CS Ocna Mureș e la cel mai bun sezon în Liga 3 din ultimele trei petrecute în acest eșalon. Echipa din orașul salin s-a despărțit de Best Tegbo, dar are și o primă achiziție

Dan HENEGAR 29 Dec. 2021, 09:24 Liga 3
CS Ocna Mureș e la cel mai bun sezon în Liga 3 din ultimele trei petrecute în acest eșalon. Echipa din orașul salin s-a despărțit de Best Tegbo, dar are și o primă achiziție

La al doilea sezon consecutiv petrecut în Liga 3, CS Ocna Mureș a devenit o oază de stabilitate financiară, un lucru destul de rar în peisajul eșaloanelor inferioare din fotbalul autohton. Vezi doar problemele majore din ultimii ani de la Unirea Alba Iulia, chiar altă echipă din județul Alba prezentă tot în Liga 3.

Poziționată pe locul 6 în Seria a 9-a a Ligii 2 după primele 15 etape, cu 16 puncte, formația din orașul salin iernează într-o postură liniștită, bucurându-se practic de cel mai bun sezon din ultimele trei petrecute pe a treia scenă fotbalistică.

Ioan Paul: ”Mă mulțumește acest bilanț, dar se putea și mai bine”

În anul ce urmează, conform unor discuții purtate între oficialii ”alb-albaștrilor” și primarul Silviu Vințeler, CS Ocna Mureș va beneficia de un buget similar, cifrat la 750.000 de lei, aici incluzându-se cheltuielle clubului cu personalul administrativ și secția de volei, scrie Ziarul Unirea. În acest context, reprezentanți clubului încearcă în aceste zile să încheie anul 2021 pe ”zero” la datorii, respectiv să plătească și primele aferente plus deconturile transportului jucătorilor.

”În linii mari aș fi absurd să spun că nu mă mulțumește acest bilanț, raportat la ce s-a întâmplat la CS Ocan Mureș începând din 2018. Se putea și mai bine, punctele acumulate nu sunt multe, însă, din punctul meu de vedere, vorbim despre o serie foarte puternică, a punctat Ioan Paul, președintele secției de fotbal.

Andrei Vasinc este prima achiziție, Best Tegbo reprezintă prima plecare

Dacă Andrei Vasinc (foto)(originar din Unirea, ultima dată la Someșul Dej) este prima achiziție, în schimb, nigerianul Best Tegbo reprezintă prima plecare.

”Stranierul” ocnamureșenilor a marcat un singur gol pentru CS Ocna Mureș, în meciul de la Turda, a lipsit mult timp din pricina unei indisponibilități, și este considerat un fotbalist mult prea capricios în procesul de pregătire și în jocuri.

”Suntem în tratative cu trei-patru jucători și în funcție de ce vom realiza, vor pleca ați patru-cinci fotbaliști din efectiv, a admis Ioan Paul, citat de Ziarul Unirea.

Discuții avansate cu Alexandru Giurgiu

O țintă pentru această campanie de achiziții este uniristul Alexandru Giurgiu, căpitanul ”alb-negrilor”, care, sătul de problemele financiare, ar intenționa să dea curs altor oferte.

Fotbalistul în vârstă de 29 de ani a mai fost curtat și în trecut de ”Soda dragă”, dar a preferat să rămână la Unirea Alba Iulia. Totuși, după coșmarul petrecut în această toamnă, cu ”alb-negrii” în postură de ”lanternă roșie”, jucătorul de picior stâng este decis să accepte alte provocări și deja a avut câteva runde de discuții cu reprezentanții CS Ocna Mureș.

Există posobilitatea ca până la reluarea pregătirilor, după toate probabilitățile, în 24 ianuarie 2022, Alexandru Girugiu să accepte propunerea ocnamureșenilor.

Amicalele ierbii sunt cu Victoria Viișoara (liga a 4-a, Cluj) – în 5 februarie, Sticla Arieșul Turda (12 și 26 februarie), Unirea Ungheni (19 februarie) și Olimpia Aiud sau CIL Blaj, în 5 martie.

CS Ocna Mureș va juca în play-out pentru menținerea în Liga 3

Revenind la parcursul echipei CS Ocna Mureș în acest sezon de Liga 3, cu cele 16 puncte acumulate în prima parte a sezonului, trupa din Alba are accederea în play-off ca și pierdută, fiindcă la opt puncte distanță de poziția a 4-a, ocupată de nou-promovata Viitorul Cluj (24 puncte). CS Hunedoara (43 puncte), Metalurgistul Cugir (36 puncte) și Unirea Ungheni (29 puncte) sunt deja matematic în play-off cu trei etape înainte de finalul sezonului regular.

Ocna Mureș are, în schimb, doar două puncte peste Sticla Arieșul Turda și Avântul Reghin și cinci peste Sănătatea Cluj, astfel că lupta pentru evitarea retrogradării nu este deloc jucată, mai ales că în play-out vor urma alte zece meciuri.

În ultimele trei etape ale sezonului regular, CS Ocna Mureș va întâlni Sănătatea Cluj (acasă / locul 9, 11 puncte), Unirea Alba Iulia (deplasare / locul 10, 8 puncte) și Gloria Bistrița Năsăud (acasă / locul 5, 17 puncte).

Foto: FC Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-echipele-care-vor-evolua-in-play-off-ul-ligii-3-cunoscute-pe-jumatate-cu-trei-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-raportul-este-asemanator-si-in-privinta-cluburilor-care-vor-juca-in-19214968

https://liga2.prosport.ro/liga-3/concordia-chiajna-va-avea-la-reunire-unul-dintre-golgheterii-fruntaselor-din-liga-3-suma-pe-care-si-o-doreste-metalurgistul-cugir-in-schimbul-atacantului-sau-19215038

https://liga2.prosport.ro/liga-3/razvan-fetita-s-a-saturat-de-dezastrul-de-la-unirea-alba-iulia-un-an-de-zile-de-pacaleala-ne-luam-traista-si-plecam-in-2021-a-primit-trei-salarii-si-jumatate-restante-din-2020-19215028

https://liga2.prosport.ro/liga-3/alexandru-giurgiu-capitanul-lanternei-rosii-unirea-alba-iulia-deplange-situatia-in-care-a-ajuns-echipa-nu-se-poate-continua-la-nesfarsit-cu-aceasta-situatie-nic-19214601

https://liga2.prosport.ro/liga-3/proiect-important-de-infrastructura-la-hunedoara-primaria-si-cj-au-cazut-de-acord-pentru-o-baza-sportiva-iar-cireasa-de-pe-tort-e-reconstruirea-arenei-michael-klein-19214769

https://liga2.prosport.ro/liga-3/valentin-sinescu-si-a-incheiat-mandatul-la-unirea-alba-iulia-cu-cele-mai-modeste-rezultate-din-ultimii-6-ani-de-cand-echipa-a-revenit-in-liga-3-s-a-saturat-19214136

https://liga2.prosport.ro/liga-3/metalurgistul-cugir-mereu-in-frunte-in-liga-3-insa-totusi-departe-de-liga-2-lucian-itu-exceptand-sincopele-din-dubla-de-baraj-cu-scm-zalau-pot-concluziona-ca-intregul-an-calendaristic-19214023

Dan HENEGAR 29 Dec. 2021, 09:24 Liga 3
Pe aceeași temă