Echipele prahovene sunt favorite în prima rundă

21 Aug. 2009, 16:01 Liga 3
Echipele prahovene** sunt favorite în prima rundă

Astăzi începe caravana Ligii a treia la fotbal, 4 dintre cele 5 echipe prahovene care fac parte din seria a III-a având programate partide în compania unor adversari accesibili. Singura care va avea o misiune aparent dificilă este echipa Petrolul Teleajen Ploiești, din postura de nou promovată gruparea prahoveană urmând să primească replica unei echipe cu tradiție în acest eșalon al fotbalului românesc, Electrosid Titu.
 

Conpet Ploiești – CF Predeal

Formația antrenată de Silviu Dumitrescu pare a fi una dintre protagonistele luptei pentru promovare în acest sezon și este favorită pentru obținerea celor trei puncte puse în joc astăzi, pe terenul de la Strejnic.
Revenirile lui Iacob și Ivan, doi dintre cei mai buni jucători ai gazdelor, accidentați în ultima perioadă, reprezintă un alt argument pentru ca „transportatorii” să obțină victoria în meciul inaugural.
Partida dintre Conpet Ploiești și CF Predeal va fi arbitrată la centru de Iulian Călin – din Ștefănești, el fiind ajutat la cele două margini de Romică Bardeș (Pitești) și Florin Neacșu (Câmpulung Mușcel).
 

Argeșul Mihăilești – Petrolistul Kaproni Boldești
 

Cu o echipa mult mai bună din punct de vedere valoric decât adversara de astăzi, gruparea Petrolistul Kaproni Boldești are de ce să spere că va debuta cu victorie în noul sezon al Ligii a III-a. Chiar dacă au existat câteva sincope în jocul prahovenilor în unele meciuri de verificare, Bridinel, Secreteanu și compania sunt favoriți în disputa cu formația din Giurgiu.
Meciul dintre Argeșul Mihăilesti și Petrolistul Kaproni Boldești va fi arbitrat de o brigadă din Târgoviște. La centru va oficia Adrian Moroianu, iar la cele două margini – Ion Cătană și Mihai Dobre.
 

ASC Clinceni – Chimia Brazi
 

Cu o echipă întărită, atât numeric cât și valoric, Chimia Brazi se anunță a fi o candidată serioasă la promovarea în Liga a II-a. Având în lot jucători tineri, dar cu experiență la nivelul eșalonului secund, Chimia vrea să puncteze în clasamentul adevărului încă din primul meci.
Parcursul bun din perioada precompetițională, dar și din meciurile oficiale disputate în Cupa României, face din Chimia Brazi o echipă a cărei evoluție este așteptată cu interes.
Meciul dintre ASC Clinceni și Chimia Brazi va fi arbitrat la centru de Emil Iacob (Slobozia), acesta fiind asistat la cele două margini de Florin Burlacu (Urziceni) și Alexandru Midvichi (Tulcea)
 

Victoria Adunații Copăceni – AFC Filipeștii de Pădure
 

Tehnicianul formației AFC Filipeștii de Pădure, George Niculuț, afirmă că nu-și cunoaște adversarul de astăzi, dar speră ca echipa sa va face o figură frumoasă. În ediția trecută de campionat, gruparea din Giurgiu a fost repartizată în seria a IV-a, încheind sezonul pe locul al treilea, la doar două puncte de poziția secunda care permitea participarea la barajul de promovare pentru cel de-al doilea eșalon fotbalistic al tării. Deci, se poate spune că primul adversar al jucătorilor de la AFC Filipeștii de Pădure în actuala stagiune este unul extrem de dificil. Dar, pentru acest joc, antrenorul George Niculuț poate alinia cel mai bun „11”, întrucât perioada de pregătire a ferit jucătorii de la Filipești de accidentări.
Partida va fi arbitrată de o brigadă, sută la sută, formată din cavaleri ai fluierului originari din Călărași: Costin Florin Dan, Laurențiu Dragoș Bobeică și Ionel Rădulescu.
 

Petrolul Teleajen Ploiești – Electrosid Titu
 

Nou promovată în cel de-al treilea eșalon fotbalistic al tării, Petrolul Teleajen Ploiești, are o misiune dificilă în prima etapă din sezonul care va debuta astăzi. Astfel, echipa antrenată de Valentin Negoiță va întâlni pe Electrosid Titu, o formație cu vechi state la nivelul Ligii a III-a. Principala absență din lotul ploieștenilor va fi cea a fundașului central Marian Oprea, accidentat la genunchiul drept în urma cu două săptămâni într-un amical disputat pe arena „Ilie Oană”, în compania Petrolului. Din lotul prahovenilor vor lipsi și Iacob, Panait și Răducanu, toți trei fiind, de asemenea, accidentați. Trebuie spus și faptul că, deja, oficialii grupării prahovene și-au spionat adversarul de astăzi, la meciul din Cupă câștigat în compania celor de la FCM Târgoviște, și sunt încrezători în șansele lor de a obține primele trei puncte în actuala stagiune. Dreptatea pe teren va fi împărțită de Adrian Mihai Hârlab – din Brașov, ajutat de Mihai Constantin Cantemir (Voila) și Ioan Bogdan Dragoș (Făgăraș).
 

Toate partidele care se dispută astăzi în Liga a III-a de fotbal vor începe la ora 18.00.
 

Sursa: ziarulprahova.ro

21 Aug. 2009, 16:01 Liga 3
Pe aceeași temă