CS Afumați promite răzbunare în returul cu FCSB 2. Vasile Neagu: ”Vă rog să mă credeți că vrem în Liga 2, indiferent cu cine jucăm”. Ce a spus de penalty-ul neacordat din minutul 77 și ironiile lui Răzvan Avram: ”Nu am crescut la Steaua, cum zic ei”

Răzvan STÎNGĂ, Andreea VISU 09 May. 2021, 16:02 Liga 3

CS Afumați a făcut un joc bun cu FCSB 2, în turul primului baraj de promovare pentru Liga 2. Chiar dacă a cedat cu 0-1 pe teren propriu, s-a ridicat la nivelul adversarilor, care au avut în componență mulți jucători de la prima echipă.

Vasile Neagu: ”Vă rog să mă credeți că sperăm și acum să ajungem în Liga 2”

Antrenorul Vasile Neagu e convins că returul va fi unul disputat, în care echipa lui, chiar dacă pornește cu a doua șansă, va putea să răstoarne calculele hârtie și să elimine FCSB 2 din drumul către liga secundă. A prins încredere, după cum a afirmat la interviurile de la finalul confruntării, și după jocul bun prestat de echipa lui.

I-a văzut pe jucători extrem de motivați și că își doresc să readucă CS Afumați în Liga 2.

Consider că sunt șanse mari de calificare. Consider că rezultatul de azi e un pic nedrept, cu privire la joc, și sperăm ca în manșa a doua să putem să câștigăm, să ne calificăm mai departe. Ca orice echipă cu jucători de la Liga 1, FCSB 2 a fost o echipă cu experiență, dar și noi avem în vestiar jucători care au jucat în Liga 1 și cred că avem șansa noastră în retur.

Poate și Steaua și FCSB 2 consideră că suntem un adversar tare. Da, noi vrem să revenim în Liga 2, anul trecut, cu pandemia, ne-a prins un pic nepregătiți și am ratat barajul, dar acum vrem să revenim. Vă rog să mă credeți că sperăm și acum să ajungem acolo, indiferent că jucăm cu FCSB 2 sau Steaua.

Jucătorii își doresc să revină în Liga 2, pentru că sunt jucători profesioniști. După jocul prestat azi, putem să jucăm la Liga 2. Salariile noastre sunt la limita Ligii 3”, a declarat antrenorul Afumațiului, la interviurile de la finalul turului primului baraj de promovare.

Alexandru Stan a recunoscut că a fost penalty în minutul 77 

În minutul 77, CS Afumați putea să primească lovitură de la 11 metri. Ionuț Tudorache a căzut în careu după un contact cu Alexandru Stan, dar arbitrul central George Găman a dat simulare și i-a arătat jucătorului gazdelor cartonașul galben. Chiar dacă din reluările televiziunilor care au transmis partida s-a văzut că Stan a intervenit neregulamentar și se impunea lovitură de pedeapsă, Vasile Neagu a dorit să mențină, în mare parte, un discurs moderat cu privie la arbitraj.

În primă fază, nu a vrut să vobească deloc despre prestația arbitrilor. Apoi, a declarat că Alexandru Stan a recunoscut că l-a călcat pe Tudorache:

Mai puțin vreau să vorbesc despre arbitraj, cu toate că colegii din afara stadionului au spus că a fost penalty. Nu vreau să comentez arbitrajul, cu toate că era un avantaj. Egalând era altceva, dar nu vreau să comentez arbitrajul. Jucătorul a recunoscut că l-a călcat la călcâi și a fost penalty, dar nu vreau să comentez, vreau să mă rezum la joc și atât.

Până la urmă, munca jucătorului din teren trebuie să fie evaluată după aspectul realității din teren, dar să nu se acorde un penalty, e o problemă, cu toate că George Găman e un arbitrul de Liga 1. Dacă a fost penalty sunt și eu dezamăgit, dar ca aspect per total al arbitrajului nu vreau să comentez, pentru că a fost unul bun”.

Răzvan Avram, ironic față de FCSB 2: ”Am crescut la FCSB, nu la Steaua cum zic ei, și știu că își doresc să câștige orice meci” 

Răzvan Avram, unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul echipei CS Afumați, ajuns la 34 de ani și cu echipe importante în CV-ul său precum FC Brașov sau Gaz Metan Mediaș, speră și el la o surpriză în retur.

I-a atacat subtil pe cei de la FCSB 2, spunând că diferența dintre cele două echipe nu s-a simțit, în ciuda jucătorilor care au venit de la FCSB, dar și cu privire la disputa dintre Steaua și FCSB.

Pleacă ei cu prima șansă. Oricum plecau cu prima șansă, pentru că știam că vor veni cu jucători de la echipa mare. După joc nu știu dacă s-a simțit diferența. Și noi avem câțiva jucători cu experiență, cu meciuri în Liga 1. Nu cred că s-a văzut așa mare diferență.

(N.r. – Despre jucătorii trimiși de FCSB la FCSB 2) Și eu am fost trimis la Liga 3 de la prima echipă și esți frustrat, dar trebuie să joci, să te antrenezi, să demonstrezi că s-a greșit. Filip, Nedelcu sunt campioni ai României, au jucat în cupele europene. Am fost coleg cu ei, mi-a plăcut că i-am văzut, mai ales că Filip a avut multe accidentări.

Am crescut la FCSB, nu la Steaua cum zic ei, și știu că își doresc să câștige orice meci. Știu ce mentalitate au, nu contează cu cine joacă”, a declarat Răzvan Avram.

Meciul dintre CS Afumați și FCSB 2 a fost tranșat de reușita lui Alexandru Stan, din minutul 35. Returul va avea loc în Berceni, pe terenul bucureștenilor, săptămâna următoare. Tot atunci va avea loc și returul dintre Steaua și Mostiștea Ulmu, în urma căruia se va decide adversara următoare a Afumațiului sau a ”satelitului” FCSB-ului.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

Răzvan STÎNGĂ, Andreea VISU 09 May. 2021, 16:02 Liga 3
Pe aceeași temă