CSM Deva și-a stabilit un amical cu Rapid la revenirea pe propriul stadion, aflat în proces de modernizare. Ștefan Nanu visează și la promovarea în Liga 2: ”Noi deja ne-am atins obiectivul. Restul e bonus”

Mircea OGLINDOIU 04 May. 2022, 16:10 Liga 3
CSM Deva și-a stabilit un amical cu Rapid la revenirea pe propriul stadion, aflat în proces de modernizare. Ștefan Nanu visează și la promovarea în Liga 2: ”Noi deja ne-am atins obiectivul. Restul e bonus”

CSM Deva a suferit, ieri, la Târgu Jiu, a doua înfrângere în duelurile din acest sezon cu Pandurii, patru din cinci desfășurate până acum.

CSM Deva este calificată matematic la primul baraj de promovare în Liga 2

În pofida eșecului, scor 0-1, hunedorenii sunt siguri de locul 2 în Seria a 7-a, care duce la faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2, unde va juca cu liderul din Seria 8. Erau siguri deja după runda trecută. Lider autoritar în Seria 7 este CSM Reșița, echipă cotată cu cea mai mare șansă la promovare, dintre toate cele patru combatante.

În Seria 8, se produc permutări pe podium de la etapă la etapă. CS Ghiroda și Giarmata Vii (42 puncte), CSC Dumbrăvița (40 puncte) și Crișul Chișineu Criș (37 puncte) luptă în continuare pentru cele două locuri calificabile, dar, matematic, și Șoimii Lipova (35 puncte) ar mai avea șanse la baraj.

În Seria 7, lucrurile sunt clare de mult timp: CSM Reșița (64 puncte) și CSM Deva (50 puncte) vor ocupa, în această ordine, primele două locuri, iar Pandurii Târgu Jiu (37 puncte) și Voința Lupac (35 puncte) nu mai pot spera decât la ultima treaptă a podiumului.

Ștefan Nanu își dorește să joace cu CSM Reșița barajul decisiv de promovare. La vară se va reveni pe stadionul din Deva

Sigur de locul 2 în Seria 7, antrenorul echipei CSM Deva, Ștefan Nanu, vrea să-și menajeze titularii în ultimele trei etape din play-off și speră să se reintâlnească cu CSM Reșița în faza finală a barajului pentru promovarea în Liga 2. Chiar dacă Deva pare să nu aibă vreo șansă, Nanu spune că echipa sa își va juca șansa până la capăt.

Indiferent de rezultat, CSM Deva își va inaugura, fie din postura de divizionară secundă, fie de eșalon terț, stadionul la vară într-un amical cu Rapid.

”Deja obiectivul nostru era îndeplinit, iar cu Pandurii s-a văzut o relaxare și din cauza asta am pierdut. Dacă jocul mai avea miză, cu siguranță câștigam, așa cum s-a întâmplat în sezonul regular. Oricum, noi nu am avut ca obiectiv principal locul 2, ci doar calificarea în primele aptru. Ce urmează, e deja bonus! Mai avem trei etape, iar după meciul cu Lupac, voi mai menaja din titulari, iar apoi ne pregătim pentru prima fază a barajului, unde vom juca cu una dintre echipele din Timiș, cel mai probabil. Va fi greu, dar sper să învingem și apoi să ne reîntâlnim cu Reșița, o echipă cu un buget cum nu au multe echipe de Liga 1 și cu lot în care se regăsesc vreo 11 jucători care au trecut prin Liga 1, dar ne vom juca șansa.

Indiferent de ceea ce se va întâmpla, noi la vară vom inaugura stadionul, care a intrat într-un proiect amplu de reabilitare: se lucrează la tribună, la vestiare, la pistă. Pot să vă spun că în iunie vom juca primul meci pe noul teren cu Rapid. Din toamna trecută, noi jucăm meciurile de acasă la Orăștie”, a declarat Nanu, pentru Liga2.ro.

Deva și Pandurii și-au împărțit victoriile pe teren propriu în acest sezon de Liga 3

CSM Deva mai are de jucat în play-off-ul Seriei a 7-a cu Voința Lupac (acasă), CSM Reșița (deplasare) și Pandurii Târgu Jiu (acasă).

În precedentele trei jocuri cu Pandurii din acest sezon, CSM Deva a câștigat cu 2-1 în etapa a 14-a din sezonul regular și tot cu 2-1 în etapa a 3-a a play-off-ului, ambele disputate pe teren propriu, la Orăștie, după ce la Târgu Jiu pierduse, pe 24 septembrie 2021, în etapa a 5-a a sezonului regular, cu 1-0.

  • În 2013, Ștefan Nanu promova cu Minerul Motru în Liga 2, după o luptă cu Jiul Rovinari.
  • Municipiul Deva n-a mai avut echipă în Liga 2 din 2012, când Mureșul Deva a retrogradat.
  • La Târgu Jiu, belgianul Sean Aerts a adus înfrângerea pentru actuala echipă a lui Nanu, cu un șut superb de la 22 de metri, în minutul 29. CSM Deva a jucat în inferioaritate numerică din minutul 58, după eliminarea atacantului ugandez Mehad Kayondo

Foto: CSM Deva

Mircea OGLINDOIU 04 May. 2022, 16:10 Liga 3
Pe aceeași temă