”Estimăm că vom putea relua antrenamentele cel târziu pe 18 mai”. Planul îndrăzneț al conducătorilor clubului Aerostar. Bacăuanii nu concep să rateze promovarea în Liga 2

Răzvan STÎNGĂ 24 Apr. 2020, 17:37 Liga 3
”Estimăm că vom putea relua antrenamentele cel târziu pe 18 mai”. Planul îndrăzneț al conducătorilor clubului Aerostar. Bacăuanii nu concep să rateze promovarea în Liga 2

Lupta pentru promovarea în Liga 2 din Seria 1 a Ligii 3 este în continuare deschisă, iar acest lucru îi face pe conducătorii echipei de pe primul loc, Aerostar Bacău, să ia în calcul reluarea pregătirii cât mai repede, la numai câteva zile după eventuala ridicare a stării de urgență, de la jumătatea lunii mai. Moldovenii au în plan ca jucătorii să revină la antrenamente pe 18 mai.

Strategia echipei Aerostar: începerea antrenamentelor și pregătirea documentației pentru Liga 2

Președintele Doru Damaschin și vicepreședintele Valerian Voicu au dat asigurări că pandemia COVID-19 nu va afecta foarte mult clubul din punct de vedere financiar, astfel că revenirea în Liga 2 după un an rămâne principalul obiectiv.

”Nu am renunțat sub nicio formă la promovare. Mergem mai departe, spre B. Am construit o echipă tânără, de viitor, cu care dorim să performăm.

Noi estimăm că vom putea reîncepe antrenamentele cel târziu pe 18 mai. Îmi vine greu să cred că starea de urgență va fi prelungită și după mijlocul lunii mai. Ar însemna să oprim lumea în loc. Sigur, sănătatea este prioritară, dar, în mod gradat, trebuie reluate și activitățile curente. Este limpede că pandemia va afecta majoritatea domeniilor de activitate, iar fotbalul nu va face excepție.

În condițiile în care bugetele locale și de stat vor avea de suferit, e greu de crezut că finanțarea echipelor aparținând cluburilor municipale va rămâne la aceleași standarde. Din acest punct de vedere, Aerostar a avut de înfruntat, inclusiv în liga secundă, o concurență neloială. Consider că lucrurile se vor schimba, astfel încât, la nivel de sport, banii publici să se îndrepte cu precădere către zona de infrastructură. Stau și mă gândesc cât de util ar fi fost, pentru Aerostar, pentru iubitorii de fotbal, ca și pentru întreaga comunitate băcăuană existența unui stadion modern. Cine știe, poate că, în viitor, parcursul echipei noastre îi va obliga pe edili să pună cu adevărat pe agendă și necesitatea unui nou stadion”, a declarat Doru Damaschin pentru Deșteptarea.

”Pregătim totul, inclusiv documentația pentru participarea în eșalonul al doilea”, a precizat și Valerian Voicu.

Daniel Munteanu: ”E nevoie de o perioadă de acumulare fizică, astfel încât să nu clachezi mai târziu”

Daniel Munteanu este antrenorul care trebuie să ducă la îndeplinirea obiectivului. Este încrezător că lotul pe care îl are la dispoziție poate obține promovarea, dar are nevoie de o perioadă de timp pentru a pune jucătorii la punct. Pentru ca fotbaliștii să fie la o condiție fizică bună și pentru a putea face față 90 de minute pe teren, e nevoie de câteva săptămâni de pregătire.

Mai mult, în contextul în care pauza se prelungește, va fi nevoie de multe intermediare, ceea ce îngreunează și mai mult munca.

”În condițiile în care campionatul s-ar relua în iunie, mai mult ca sigur că sistemul se va comprima, iar meciurile vor fi în sistem sâmbătă-miercuri-sâmbătă. Ori, după două luni de pauză totală, ai nevoie de o perioadă de acumulări fizice, astfel încât să nu clachezi mai târziu”, a subliniat antrenorul Aerostarului, Daniel Munteanu, pentru Deșteptarea.

Aerostar Bacău este principala favorită la promovare din Seria 1 a Ligii 3. Moldovenii sunt pe primul loc, la șapte puncte peste locul secund, ocupat de Foresta Suceava, după 16 etape. Pe locul 3 se află CSM Ceahlăul Piatra Neamț, care a acumulat 33 de puncte.

Aerostar a început anul cu o victorie, 3-1 pe teren propriu cu FC Botoșani 2 (locul 13), în prima etapă a returului. A fost și singurul meci oficial desfășurat în 2020, înainte ca sezonul să fie suspendat din cauza coronavirusului.

Foto: Aerostar Bacău și Deșteptarea

https://liga2.prosport.ro/liga-3/daniel-boateng-si-cosmarul-trait-in-romania-ne-antrenam-intr-o-baza-militara-iarba-pe-care-o-aveau-oamenii-in-gradini-era-mai-buna-decat-cea-pe-care-ne-antrenam-19130264

https://liga2.prosport.ro/liga-3/lupta-la-promovare-din-perspectiva-golgheterului-de-la-aerostar-bacau-ar-trebui-sa-promoveze-echipele-aflate-pe-locul-1-catalin-vraciu-a-vorbit-despre-suspendarea-ligii-3-19128861

Răzvan STÎNGĂ 24 Apr. 2020, 17:37 Liga 3
Pe aceeași temă