”Când îți bați joc de fotbal, așa se întâmplă”. Dorin Toma nu și-a ascuns dezamăgirea după ce Minaur a ratat promovarea în Liga 2. Ce șanse sunt să continue cu echipa din Baia Mare

Răzvan STÎNGĂ 10 Aug. 2020, 15:47 Liga 3
”Când îți bați joc de fotbal, așa se întâmplă”. Dorin Toma nu și-a ascuns dezamăgirea după ce Minaur a ratat promovarea în Liga 2. Ce șanse sunt să continue cu echipa din Baia Mare

Minaur Baia Mare a început ca favorită returul din deplasare cu Fotbal Comuna Recea, din barajul de promovare în Liga 2, grație victoriei obținute în tur, scor 2-1, dar în cele din urmă s-a văzut nevoită să se recunoască învinsă și să se resemneze cu faptul că va juca încă un sezonul în Liga 3, cel puțin.

Dorin Toma a făcut o analiză a ambelor meciuri cu echipa din Recea și nu a putut să nu evidențieze din nou golul primit în tur, pe teren propriu, în ultimele minute.

Dorin Toma: ”Când îți bați joc de fotbal, așa se întâmplă”

Minaur Baia Mare a pierdut promovarea la loviturile de departajare, cu 4-3 cu Fotbal Comuna Recea, cu Cristian Bud și Paul Batin printre jucătorii care au ratat, iar antrenorul a remarcat modul în care au tratat elevii săi momentele respective.

Chiar și așa, Dorin Toma nu renunță la gândul de a promova în Liga 2 în sezonul următor, astfel că, din câte a lăsat de înțeles, sunt șanse mari să continue la trupa din Baia Mare.

”Din păcate, am suferit până în ultimul moment, am avut promovarea în mână, am dat promovarea din mână, pentru că adversarul a câștigat pe greșelile noastre. Dacă acasă nu am avut noroc și ultimul fundaș a alunecat și am luat gol, aici nu am respectat anumite lucruri, nu luăm mingea, nu respectăm defensiv și totuși am dus jocul la ultima fază. Am avut promovarea în piciorul jucătorilor noștri, ultima fază era în piciorul jucătorului nostru, din păcate 11 m este o loterie și când îți bați joc de fotbal, așa se întâmplă. Nu mi-a fost frică de nimic pentru că am muncit atâția ani, am respectat tot ce am zis să respect și nu mi-a fost frică absolut de loc.

Mi-a fost frică de naivitatea jucătorilor mei, sau de relaxare. Când ajungi la ultima fază și depinzi de un 11 m și nu promovezi, ce putem să facem? E o loterie, trebuie să mergem mai departe, capul sus. Din păcate, este prima mea promovare eșuată, toate lucrurile care au fost în jurul echipei, din păcate, au fost împotriva echipei. Am reușit să controlăm lucrurile, încerc să fiu puternic și trebuie să merg mai departe.

Ce nu mă omoară, mă întărește, și dacă nu-ți bați joc de fotbal, tot timpul vei merge mai sus. Bineînțeles că am forța să încep din nou, nu am de ce să nu am forța, dar trebuie să am lângă mine niște oameni care mă susțin, o echipă care respectă tot ceea ce zic eu. Atâta timp cât jucătorii mei au respectat ceea ce am zis nu am avut niciodată problemă cu promovări, obiective. Din păcate, astăzi nu s-au respectat anumite lucruri și atunci fotbalul te pedepsește!”, a declarat Dorin Toma la finalul meciului, citat de Baia Mare Sport.

Meciul tur dintre Minaur Baia Mare și Fotbal Comuna Recea s-a terminat cu victoria gazdelor, scor 2-1 (Cristian Bud, minutul 16, și Brian Lemac, minutul 67 / Alin Bota, minutul 86). În retur, Recea a întors calificarea și a câștigat la loviturile de departajare. După 90 de minute a fost 2-1 (Alexandru Mărieş, minutul 11, și Gabriel Oiţă, minutul 45+1 / respectiv Paul Batin, minutul 32), dar s-a ajuns la loteria penalty-urilor, unde cei mai experimentați jucători de la Minaur Baia Mare, Paul Batin și Cristian Bud, au ratat execuțiile.

A treia încercare a fost cu noroc pentru Fotbal Comuna Recea 

Fotbal Comuna Recea s-a impus și a promovat în premieră în Liga 2, acolo unde în precedentele două campionate a ratat accederea, în fața echipelor ”U” Cluj, respectiv FK Csikszereda.

Minaur Baia Mare ratează astfel pentru al doilea an consecutiv promovarea în Liga 2, în ciuda eforturilor mari făcute de autoritățile locale pentru a se îndeplini obiectivul. În iarnă au fost aduși, în lot, jucători ca Cristian Bud sau Paul Batin, iar în conducere erau numiți Romulus Buia, fost la Recea, sau Tibor Selymes.

În urma retururilor din barajul de promovare în Liga 2 de duminică, Unirea Slobozia (Seria 2) și CSM Slatina (Seria 3) au obținut și ele accederea în eșalonul superior. Au promovat direct Aerostar Bacău (Seria 1) și U Craiova 1948 SA (Seria 4).

Răzvan STÎNGĂ 10 Aug. 2020, 15:47 Liga 3
Pe aceeași temă