Mare favorită la promovarea din Liga 3, FC Bihor Oradea e gata de barajul cu ACSO Filiași. Președintele George Tătar a vorbit despre obiectiv și suma impresionată încasată de club

Andrei PASCU 20 May. 2024, 14:09 Liga 3
Mare favorită la promovarea din Liga 3, FC Bihor Oradea e gata de barajul cu ACSO Filiași. Președintele George Tătar a vorbit despre obiectiv și suma impresionată încasată de club

Clasată pe locul 1 în play-off-ului Seriei 8 din Liga 3, fără eșec în sezonul regular și în grupa pentru promovarea în Liga 2, FC Bihor Oradea are parte de un campionat foarte bun până acum, cu șanse semnificative să ajungă în divizia secundă, cu șanse mari să bifeze obiectivul încă de la startul întrecerii.

Pe lângă partea sportivă, FC Bihor Oradea a terminat anul trecut și cu venituri record și le dă clasă chiar și formațiilor din Liga 2. E vorba de sponsorizări, dar și de abonamentele și bilete vândute, dar și suma primită de la FRF pentru parcursul din Cupa României a fost una consistentă.

A avut un parcurs solid în Cupă, acolo unde s-a încoronat campioană Corvinul Hunedoara, iar după weekendul trecut se gândește tot mai mult la meciurile din barajul de promovare în Liga 2, unde va întâlni, în semifinale, în dublă manșă, ACSO Filiași!

FC Bihor Oradea, la patru meciuri de promovarea din Liga 3 în Liga 2

FC Bihor Oradea a încheiat cu un succes clar play-off-ul, câștigând, în runda a 9-a, cu 3-0 pe terenul formației CSC Peciu Nou. Au semnat a șaptea victorie din grupă, cărora li s-au ”adăugat” două remize, Luca Tincău (minutul 18), Tamas Paublusztig (minutul 35), Florin Chitaș (minutul 38).

Prima partidă din semifinalele barajului va avea loc la Filiași, echipă care a terminat pe locul 2 în play-off-ul Seriei 7 din Liga 3. Președintele clubului bihorean, George Tătar, a afirmat că va fi pus la dispoziția fanilor un autocar pentru respectivul joc, mai ales că distanța este de sute bune de kilometri între cele două orașe.

FC Bihor Oradea cheamă fanii la turul cu ACSO Filiași

Până acum, FC Bihor Oradea are parte de un sezon foarte bun, dar va fi încununat de succes în cazul în care va promova în Liga 2, după cum a punctat și conducătorul.

La momentul preluării mandatului de președinte al FC Bihor Oradea, anul trecut, în luna iunie, am avut trei obiective pe care mi-am dorit să le ating. Cele trei obiective au fost ca în sezonul 2023/ 2024 să jucăm la victorie fiecare meci și să oferim fanilor noștri bucurie și momente de neuitat.

De asemenea, să atragem cât mai multe sponsorizări, astfel încât echipa să își poată desfășura activitatea cât mai bine și să construim Academia FC Bihor. Pe lângă acestea, după ce am făcut o evaluare a echipei și după o discuție aplicată cu AGA și Primăria Oradea, ne-am propus să accedem în Liga a 2-a.

(…) Este cel mai bun rezultat al clubului din ultimii 20 de ani, raportat la numărul de meciuri jucate în campionat, numărul de victorii, egaluri și meciuri pierdute, indiferent de liga în care echipa a jucat.

Cred că aceste rezultatele oglindesc destul de bine efortul depus de fiecare dintre membrii clubului – jucători, antrenori, stafful tehnic şi management. Însă lupta noastră nu s-a încheiat, mai avem următoarele meciuri importante de jucat pentru barajul accederii în liga a doua.

Prin urmare, marea luptă de abia acum vine, însă am încredere în echipă și știu că putem păstra aceeași cadență ca în timpul campionatului.

Cred că cel mai important lucru în perioada următoare este să trecem cu brio de baraje și al doilea cel mai important lucru este ca Primăria Oradea să poată începe cât mai curând construcția noului stadion. Este important însă, atunci când vorbim de viitor, să nu uităm trecutul.

Prin urmare, este bine să ne amintim de unde am pornit. Eu îmi aduc aminte cu drag de perioadele de glorie ale FC Bihor din Liga 1 și din Liga a 2-a, de momentele când efervescența fotbalului în rândul bihorenilor și al tinerilor era la cote maxime și fiecare meci era un spectacol.

