locul lui Stupar pe banca tehnică a grupării mureșene l-a luat Adrian Pop, președintele clubului care – de altfel – a mai pregătit-o pe Ungheni și sezonul trecut. În staff se mai află Emil Ștef, antrenor cu portarii.

(Re)debutul lui Pop a fost unul pozitiv, cu un 3-3 cu CS Hunedoara și un 2-1 contra Cugirului, meciuri disputate pe propriul teren.

În lotul Unirii se regăsesc și trei fotbaliști arădeni, fundașul Bruno Vasiu (24 de ani), mijlocașul Angelo Iuga (24 de ani) și Dan Marius Constantinescu (26 de ani, împliniți chiar ieri). Sub comanda lui Stupar a mai evoluat și mijlocașul Florin Istrate (33 de ani), care a mai trecut și pe la Șoimii Lipova în urmă cu două sezoane.

Stupar își dorește să antreneze aproape de casă, în Arad

Revenind la Dan Stupar, acesta e pregătit să dea curs unor alte oferte din zonă casei sale, cu preferințe pentru echipele din județul Arad.

”Nu regret că am avut această experiență la Ungheni, am îmbinat utilul cu plăcutul într-un mediu destul de profesionist. Din vară, însă, aș dori să mă dedic trup și suflet unei echipe din zonă, dar mai ales familiei, soției, căci a fost, din nou, o perioadă grea din acest punct de vedere al distanței”, afirmă experimentatul antrenor, care e în cărți pentru a prelua oricare dintre formațiile de eșalon terț arădene începând din vară. Cu unele dintre ele, dar și formații cu pretenții din Liga 4-a, chiar a avut discuții chiar la începutul acestui sezon, înainte de aventura de la Unirea Ungheni.

În afara celor de la Unirea Ungheni, Dan Stupar a mai activat ca antrenor la Arieșul Turda, Poli Timișoara, ACU Arad, UTA (din postura de secund, sau a echipei U19 cu care a câștigat Cupa și Supercupa României în 2016), Național Sebiș, Centrul Național Deva și Progresul Pecica.

Foto: PIXEL ProSport / Unirea Ungheni

Călin MNERIE 26 Apr. 2022, 14:28 Liga 3
Pe aceeași temă