CFR Simeria, două victorii din două meciuri

01 Sep. 2009, 15:41 Liga 3
CFR Simeria,** două victorii din două meciuri

Feroviarii au avut avantaj de două goluri după primul sfert de oră, însă au fost egalați de Rovinari în startul reprizei secunde. Diferența a fost făcută de "veteranul" Daniel Dăscălescu (foto, în albastru), , care a executat impecabil o lovitură liberă
 

 

Cu un moral excelent după victoria categorică de la Sânandrei (3-0 n.r.), de etapa trecută, CFR Simeria a început tare meciul cu oltenii din Rovinari sperând că va dubla succesul.
Primul șut pe poartă, primul gol. Goronea nu a mai avut răbdare ca în tribună să ajungă și Alina State – președintele executiv al Simeriei – și a deschis scorul cu un șut la vinclu de la 20 de metri (minutul 7).
Reușita gazdelor a fost salutată sonor de TIR-urile care tranzitau Simeria pe DN 7. În replică, căpitanul „juveților”, Rădoi, a stârnit panica în careul gazdelor după ce a trimis mingea în bară, iar Șoșoi a reluat-o cu capul pe lângă (’13).

Însă golul a căzut tot în poarta oaspeților. Pasa filtrantă a lui Dăscălescu l-a găsit pe Roiu în careul advers pregătit să strecoare mingea pe lângă Voinea – bară gol. Era doar minutul 15. Oaspeții au revenit repede în joc. Rădoi s-a înălțat peste întreaga apărare a „feroviarilor” și, cu o lovitură de cap, l-a învins pe juniorul Dragotă (’19). Reușita Rovinarilor nu avea să fie doar cea de onoare.

 

Dăscălescu, gol de 3 puncte

 

După pauză, Șoșoi a profitat de o neînțelegere în centrul defensivei gazdelor și a relansat meciul – șut de la 10 metri. În căutarea loviturii decisive, ambele echipe au jucat pe contre. Șutul lui Goronea din afara careului a trecut aproape de țintă (’60), iar, la poarta cealaltă, Dragotă a reținut în doi timpi șutul lui Tudorache (’67). Golul victoriei a plecat din bocancul lui Daniel Dăscălescu care, din lovitură liberă de la 17 metri, a pus mingea în plasa laterală (’73), după care a părăsit terenul în aplauzele spectatorilor. Pe final, Goronea (’80) și Damian (’87) au irosit câte o mare ocazie de gol.
 

 

"Echipa încă nu are constanță și omogenitate. Mai avem mult de lucru până ne vom pune jocul la punct. Azi, încă o dată, experiența și-a spus cuvântul"
Mirel Biriș, antrenor principal CFR Simeria
 

Președintele executiv și principalul finanțator al CFR Simeria, Alina State, a ajuns la stadion în minutul 35, când tabela indica deja scorul de 2-1 pentru gazde.
 

Directorul Colegiului Tehnic "Anghel Saligny" din Simeria, inginerul Marius Steici, fostul finanțator al CFR Simeria, Ovidiu Luca, fostul primar al orașului, Ioan Rovinaru, Adrian Chiciu și Adrian Nicoară au primit din partea oficialiilor grupării simeriene câte o diplomă de onoare însoțită de volumul 1 al "Monografiei sportului simerian" în semn de mulțumire pentru susținerea activității sportive a orașului.
 

Pentru proteste repetate la deciziile arbitrului, în minutul 76 antrenorul principal al Jiului Rovinari, Constantin Andriucă, a fost eliminat de "centralul" partidei și a urmărit finalul jocului de după gardul din spatele băncilor de rezervă, pe care l-a sărit.
 

După două etape CFR Simeria are punctaj maxim, 6 puncte, ocupă poziția secundă în Seria a V-a a Ligii a III-a iar vineri va evolua în deplasare pe terenul formației ACU Arad.
 

Atacantul Simeriei, Daniel Dăscălescu a marcat în ambele meciuri disputate în startul campionatului.
 

 

CFR Simeria – FC Jiul Rovinari    3 – 2 (2-1)

Au marcat: Goronea ‘7, Roiu ’15, D. Dăscălescu ’73 / D. Rădoi ’19, Șoșoi ’56
 

 

SIMERIA: Dragotă – Vișan, N. Gabor, Zaha,Păduraru – Șoit (’68 Făgărășanu), Stroia, D. Lazăr (’84 Mija), Roiu (’57 Damian) – Goronea, D. Dăscălescu (’75 M. Păcurar).Antrenor: Mirel Biriș
 

ROVINARI: Voinea – Trașcă, Cârciumaru,Arcanu,Dolcescu -Minciună, D. Rădoi, Stoian, Mondescu (’62 Tudorache) – Siminic (’72 Stanciu), Șoșoi. Antrenor: Constantin Andriucă
 

 

Articol scris de Sami Tamaș
 

01 Sep. 2009, 15:41 Liga 3
Pe aceeași temă