Perioada în care am fost jucător la Centrul de Copii și Juniori al FC Bihor a fost momentul când am văzut cum poate crește o echipă sănătos și cum centrele de juniori, academiile, sunt baza stabilă pentru orice club care dorește să se dezvolte. În același timp, îmi aduc aminte și de momentul 2016, când FC Bihor de atunci a intrat în faliment, lăsând un gol mare în lumea fotbalului bihorean”, a spus președintele clubului din Liga 3, conform FC Bihor Oradea.

Peste jumătate de milion de euro a atras FC Bihor Oradea în acest sezon

Referitor la partea financiară, George Tătar a afirmat că un total de aproximativ 550.000 de euro a atras FC Bihor Oradea în acest sezon, o sumă impresionată dacă ne raportăm la o echipă din divizia a treia, cuantumul în bani, servicii de transport, cazare, masă și așa mai departe.

Un procent semnificativ a venit și din abonamentele vândute pentru acest sezon, în număr de peste 7.000, care au adus în jur de 140.000 de euro. Conducerea nu se oprește aici și vrea să crească și mai mult la capitolul promovare a brandului, dar un imbold important va fi dat în cazul în care va promova în Liga 2.

Din punct de vedere financiar, până astăzi, clubul a atras sponsorizări şi merchandising în sezonul 2023/ 2024 de circa 550.000 de euro, sumă de asemenea foarte mare în raport cu anii trecuți. Dar noi nu ne vom opri aici și vom lucra în continuare pentru crearea de noi parteneriate. Am vândut, după cum se știe, peste 7.000 de abonamente, un record pentru echipele din România, atât din Liga 1 cât și din Liga a 2-a sau Liga 3 a 3-a.

Deși încă nu ne-am calificat în Liga 1, totuși, pe stadionul din Oradea în acest sezon s-au jucat și meciuri spectaculoase din cadrul Cupei României cu echipe de Liga 1 precum FCSB şi Dinamo, cu participarea a peste 12.000 de spectatori”, a mai spus conducătorul.

Fără eșec în 27 de meciuri de Liga 3!

FC Bihor Oradea a adunat 14 victorii și patru remize în sezonul regular, în 18 meciuri din Liga 3, adunând 46 de puncte. A finalizat pe locul 1 în Seria 8, în prima parte a stagiunii, a doua clasată în serie, SSU Politehnica Timișoara, având 39 de puncte la acel moment.

În play-off, FC Bihor Oradea, în nouă meciuri, a adunat șapte victorii și două egaluri, cu un golaveraj de 18 goluri înscrise și numai trei primite. A terminat întrecerea cu 69 de puncte, având un ecart de 15 puncte peste locul 2, SSU Poli Timișoara.

Cele 10 meciuri din faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2:

B1: CSM Focşani (locul 2, Seria 2) – Bucovina Rădăuţi (locul 1, Seria 1)
B2: FC Bacău (locul 2, Seria 1) – Metalul Buzău (locul 1, Seria 2)
B3: SC Popești Leordeni (locul 2, Seria 4) – CS Afumați (locul 1, Seria 3)
B4: Dunărea Călăraşi (locul 2, Seria 3) – CS Dinamo Bucureşti (locul 1, Seria 4)
B5: Vediţa Coloneşti (locul 2, Seria 6) – AFC Câmpulung Muscel (locul 1, Seria 5)
B6: Olimpic Zărneşti (locul 2, Seria 5) – SCM Râmnicu Vâlcea(locul 1, Seria 6)
B7: SSU Politehnica Timișoara (locul 2, Seria 8) – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii (locul 1, Seria 7)
B8: ACSO Filiaşi (locul 2, Seria 7) – FC Bihor Oradea (locul 1, Seria 8)
B9: CSM Sighetu Marmaţiei (locul 2, Seria 10) – Gloria Bistriţa Năsăud (locul 1, Seria 9)
B10: Unirea Ungheni (locul 2, Seria 9) – SCM Zalău (locul 1, Seria 10)

Manșa tur a barajelor semifinale are loc miercuri, 22 mai 2024, de la ora 18:00, iar manșa retur se joacă sâmbătă, 25 mai 2024.

Foto: FC Bihor Oradea

Andrei PASCU 20 May. 2024, 14:09 Liga 3
Pe aceeași temă