Bucovina Rădăuți, încurajată să atace promovarea în Liga 2. Antrenorul Iulian Ionesi, despre vizita surpriză primită de echipă înaintea barajului cu Dacia Unirea Brăila: ”Apreciez oamenii politici care nu își bat joc de banul public, apreciez corectitudinea!”

Marius ANGHEL 05 May. 2021, 13:36 Liga 3

Campioană în Seria 1 a Ligii 3 în ediția 2020/2021, Bucovina Rădăuți nu este promovată direct în Liga 2, așa cum se întâmpla până acum cu câștigătoarele grupelor din cel de-al treilea eșalon. De această dată, pentru a accede în eșalonul secund, formația din județul Suceava trebuie să câștige două baraje organizate în dublă manșă. Primul debutează sâmbătă, 8 mai.

Actualul sezon de Liga 3 a fost unul inedit din cauza pandemiei COVID-19, cu nu mai puțin de 100 de echipe împărțite în mod egal în zece serii. Primele două clasate din fiecare grupă vor merge apoi la un prim baraj de promovare, urmând ca învingătoarele să joace un al doilea baraj, iar, în final, cele cinci câștigătoare să promoveze în Liga 2.

Bucovina Rădăuți, gazdă în manșa tur a barajului cu Dacia Unirea

În Seria 1 a Ligii 3, Bucovina Rădăuți a reușit să termine pe locul 1, câștigând războiul cu Foresta Suceava, CSM Ceahlăul Piatra Neamț și Știința Miroslava, alte echipe cu pretenții la accederea în Liga 2. Poziția de lider a obținut-o în urma rezultatelor din ultima etapă, când a câștigat cu 3-0 în deplasare la Bradu Borca (locul 9), în timp ce Foresta Suceava a pierdut cu 0-2 în deplasare la Dante Botoșani (locul 6).

Din postura de lider al Seriei 1, Bucovina Rădăuți va întâlni la primul baraj de promovare în Liga 2 a doua clasată din Seria a 2-a, pe Dacia Unirea Brăila. Manșa tur are loc sâmbătă, 8 mai, de la ora 18:00, la Rădăuți, iar returul se va desfășura o săptămână mai târziu, la Însurăţei, acolo unde își desfășoară meciurile de acasă Dacia Unirea.

Echipa din Rădăuți, încurajată de primar să promoveze în Liga 2

Bucovina Rădăuți și-a reluat antrenamentele după sărbătoarea Paștelui, iar la ședința de ieri, 4 mai, a avut parte de o vizită neobișnuită. Primarul Bogdan Loghin și Radu Munteanu, ”unul dintre personajele extrem de implicate în domeniul sportului rădăuțean”, așa cum îl prezintă clubul, au fost să-i încurajeze pe jucători.

Potrivit clubului Bucovina, edilul-șef i-a felicitat pe antrenorul Iulian Ionesi și pe jucătorii săi pentru performanța de a câștiga Seria 1 și i-a asigurat de susținerea sa pentru a obține promovarea în Liga 2.

”Împreună pentru performanță!!!
Astăzi la antrenamentul echipei noastre am avut onoarea de a-i avea prezenți pe domnul primar al municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin și pe domnul Radu Munteanu, unul dintre personajele extrem de implicate în domeniul sportului rădăuțean!
Edilul orașului a ținut să ne felicite pentru performanța istorică reușită de echipa noastră, să ne ureze succes la baraj și totodată să ne asigure că avem toată susținerea sa în proiectul CSM Bucovina Rădăuți!!!
Vă mulțumim foarte mult pentru că sunteți alături de noi și susțineți sportul de performanță în orașul nostru!!!”, a transmis Bucovina Rădăuți pe pagina sa de Facebook.

  • În sezonul regular, Bucovina Rădăuți a acumulat 39 de puncte, după ce a înregistrat 12 victorii, 3 egaluri și 3 înfrângeri și a avut un golaveraj de 36 de goluri marcate și 15 primite. A doua clasată, Foresta Suceava, a strâns 36 de puncte.

