Dinamo Bacău își schimbă numele după fuziunea efectuată la începutul sezonului. Anunțul la final de an al fondatorului și președintelui clubului

Marius ANGHEL 29 Dec. 2022, 15:51 Liga 3

Dinamo Bacău, echipă care activează în Seria a 2-a a Ligii 3 pentru al doilea sezon consecutiv, își va schimba denumirea în vară, potrivit declarațiilor fondatorului și președintelui clubului.

Într-o declarație prin care a transmis ceea ce a însemnat anul 2022 pentru Dinamo Bacău, dar și perspectivele pentru noul an, 2023, Remus Pozînărea a vorbit despre fuziunea produsă în vară cu clubul lui Cristian Ciocoiu, Academia FC Bacău, și următorul pas în acest proiect comun.

La finalul actualului sezon, în vară, Dinamo Bacău își va schimba denumirea ”în jurul numelui FC Bacău”, a dezvăluit Pozînărea.

Dinamo Bacău a fuzionat cu Academia FC Bacău, iar în vară își va schimba denumirea

În sezonul trecut, la prima participare în Liga 3, echipa băcăuană a terminat play-out-ul pe locul 4 din 6 în Seria a 2-a, evitând retrogradarea.

În actuala ediție de Liga 3, Dinamo Bacău e află pe locul 8 din 10 în Seria a 2-a, cu doar 10 puncte acumulate în 15 din cele 18 etape ale sezonului regular.

În vară, Dinamo Bacău și Academia FC Bacău își uneau forțele, însă în competiția de seniori (Liga 3) a continuat să evolueze sub numele de Dinamo, conducerea depășind termenul prin care putea înregistra la FRF această schimbare. Noua denumire o va lua din vara anului 2023, în pauza dinaintea noului sezon competiționat.

Potrivit lui Remus Pozînărea, clubul are legitimați în prezent aproape 100 de jucători, cele mai bune rezultate avându-le la categoriile Under 19 și 17.

”În primul rând trebuie spus că la nivel de copii și juniori, clubul nostru are legitimați în jur de 100 de fotbaliști. Din cele șase grupe, cinci dintre acestea au participat la campionatele aferente vârstei lor, mai exact la U19, U17, U13, U11 și U9 cu rezultate foarte bune, iar cei de la U19 și U17 au terminat anul pe podium, ceea ce reprezintă o mare bucurie pentru noi. Aș vrea să-i felicit pe toți antrenorii și să le mulțumesc pentru implicare!

Cel mai important eveniment al anului 2022 a fost fuziunea cu Academia FC Bacău, care a reprezentat un drum către stabilitate și performanță pentru toți juniorii. Această fuziune are ca scop formarea unei echipe competitive, formată din jucători tineri băcăuani nu doar de la cele două cluburi, dar și de la Liceul Sportiv și chiar de la celelalte asociații sportive din oraș. Am fost conștienți că un club puternic trebuie să aibă stabilitate financiară și un viitor stabil, lucru care nici FC Bacău (club cu performanțe notabile la nivel de juniori), nici FC Dinamo Bacău nu ar fi reușit dacă ar fi activat de sine stătător. Mai exact, la nivelul echipei de seniori au fost promovați opt juniori născuți în anii 2004 și 2005, care deja au debutat la meciurile din Campionatul National Seniori Liga 3. Astfel, s-a creat o continuitate care să le încununeze munca pe care au depus-o și iată că porțile sunt deschise tuturor juniorilor care demonstrează că pot deveni jucători profesioniști.

Până în vară, toți juniorii de la FC Dinamo Bacău vor activa în continuare în cadrul centrului nostru, urmând ca denumirea clubului să fie schimbată în jurul numelui FC Bacău, iar toți juniorii să fie sub aceeași „umbrelă comună”.

Pe această cale, vreau să mulțumesc tuturor celor din stafful tehnic și administrativ, sportivilor juniori și seniori pentru determinarea de care dau dovadă și, ca niciodată vreau să mulțumesc în mod direct celor doi oameni care nu sunt vizibili, dar a căror munca este vizibilă, cei care se ocupă de PR-ul clubului, Sergiu Spiridon si Vali Hutu.

La final, le urez „La mulți ani” și gânduri bune iubitorilor de fotbal și tuturor celor care sunt alături de noi!”, a spus Remus Pozînărea (foto, alături de Cristian Ciocoiu), prin intermediul paginii de Facebook a clubului Dinamo Bacău.

Dinamo Bacău e la limita retrogradării în Seria a 2-a a Ligii 3

Dinamo Bacău este antrenată de Radu Ciobanu și Șerban Neamțu și iernează pe locul 8 în Seria a 2-a a Ligii 3, cu 10 puncte acumulate în 15 etape, mai slabe fiind doar Voința Limpeziș (5 puncte) și Dacia Unirea Brăila (2 puncte).

Din sezonul regular mai sunt trei etape, iar trupa care își desfășoară meciurile de pe teren propriu pe stadionul ”Constantin Anghelache” din Bacău va mai întâlni Dacia Unirea Brăila (acasă), Sporting Lieşti (deplasare / locul 6, 24 puncte) și Voinţa Limpeziş (acasă). Ulterior va urma play-off-ul, pentru primele patru clasate, respectiv play-out-ul, pentru celelalte șase echipe din serie.

Reunirea lotului este prevăzută în jurul datei de 20 ianuarie 2023, iar campionatul Ligii 3 se va relua la data de 10 martie.

  • Municipiul Bacău are în Liga 3 și alte două echipe, pe CSM Bacău, clasată pe locul 3 în Seria 1 (29 puncte), și pe Aerostar Bacău, situată pe locul 5 în Seria 2 (28 puncte).

Foto: Dinamo Bacău

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sr-brasov-i-a-facut-vant-lui-rogerio-ceni-de-romania-portarul-golgheter-s-a-despartit-de-echipa-suporterilor-stegari-si-explica-motivele-rupturii-nu-stiu-cum-este-posibil-dar-am-trait-si-a-19256976

https://liga2.prosport.ro/liga-3/scm-zalau-are-un-nou-manager-19256953

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-dinamo-si-a-numit-un-nou-antrenor-principal-marius-bratu-il-inlocuieste-pe-interimarul-danut-lupu-ministerul-de-interne-ne-asigura-tot-ceea-ce-avem-nevoie-ca-sa-facem-performanta-avem-t-19256931

https://liga2.prosport.ro/liga-3/vedita-colonesti-schimbari-mari-de-lot-19256918

https://liga2.prosport.ro/liga-3/acso-filiasi-parcurs-foarte-bun-in-seria-7-din-liga-3-19256911

Marius ANGHEL 29 Dec. 2022, 15:51 Liga 3
Pe aceeași temă