Achiziții răsunătoare pentru Liga 3. Gălățenii poartă negocieri avansate pentru o revenire spectaculoasă la Oțelul. Încă un campion e pe listă

Echipa de fotbal Oțelul Galați, renăscută de suporteri prin noul club care a început reconstrucția în urmă cu un an, de jos, din Liga a 4-a, a urcat deja un eșalon și are planuri mari pentru sezonul următor: încă o promovare, cea în Liga a 2-a.

Pregătirile sunt cât se poate de serioase, după cum se conturează a fi startul campaniei de transferuri. Prima achiziție pregătită este o surpriză de proporții, una răsunătoare pentru nivelul Ligii a 3-a: atacantul Bernardo Henrique, care este pe punctul de a reveni, după trei ani, la Galați.

Fotbalistul în vârstă de 30 de ani este în acest moment acasă, în Brazilia, liber de contract, el confirmându-ne negocierile cu Oțelul. Surse din cadrul clubului ne-au dezvăluit că lucrurile sunt foarte avansate, în linii mari s-a ajuns la un acord și că mai este de făcut un singur pas, cumpărarea biletelor de avion pentru venirea jucătorului în România.

Henrique a jucat pentru prima dată în România la Oțelul, pentru care a evoluat în Liga 1 în sezonul 2013-2014, cu 20 de meciuri în care a înscris 8 goluri. Apoi, a semnat cu ASA Târgu Mureș și de acolo a ajuns și la Viitorul Constanța, având un bilanț total de 37 de meciuri jucate în Liga 1 și 10 goluri marcate.

Încă un campion pe listă

O altă lovitură de imagine și nu numai ar putea fi revenirea la Oțelul a încă unuia dintre jucătorii care au devenit campioni ai României cu echipa gălățeană în 2011, Adrian Sălăgeanu, acum în vârstă de 34 de ani. Fotbalistul de flanc stâng este cea mai proaspătă apariție pe lista posibilelor achiziții a celor din conducerea clubului, după ce recent a revenit cu domiciliul în Galați.

Deocamdată, nu s-a ajuns la o discuție directă cu cei din club, situație în care Sălăgeanu ne-a răspuns cu diplomație: „Deocamdată, a fost o simplă discuție cu un vechi prieten, atât. Ce va fi pe viitor, nu știu, sunt foarte mulți factori de care depinde un răspuns clar”.

Sălăgeanu a evoluat ultima oară în Germania, la o echipă dintr-o ligă inferioară, iar înaintea să ajungă acolo a evoluat timp de două sezoane la Olimpia Satu Mare, în Liga 2.

În acest moment, Oțelul are în lot un jucător care a fost campion în 2011, pe Silviu Ilie.

Revin și alți jucători cu trecut în Liga 1

Alți trei foști fotbaliști ai Oțelului, toți având în palmares meciuri jucate în Liga 1, sunt în negocieri pentru a reveni în tricoul roș-alb-albastru: mijlocașul Ciprian Milea, fundașul Marian Cârjă – ambii la Metalosport (Liga a 3-a) sezonul trecut – și mijlocajul Cosmin Stoian.

Milea (va împlini 33 de ani peste câteva zile) a jucat în 34 de meciuri pentru Oțelul în Liga 1 (2013-2015). Tot în prima ligă a mai evoluat pentru Politehnica (CSMS) Iași și Petrolul Ploiești.

Cârjă (30 de ani) are jucate 30 de meciuri în prima ligă cu Oțelul (2008-2010 și 2012-2013), iar Stoian are 10 partide în Liga 1, tot la Oțelul (2014-2015).

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă