Drama Bistriței! E aproape să piardă a patra echipă de fotbal la nivel național în șapte ani. Ioan Horoba: ”Am 71 de ani și nu mă mai duc cu cerșitul. Din păcate, suntem hotărâți să desființăm echipa într-o săptămână”

Marius ANGHEL 11 May. 2021, 20:17 Liga 3
Drama Bistriței! E aproape să piardă a patra echipă de fotbal la nivel național în șapte ani. Ioan Horoba: ”Am 71 de ani și nu mă mai duc cu cerșitul. Din păcate, suntem hotărâți să desființăm echipa într-o săptămână”

Bistrița e pe punctul de a rămâne din nou fără echipă de fotbal.

După disparițiile Gloriei Bistrița, club care a petrecut mulți ani în Liga 1 sub conducerea lui Jean Pădureanu și a falimentat în 2014, Gloriei Progresul Bistriţa, fosta Gloria II Bistrița, desființată după o jumătate de sezon de Liga 3, cât și FC Bistrița, pornită din Liga a 4-a cu foști jucători de la Gloria Progresul și desființată în 2017 tot în Liga 3, ACS Unu Fotbal Club Gloria, actuala echipă a municipiului de reședință al județului Bistrița-Năsăud, e aproape să pună lacătul pe ușă.

Bistrița, aproape să o piardă și pe ACS Unu Fotbal Club Gloria

Ioan Horoba, fostul vicepreședintele al Gloriei Bistrița, acum conducătorul actualului club din Bistrița, înființat în 2018 pentru a continua tradiție fotbalistică din zonă, susține că nu mai are nicio variantă pentru a ține în viață activitatea echipei care tocmai a terminat al treilea sezon în Liga 3.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și-a anunțat retragerea finanțării, iar singura speranță ar mai fi ajutorul de la Primăria Bistrița, care și ea bate în retragere.

”Consiliul Județean ne-a ajutat să ducem la capăt acest campionat. Și să-l încheiem fără nicio datorie la nimeni. Însă deja ar trebui să pregătim campionatul următor. În următoarele zile expiră contractele multor jucători din lot și nu ne mai putem premite prelungirea lor. E clar că dacă nu primim sprijin de la primărie, nu mai putem continua. Și deocamdată n-am primit niciun semn, deși am dat numeroase mesaje de ajutor. Consiliul Județean ne-a anunțat că nu ne mai poate sprijini și că ar fi rândul primăriei. Din păcate, suntem hotărâți să desființăm echipa într-o săptămână, dacă nu găsim în primărie nicio rază de speranță”, spune Horoba, citat de Sportul bistrițean.

ACS Unu Fotbal Club Gloria a încheiat actualul sezon de Liga 3, ediția 2020-2021, pe locul 3 în Seria 10, după Minaur Baia Mare și SCM Zalău, echipe care au obținut calificarea la barajul de promovare în Liga 2.

Ioan Horoba trage un semnat de alarmă: ”Îmi pare rău după echipă, după stadion, dar nu am nicio variantă”

Dacă ACS Unu Fotbal Club Gloria se va desființa, atunci Bistrița va ajunge la ”performanța” de a pierde a patra echipă de fotbal care reprezenta orașul la nivel național în decurs de șapte ani, din lipsa banilor.

”Am 71 de ani și nu mă mai duc cu cerșitul. Am adus echipa asta până aici cu niște eforturi mari și aproape că sunt la zi cu toate plățile. Îmi pare rău după ea, după stadion, dar nu am nicio variantă. Mare păcat, pentru că vor trece mulți ani până vom ajunge din nou în acest punct”, a mai declarat Horoba.

Șeful clubului bistrițene atrage atenția și asupra riscului ca stadionul să ajungă o ruină. Fără echipă, Horoba spune că nu se mai poate ocupa de stadion.

”Am îngrijit gazonul ca pe vremuri. Acum e la nivelul Ligii 1. Vestiarele și spațiile de la tribuna a doua arată bine, le-am conservat cu eforturi mari. Pe pistă, lumea aleargă în mod civilizat. Am supravegheat toată activitatea din stadion, am făcut curățenie, am scos tone de gunoaie. Dar nu mai putem face asta. Stadionul va rămâne de izbeliște”, a spus Horoba, citat de Sportul bistrițean.

  • În 2022, Gloria Bistrița ar fi împlinit 100 de ani.

Foto: 1. Fotbal Club Gloria Bistrița și Sportul bistrițean

Marius ANGHEL 11 May. 2021, 20:17 Liga 3
Pe aceeași temă