Echipa satului Covaci, ca și promovată

11 May. 2009, 15:58 Liga 3
Echipa satului Covaci, ca și promovată

Fortuna Covaci ocupă locul întâi în seria a V-a și mai are nevoie de doar două puncte din ultimele patru etape pentru a fi promovați matematic în Liga a II-a.

Clubul din județul Timiș ar reprezenta astfel cea mai mică localitate din istorie de pe harta eșalonului secund, cu o populație de nici 800 de locuitori. Satul se află la nord de Timișoara și aparține de comuna Sânandrei, care la rându-i are echipă de fotbal în Liga 3, CS Viitorul păstrează și ea șanse la locul de baraj. Clubul din Covaci a preluat în anul 2007 locul din „C” al conjudețenei CS Tim Giroc, iar patronul noii formații, Florin Macavei (fără legătură cu fotbalistul timișorean), a evoluat și el în câteva partide.

Ambițiile acestuia s-au concretizat rapid prin transferurile unor jucători ce au trecut pe la echipe din primele două ligi. Petre Purda (ex-UMT și CFR Tim.), Costel Ionilă (ex-Poli Tim.), Gheorghe Marișescu (ex-UMT și Poli Tim.) sau Vali Miculescu, sunt doar câțiva dintre jucătorii importanți convinși să evolueze la Covaci.
După ce sezonul trecut a evoluat pe stadionul „UMT”, Fortuna și-a construit propria arenă la ei în sat, în urma unei investiții de 500 000 de euro. Pe lângă vestiare, utilități, tribuna acoperită și cele 250 de locuri dintre care 180 pe scaune, echipa are pensiune pentru cantonament și saună pentru refacere.

O perioadă, la club a activat și reputatul profesor Ion V. Ionescu, „Jackie” declarând în perioada cât a fost director tehnic că: „Fortuna Covaci reprezintă adevărata sevă a fotbalului timișorean”. Pe lângă site oficial, este de apreciat și apariția revistei clubului, timișenii încercând astfel să-și atragă alături cât mai mulți fani. Urmează aventura ligii secunde, după o muncă bazată mai puțin pe noroc (supranumele clubului), ci pe seriozitatea echipei antrenate de Remus Steop.
 

 

Articol scris de Cornel BIHOLARI
Foto: Cosmin Dan

11 May. 2009, 15:58 Liga 3
Pe aceeași temă