Dorinel Munteanu, aproape să readucă Galațiul în fotbalul care contează: ”Am muncit un an pentru finală”. SC Oțelul, victorie facilă în returul semifinalei cu Foresta Suceava și gata de dubla decisivă pentru Liga 2

Răzvan STÎNGĂ 29 May. 2022, 17:14 Liga 3

SC Oțelul, așa cum era de așteptat, a câștigat și returul cu Foresta Suceava din semifinala barajului pentru Liga 2, scor 2-0, și va disputa finala pentru accederea în divizia a doua cu Dante Botoșani. Dorinel Munteanu nu e îngrijorat că echipa lui a marcat doar două goluri, chiar dacă a jucat minute bune cu om în plus.

Dorinel Munteanu a calificat SC Oțelul în finala barajului pentru promovarea în Liga 2

Victoria obținută de SC Oțelul cu 2-0, după ce în tur a fost 1-0, a fost facilitată de un episod petrecut în minutul 10, atunci când Karime Makongo, căpitanul Forestei Suceava, a văzut roșu direct în urma unui fault comis din poziția ultimului apărător, asupra lui Juri Cisotti.

Cisotti a fost, de altfel, și cel care a semnat primul gol pentru SC Oțelul, cu reușita din minutul 43, iar meciul a fost decis de Paul Nistor, care a punctat în minutul 73. Cu toate acestea, Dorinel Munteanu a recunoscut că a fost și este mai interesat de obiectivul gălățenilor, promovarea în Liga 2, decât ca echipa să marcheze foarte mult.

Dorinel Munteanu, după SC Oțelul – Foresta Suceava 2-0: ”Suntem bucuroși că am reușit să ajungem în finală”

Același lucru se poate întâmpla și în turul finalei cu Dante Botoșani, în care SC Oțelul începe tot cu prima șansă. Fostul mijlocaș al naționalei României și-ar dori să vadă și mai mulți fani în tribune, chiar dacă și la returul cu Foresta Suceava a fost un număr consistent de suporteri.

Din informațiile oferite de clubul din Galați, la partida de sâmbătă cu echipa din Suceava au fost prezenți la meci în jur de 6.500 de oameni.

Suntem bucuroși că am reușit să ajungem în finală, am muncit tot anul pentru această finală. Nu va fi ușor nici în finală, pentru că suntem obligați să promovăm pentru acești suporteri, pentru toți gălățenii, pentru jucători și pentru toți cei care ne susțin.

Avem o săptămână la dispoziție să pregătim jocul tur din finală, dar jucătorii noștri au făcut o partidă bună, trebuia să marcăm în prima repriză mai multe goluri, dar pentru mine rezultatul e important. Nu am primit gol.

E foarte important publicul, dar fără un joc bun al echipei nu prea se potrivește. Eu cer echipei să joace, pentru ca publicului să îi placă rezultatul. Acestea sunt lucrurile noastre de staff, să facem jucătorii să joace și lumea să vină la stadion. Sunt convins că la finală vor fi și mai mulți fani”, a declarat Dorinel Munteanu.

  • SC Oțelul a început partida cu Foresta Suceava în formula: Dur-Bozoancă – Sil. Rus, Yabre, Ghiocel (cpt.), Țica, I. Neagu, Jardan, Cireș, Cisotti, G. Cârjan, A. Nica;

SC Oțelul, la două meciuri de promovarea în Liga 2. În cale îi mai stă doar Dante Botoșani

Dante Botoșani va fi, așadar, adversara pe care SC Oțelul o va avea în finala pentru promovarea în Liga 2, formație care a trecut cu 2-1 la general (0-0 în tur, 2-1 în retur) de CSM Focșani.

Turul dintre cele două va avea loc la Botoșani, la 4 iunie, de la ora 18:00, în timp ce returul va avea loc la Galați, la 8 iunie, de la ora 17:30. SC Oțelul este câștigătoarea Seriei 2 a Ligii a 3-a, în timp ce Dante Botoșani s-a impus în Seria 1.

Rezumatul partidei SC Oțelul – Foresta Suceava 2-0

Foto și video: SC Oțelul

 

Răzvan STÎNGĂ 29 May. 2022, 17:14 Liga 3
Pe aceeași temă