Dunărea Călărași primește un buget important din partea CJ. Suma votată de consilieri

Andrei PASCU 22 Mar. 2024, 13:42 Liga 3
Dunărea Călărași primește un buget important din partea CJ. Suma votată de consilieri

Dunărea Călărași va primi o finanțare importantă din partea Consiliului Județean Călărași, de ordinul milioanelor de lei. Cum șansele de promovare din Liga 3 în Liga 2 sunt majore, autoritățile județene au decis să asigure un buget semnificativ pentru anul în curs.

Conform presei locale, consilierii județeni au votat contractul de finanțare sportivă către echipa clasată pe locul 2 în Seria 3 a Ligii 3.

Dunărea Călărași, buget important de la CJ

Astfel, Dunărea Călărași nu va avea probleme financiare pentru sezonul în curs cel puțin, ținând cont că ne raportăm la divizia a treia, dar în Liga 2, dacă va reuși să promoveze în vară, este clar că vor crește cheltuielile.

Pe ordinea de zi de astăzi 21 martie se află și aprobarea de către consilierii județeni a contractului de finantare a activitatilor sportive ale Asociatiei Fotbal Club Dunarea 2005 Calarasi, pentru anul 2024, in valoare de 4.400 mii lei (n.r. – 4.4 milioane de lei), potrivit Anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre”, notează, printre altele, Atitudinea din Călărași.

Astfel, pentru 2024, Dunărea Călărași va beneficia de un sprijin financiar de aproximativ 885.000 de euro.

Dunărea Călărași trebuie să promoveze juniori

Printre prevederile menționate în contract, la articolul drepturi și obligații, Dunărea Călărași își ia angajamentul și să promoveze cât mai mulți juniori, să promoveze însemnele județului, dar și să bifeze ”clasarea sportivilor pe locuri onorabile astfel încât să fie asigurat un climat de performanță”.

Pentru că ne referim la o sumă atât de mare, e clar că obiectivul Dunării Călărași este promovarea în Liga 2, deși la începutul anului a avut loc o schimbare ciudată la nivelul bănci tehnice.

În februarie, presa locală a anunțat faptul că pe banca tehnică va continua doar Marius Păun, deși în planurile conducerii erau antrenorii Mircea Ștefan, ”secund” la Metalul Buzău, sau ”principalul” formației Recolta Gheorghe Doja, Mirel Condei, și acesta fost ”secund” și ”principal” la Dunărea.

Din diverse motive, pe care Liga2.ro le-a prezentat la acel moment, Adrian Ropotan și Marius Alexe au reziliat contractul cu echipa din Călărași, deși erau în grafic în ceea ce privește lupta pentru promovare.

Favorită la promovare Dunărea Călărași, în Seria 3 din Liga 3

Referitor la situația sportivă, Dunărea Călăraşi are un sezon bun în Liga 3, în Seria 3, unde se află pe locul 2, cu 38 de puncte, la patru puncte de liderul CS Afumați. Are 12 victorii, două egaluri și trei eșecuri în 17 meciuri, fiind cu cinci puncte peste locul 3, Agricola Borcea.

Clubul din Călărași a debutat în 2024, în etapa a 16-a, contra Agricola Borcea, în fața căreia a cedat cu 0-3. Apoi, în runda trecută, a învins cu 5-1 Recolta Gheorghe Doja în deplasare.

La mijlocul acestei săptămâni, divizionara a treia a jucat și un amical, cu Farul, pe care a reușit să o învingă cu 4-3.

Foto: Dunărea Călărași

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u20-a-remizat-cu-italia-la-targoviste-19303635

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-33-in-play-off-50-in-play-out-situatia-din-liga-3-privind-calificarea-in-cele-doua-turnee-cu-o-etapa-inainte-de-finalul-sezonului-regular-in-seriile-3-4-6-si-7-s-a-tras-deja-linie-19303522

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u17-esec-la-debutul-la-turul-de-elita-1-2-cu-tara-galilor-u17-19303534

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u19-debut-cu-infrangere-la-turul-de-elita-19303526

Andrei PASCU 22 Mar. 2024, 13:42 Liga 3
Pe aceeași temă