Metalul Buzău se întărește pentru atacarea promovării în Liga 2. A adus cinci jucători, dintre care trei de la Foresta Suceava

Răzvan STÎNGĂ 14 Feb. 2024, 15:25 Liga 3
Metalul Buzău se întărește pentru atacarea promovării în Liga 2. A adus cinci jucători, dintre care trei de la Foresta Suceava

Metalul Buzău va conta și în acest sezon în lupta la promovare în Liga 2, după ce în stagiunea trecută a pierdut semifinala barajului cu ACSM Ceahlăul. De această dată, după 15 runde scurse din sezonul regular, formația condusă de Valentin Stan este pe locul 1 în Seria 2 de Liga 3.

În ciuda parcursului bun de până acum, Metalul Buzău a adus cinci jucători și s-a despărțit de șapte.

Cinci achiziții și șapte plecări în dreptul Metalului Buzău

Trei dintre cei veniți recent au fost aduși de la o echipă care era considerată, poate, principala rivală la promovare a Metalului Buzău în partidele de baraj, Foresta Suceava, care acum are probleme financiare, a fost depunctată, a primit interdicție la transferuri și, mai rău, este în moarte clinică. Este vorba de Daniel Corniciuc (atacant, 19 ani), Odoh Chika (atacant, 19 ani) și Karime Makongo (fundaș, 24 de ani).

Ceilalți doi fotbaliști care au sosit la Metalul Buzău sunt un jucător de la Dacia Unirea Brăila, Valentin Robu (mijlocaș, 21 de ani), și unul de la ”underii” FCSB-ului, Răzvan Radu (fundaș, 17 ani).

Sergiu Arnăutu, cel mai important nume plecat

Metalul Buzău a decis să se despartă de șapte jucători, pe care antrenorul Valentin Stan a considerat, poate, că nu se poate baza pentru partea a doua a stagiunii, decisivă în privința luptei pentru promovarea în Liga 2.

Adrian Olteanu (a revenit la FC Bacău), Roberto Dumitrică (a revenit la Sport Team), Sergiu Arnăutu (ajuns la CSM Deva), Cătălin Bardaş, Ștefan Nedelcu, Mario Chirpac și Andrei Trandafir (cedat la Viitorul Ianca) sunt cei care au plecat de la Metalul Buzău până acum.

Locul 1 în Seria 2 e ocupat de Metalul Buzău

În acest moment, Metalul Buzău este pe locul 1 în Seria 2 din Liga 3, cu 40 de puncte, cu 13 victorii, o remiză și un eșec în 15 etape. Are un avans de patru puncte peste locul 2, CSM Focșani.

Până acum, Metalul Buzău a disputat trei meciuri amicale, cu Gloria Buzău U19 (4-2), FCSB U19 (6-0) și Tricolorul Breaza (3-0).

Pe 24 februarie va disputa alte două partide de verificare, cu Dunărea Călăraşi şi cu Sporting Lieşti, ambele din Liga 3, la fel ca Tricolorul Breaza.

În aceste zile, liderul Seriei 2 din Liga 3 se află într-un cantonament pe plan local, stabilit pentru perioada 5-16 februarie. La 1 martie, clubul din Buzău va mai disputa două teste, cu Unirea Braniştea şi CS Blejoi, ultimele înainte de reluarea campionatului, ambele stabilite pentru 1 martie.

Foto: Aurelian Trifan / Metalul Buzău

https://liga2.prosport.ro/liga-3/razvan-tincu-s-a-despartit-de-poli-iasi-si-a-semnat-cu-minaur-19299666

https://liga2.prosport.ro/seria-1/raul-gherman-trece-de-la-minaur-baia-mare-la-csc-selimbar-19299651

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cristian-balgiu-s-a-despartit-de-cfc-arges-si-a-semnat-cu-acs-medias-19299607

https://liga2.prosport.ro/liga-3/paul-batin-si-razvan-tincu-au-semnat-cu-minaur-baia-mare-19299556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alex-baican-a-lasat-csm-alexandria-pentru-fc-bihor-19299535

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liviu-nicolae-noul-antrenor-al-echipei-ciucas-tarlungeni-19299532

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-trasi-pe-linie-moarta-de-andrei-prepelita-batuti-intr-un-amical-de-metalul-buzau-profesorul-s-a-trezit-ca-antreneaza-o-multinationala-19298341

Răzvan STÎNGĂ 14 Feb. 2024, 15:25 Liga 3
Pe aceeași temă