Fără echipă în ultima jumătate de an, Slobozia ar putea vedea meciuri din Liga 2 și 3 în noul sezon

Marius ANGHEL 12 Jul. 2015, 10:04 Liga 3
Fără echipă în ultima jumătate de an,** Slobozia ar putea vedea meciuri din Liga 2 și 3 în noul sezon

Retrasă în iarnă din campionatul Ligii a 2-a, înainte de startul părții a doua a sezonului recent încheiat, echipa de fotbal a Sloboziei, Unirea, declara atunci că nu va sta departe de fenomen și o va lua de la capăt din Liga a 3-a. Ialomițenii au început deja să caute jucători pentru formarea unui lot pentru noul sezon fotbalistic, însă se va merge și cu o parte din fotbaliștii care au evoluat în eșalonul secund.

Ziarul local Independent scrie că Dobre, Ibrian, Soare, Lazăr, Drăguț sau Bolat ar putea fi „rechemați la arme”, dar se va merge și pe mulți juniori. „Am avut deja două trialuri, iar în această săptămână vom avea un al treilea. Ne dorim crearea unei echipe tinere!”, a anunțat președintele Constantin Prepeliță.

Procedeul înscrierii Unirii în Liga a 3-a depinde de factori externi conducerii clubului. Sprijinul ar putea veni tot de la autorități, în viitoarea ședință a Consiliului Local urmând a fi aprobată finanțarea echipei pentru sezonul 2015-2016. „Așteptăm publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanței Guvernului care va crea cadrul legal necesar desfășurării activității fotbalistice. Apoi sperăm în sprijinul autorităților locale… Iar dacă acesta va veni, pornim la drum!” a declarat, pentru independentonline.ro, președintele Unirii Slobozia, Constantin Prepeliță.

Slobozia ar putea vedea și meciuri de Liga 2

Altfel, locuitorii Sloboziei ar putea vedea și meciuri din eșalonul secund pe stadionul Unirii. Conducerea clubului Oțelul Galați a fost în orașul ialomițean pentru a discuta cu autoritățile ca fosta echipă din Liga 1 să își joace partidele de pe teren propriu la Slobozia.

Antrenorul Oțelului, Florin Marin, a confirmat în cadrul unei emisiuni radiofonice cu temă sportivă această posibilă mutare. „Am fost zilele acestea împreună cu Ovidiu Burcă la Slobozia să avem o discuție cu factorii de decizie din oraș pentru a juca acolo meciurile de acasă. Cei din Slobozia au fost foarte amabili, au fost de acord să jucăm acolo. Sunt condiții foarte bune și, în mare măsură, cred că acolo vom juca. Totuși, la Slobozia vom disputa doar meciurile oficiale, iar antrenamentele le vom face la Galați, la Baza Ancora. Înțeleg că suporterii noștri vor suferi, dar la Galați nu avem unde să jucăm…”, a spus tehnicianul echipei gălățene care nu s-a reunit nici până acum. Spusele lui Florin Marin au fost confirmate și de Constantin Prepeliță: „Deocamdată suntem la nivel de discuții, dar sunt șanse mari ca acestea să se concretizeze”.

Marius ANGHEL 12 Jul. 2015, 10:04 Liga 3
Pe aceeași temă