Dunărea Călărași, la cantina săracilor

08 Jul. 2009, 18:52 Liga 3
Dunărea Călărași,** la cantina săracilor

Formația călărășeană, Dunărea s-a reunit luni la Stadionul Municipal sub comanda de moment a antrenorilor Valeriu Petrescu și Dan Andronache. La ședința de pregătire au participat, alaturi de cei 30 de jucători, și membru în Consiliul Director al clubului Viorel Ivanciu, Aurel Ionescu, alături de fostul mare jucător al Dunării, Nelu Farin. După o sedință scurtă în care s-a numit noul antrenor, fotbaliștii aduși de la echipele din județ au trecut la treabă și timp de 60 de minute au tras din greu la primul antrenament din această perioadă.

 

 

Ședință mare cu probleme
 

 

În timp ce jucătorii își făceau apariția la reunirea lotului, în sala de protocol din incinta clubului se purtau discuții aprinse între conducătorii clubului și antrenori. Timp de două ore au discutat despre viitorul Dunării, Constantin Sima, viitorul președinte, Viorel Ivanciu, membru în C.D., fostul jucător Nelu Farin și antrenorii Virgil Bogatu, Valeriu Petrescu și viitorul tehnician Vasile Neagu. Chiar dacă nu a fost prezent la această întrunire, președintele Consiliului Director, Nicolae Dragu l-a avut ca reprezentant pe Constantin Sima. Acesta le-a transmis celor prezenți planul de bătaie al echipei pentru sezonul viitor dar a vrut să clarifice și situația antrenorilor dela Dunărea care părea la un moment dat că numărul lor se oprește la cifra 4.
 

 

Bogatu luat la mișto
 

 

După lungi discuții între conducători și antrenori s-a luat decizia finală. Dunărea va miza în perioada următoare pe cel puțin 3 sau 4 ani pe jucători din campionatul județean și pepiniera proprie care din păcate se află la terapie intensivă. A II-a echipă a Dunării va fi Național Călărași, formație la care principalul antrenor va fi Valeriu Petrescu. Un moment neplăcut a avut loc în cadrul acestei întruniri Virgil Bogatu, renunțând la propunerea conducerii și anume postul de secund la Dunărea II. „Eu nu cerșesc la nimeni postul de antrenor”, au fost cuvintele lui Bogatu la ieșirea de după ședință. „Ne-am înhămat la o treabă foarte grea. Dar… cu timpul cred că vom reuși să obținem ceea ce ne-am propus”, declara și Viorel Ivanciu, fostul președinte al clubului de pe malul Borcei.
 

 

Masa la cantina săracilor

 

Pe lângă deciziile luate în cadrul acestei ședințe s-a pus și problema cazării a celor 30 de jucători. Clubul nu deține are atâtea locuri de cazare iar jucătorii din provincie vor fi nevoiți să apeleze la cunoștințe. Până se va definitiva lotul de 22 de jucători, clubul este nevoit să apeleze și la… cantina săracilor din Călărași acolo unde vor lua masa o parte dintre jucători. „Cum să mă duc să mănânc acolo? Mai bine nu mai vin”, a spus un jucător care a ținut să-și ascundă anonimatul. Cantina clubului este goală în acest moment și va fi deschisă numai dacă anumiți sponsori vor ajuta clubul.    
 

 

Primul antrenament a fost condus de Petrescu
 

 

Fără să știe cine îi va antrena în sezonul viitor „galben-albaștriii” au susținut primul antrenament de după vacanță. Nu mai puțin de 30 de fotbaliști au fost chemați la reunire. Pe lângă juniorii din pepiniera proprie și jucătorii aduși de la formațiile din Liga a IV-a, la capitolul noutăți s-a aflat și Mircea Ștefan, fostul atacant al Dunării care revine după un an în care a activat în campionatul județean. „Nu pot să stau fără fotbal. Revin cu plăcere la Dunărea”, au fost primele cuvinte ale lui Mircea Ștefan la revenire.
 

 

Datoriile nu vor programa echipa în campionat
 

 

S-au cheltuit 17 miliarde în sezonul trecut, iar Dunărea nu și-a atins obiectivul și mai are și datorii. Foștii jucători care au activat sub comanda lui Gabi Stan, inclusiv tehnicianul care a mâncat banii degeaba își cer drepturile în continuare. Visteria clubului este goală în acest moment Dunărea riscă neprogramarea în campionatul Ligii a III-a. Chiar și primul meci oficial din 15 iulie din cadrul Cupei României este pus sub semnul întrebării, echipa călărășeană urmând să întâlnească Național Călărași, formația care va deveni echipa satelit a Dunării.
 


Articol scris de Cătălin NIȚU
 

08 Jul. 2009, 18:52 Liga 3
Pe aceeași temă