CS Dinamo a decis unde va juca acasă în Liga 2, dacă promovează. Are o altă variantă de stadion dacă rămâne în Liga 3 | EXCLUSIV

Andrei PREOTU 15 Jun. 2024, 14:33 Liga 3
CS Dinamo a decis unde va juca acasă în Liga 2, dacă promovează. Are o altă variantă de stadion dacă rămâne în Liga 3 | EXCLUSIV

După ce tocmai a jucat ultimul meci pe arena din ”Ștefan cel Mare”, 3-1 cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii în semifinala mini-turneului care decide a șasea echipă promovată în această vară din Liga 3 în Liga 2, CS Dinamo este în fața unui moment special cu secția de fotbal, fiind la o victorie de accederea, în premieră, în Liga 2, acolo unde activează de trei sezoane și clubul marii rivale Steaua.

ProSport a aflat că trupa din ”Groapă” se va muta în afara Capitalei în cazul în care trec de CSM Focșani în finala pentru promovare, urmând, cel mai probabil, să joace atât la Buftea, cât și la Mogoșoaia, la bazele FRF, în campionatul Ligii 2.

CS Dinamo vrea să joace la Buftea și Mogoșoaia meciurile de acasă din Liga 2, dacă va promova

Din informațiile noastre, Ionuț Lupescu, coordonatorul Academiei CS Dinamo din octombrie 2023, a trasat obiectivul clar al promovării în Liga 2 în această vară, iar apoi să se realizeze menținerea în eșalonul secund, scopul principal al echipei fiind acela de a forma jucătorii tineri, de perspectivă.

Dacă o elimină pe CSM Focșani, în deplasare, CS Dinamo va fi nevoită să plece din București în următoarea perioadă, în condițiile în care despre arena pe care și-a disputat meciurile din Liga 3 în ultimii doi ani s-a transmis că va fi demolată pentru a-i face loc celui noi.

Echipa de fotbal a clubului care aparține de MAI ar urma să joace atât la Buftea, cât și la Mogoșoaia, având în vedere că este de așteptat să nu aibă o susținere importantă nici în cazul în care va ajunge în Liga 2.

Dacă rămâne în Liga 3, CS Dinamo joacă tot în Complexul Sportiv Dinamo

În situația în care nu va reuși să învingă CSM Focșani pentru a promova în Liga 2, atunci CS Dinamo rămâne în Complexul Sportiv Dinamo și va continua să joace în Liga 3. Va pune la punct terenul ”Piți Varga”, aflat chiar lângă stadionul care va fi demolat.

”Pe arena Piți Varga se poate juca în Liga 3, pentru că va fi pus la punct din toate punctele de vedere. În Liga 2 este însă imposibil să fie omologat, pentru că nici nu sunt vestiare acolo”, explică sursele ProSport.

CS Dinamo a mai jucat în această vară un baraj decisiv pentru promovarea în Liga 2, dar a pierdut dubla manșă cu CS Afumați. Trupa ilfoveană a câștigat atât în tur, acasă, cu 1-0, cât și în retur, în ”Ștefan cel Mare”, cu 2-0. Anterior, în faza semifinală, CS Dinamo a trecut fără probleme de Dunărea Călărași. A fost 3-1 la Călărași și 1-0 la București.

Doar în această vară, FRF a dat o nouă șansă la promovare și învinselor din faza finală a barajului, însă doar pentru patru dintre ele, în funcție de rezultatele obținute în barajele semifinale și finale. CS Dinamo a fost una dintre cele patru, iar în noua semifinală a întâlnit în ”Ștefan cel Mare” CSC Ghiroda și Giarmata Vii, pe care a învins-o cu scorul de 3-1, obținând, astfel, calificarea în noua finală cu CSM Focșani, învingătoare după prelungiri în fața celor de la SCM Râmnicu Vâlcea.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei PREOTU 15 Jun. 2024, 14:33 Liga 3
Pe aceeași temă