Dunărea pregătește meticulos promovarea: „Să ridicăm nivelul. Dorim să fie un retur de campionat corect”

Marius ANGHEL 27 Dec. 2014, 14:47 Liga 3

Dunărea Călărași a încheiat turul acestei ediții a Ligii a 3-a pe primul loc în clasamentul Seriei a II-a. Echipa antrenată de Ion Răuță, fostul tehnician al Farului Constanța, a adunat 32 de puncte după 13 etape și este la egalitate cu formația de pe locul 2, Delta Dobrogea Tulcea, însă are un golaveraj mai bun.

Cu 35 de goluri marcate până acum, gruparea călărășeană are al doilea atac din tot campionatul, la egalitate cu Delta (S2). Cea mai bună ofensivă o au echipele CS Tunari (S2) și Nuova Mama Mia Becicherecu Mic (S4) care au cu un gol înscris mai mult. Dunărea stă la fel de bine și în defensivă, acolo unde au încasat doar 5 goluri, reușită ce îi clasează tot pe locul doi în întreaga Ligă 3, sub Național Sebiș (S4) care are primite 4 goluri, însă în 12 meciuri.

Locul din seriei și evoluția echipei din acest tur îi face încrezători pe conducătorii clubului Dunărea că la finalul campionatului se pot bucura de promovare. Secretarul clubului din Călărași, Laurean Moțățăianu (foto mic), a avut o intervenție telefonică la Radio Sport Total FM în care a spus că își dorește un retur corect de campionat.

„Vacanța este numai la nivel de jucători. Dacă cei din conducere vor performanță, nu au vacanță. Conducătorii fac strategia pentru ce va urma. Am reușit să transferăm patru jucători până acum. Mai avem în vizor și alți jucători, care sunt doriți de antrenorul Ion Răuță.

Echipa se va reuni pe 15 ianuarie. Vrem să facem un cantonament în Bulgaria, să facem o reciprocitate cu o echipă de acolo. În plus avem și 14 amicale cu adversari începând de la nivelul ligii secunde în sus”, a spus oficialul Dunării.

Acesta a vorbit și despre principalii contracandidați la promovare și despre situația sportivă din județul pe care îl reprezintă. „Cel mai puternic adversar este Delta Tulcea. Apoi mai sunt și CS Tunari și Juventus București. Sportul la Călărași traversează o perioadă fastă. Vrem și la fotbal să ridicăm nivelul. Dorim să fie un retur de campionat corect, iar noi ne vom apăra șansele pe teren”, a mai declarat Moțățăianu în emisiunea „Fotbal la matineu”.

Dunărea Călărași a achiziționat după terminarea turului patru jucători și s-a despărțit tot de patru. Profitând de rezilierea contractelor tuturor jucătorilor de la Viitorul Axintele, liderul seriei a doua din Liga 3 a luat deja de acolo trei jucători. După ce i-a adus mai întâi pe Frangu și pe Andrei Luca, gruparea dunăreană l-a achiziționat și pe căpitanul ialomițenilor, portarul Iulian Răduță. Pe lângă aceștia, Dunărea l-a mai adus pe Valentin Alexandru de la Gloria Popești Leordeni și i-a trimis la Modelu pe Stavilă, Bădașcă, Silva Matei și Șerban.

Marius ANGHEL 27 Dec. 2014, 14:47 Liga 3
Pe aceeași temă