Antrenorul Iulian Ionesi: ”Prezența domnului Loghin la antrenament m-a bucurat, i-a bucurat pe băieți și acesta a făcut promisiunea că totul va fi bine și ne-a cerut puțină răbdare”

Despre vizita primarului a vorbit și antrenorul-jucător Iulian Ionesi.

”Din punct de vedere politic nu vreau să exprim opinii.. Mulțumim tuturor oamenilor care au inițiat și apreciat acest proiect! Eu, fiind cadru MAI, trebuie să fiu obiectiv, apreciez oamenii politici care nu își bat joc de banul public, apreciez corectitudinea! Prezența domnului Loghin la antrenament m-a bucurat, i-a bucurat pe băieți și acesta a făcut promisiunea că totul va fi bine și ne-a cerut puțină răbdare.. M-a bucurat că domnul primar ne-a încurajat să luptăm până la capăt, să mergem la Liga 2.. Va fi foarte greu! Hai, Bucovina în Liga 2!!!”, a spus Ionesi, care în acest sezon a marcat două goluri.

Ionel Stoian, golgheterul Bucovinei în acest sezon

Dintre cele 36 de goluri marcate de Bucovina Rădăuți în acest sezon, zece au fost reușite de Ionel Stoian, acesta fiind golgheterul echipei în ediția 2020/2021 a Ligii 3.

Ceilalți marcatori au Bucovinei au fost Robert Ciobanu (6 goluri), Mugur Florescu (5 goluri), Ionuț Plămadă, Florin Antonesei (amândoi cu câte 3 goluri), Iulian Ionesi, Cosmin Coroamă (ambii cu câte 2 goluri), Vasile Vitu, Ionuț Străjeriu, Stejărel Vișinar și Eduard Ciobanu (toți cu câte 1 gol).

”Ceea ce pot spune este că sunt bucoros pentru că mi-am putut ajuta echipa și pentru faptul că am reușit să ne îndeplinim obiectivul, acela de a ajunge la baraj”, a spus Ionel Stoian, golgheterul echipei Bucovina Rădăuți.

Altfel, pentru jocul tur de baraj cu Dacia Unirea Brăila, Bucovina Rădăuți a scos la vânzare, de ieri, bilete virtuale, pentru suporterii echipei care doresc să ”susțină performanța în fotbalul rădăuțean”. Un tichet virtual costă 9,5 lei și poate fi achiziționat de pe site-ul bilete.ro.

  • Foresta Suceava, a doua clasată din Seria 1 a Ligii 3, va întâlni la primul baraj de promovare liderul din Seria a 2-a, pe SC Oțelul Galați. Câștigătoarea dintre acestea va întâlni la barajul decisiv pentru accederea în Liga 2 pe învingătoarea dintre Bucovina Rădăuți și Dacia Unirea Brăila.

Foto: Cristian Plosceac / Bucovina Rădăuți

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-s-a-incheiat-ele-sunt-cele-10-campioane-ale-editiei-2020-2021-cele-10-meciuri-de-baraj-pentru-promovarea-in-liga-2-19182278

https://liga2.prosport.ro/liga-3/viitorul-selimbar-viseaza-la-liga-2-echipa-antrenata-de-florin-maxim-se-pregateste-de-primul-baraj-cu-crisul-chisineu-cris-nu-cred-ca-sunt-diferente-mari-intre-sibiu-si-arad-19182797

https://liga2.prosport.ro/liga-3/titlul-de-campioana-al-echipei-soimii-lipova-se-premiaza-doar-cu-un-baraj-speram-ca-pe-29-mai-sa-strigam-soimii-in-liga-a-2-a-19182726

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cele-mai-slabe-din-liga-3-echipele-care-merg-la-barajul-de-mentinere-in-cel-de-al-treilea-esalon-fotbalistic-o-fosta-formatie-din-liga-2-a-terminat-sezonul-cu-doar-1-punct-19182349

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-suceava-si-bucovina-radauti-merg-la-brat-la-barajul-de-promovare-in-liga-2-cele-doua-echipe-sucevene-nu-sunt-inca-sigure-de-locul-final-deci-nici-de-adversarul-pe-care-il-vor-intalni-19181460

Marius ANGHEL 05 May. 2021, 13:36 Liga 3
Pe aceeași temă