Bogdan Andone, în negocieri avansate cu un club din Liga 3! Antrenorul a mers să vadă condițiile de pregătire și vrea promovarea: ”Nu mi-e rușine să muncesc”

Andrei PASCU 09 Apr. 2022, 12:21 Liga 3
Bogdan Andone, în negocieri avansate cu un club din Liga 3! Antrenorul a mers să vadă condițiile de pregătire și vrea promovarea: ”Nu mi-e rușine să muncesc”

Bogdan Andone (47 de ani), antrenor liber de contract în acest moment, după despărțirea de FC Voluntari în mai anul trecut, este în discuții avansate cu SCM Zalău! Negocierile merg atât de departe încât ”principalul” a ajuns la Zalău pentru a vedea condițiile formației din Seria 10 a Ligii a 3-a.

Bogdan Andone, negocieri avansate cu SCM Zalău! 

Bogdan Andone a recunoscut chiar el discuțiile, dar deocamdată se gândește dacă va spune da sau nu. Vrea să vadă ce proiect îi propune conducerea, pentru că, după cum a declarat, vrea să promoveze SCM Zalău în Liga 2 sezonul următor.

În cazul în care va da curs ofertei, Andone va face un pas important în spate în cariera de antrenor principal. Ultimele sale experiențe au fost în Liga 1, anterior Voluntariului pregătind Astra și FCSB.

Am avut o discuţie de principiu cu cei de la SCM Zalău. Vreau să văd ce proiect este acolo, să cunosc oamenii de acolo şi să văd ce plan de viitor au şi ce îşi doresc ca şi club. Am văzut lucruri pozitive. Pare un proiect sănătos, un proiect ambiţios şi sunt lucruri de care e nevoie în fotbalul românesc.

Vreau să văd echipa, să văd care este nivelul şi ce condiţii sunt la Zalău. În mare, eu cam ştiu zona şi care este specificul jucătorilor. A fost doar o discuţie de principiu. Dar, e adevărat că am discuţii şi cu echipe din eşaloane superioare.

(N.r. – Referitor la faptul că poate va coborî în Liga 3) Mie nu mi-e ruşine să muncesc. Şi când antrenam în Liga 1 am spus că oricând pot antrena şi la un nivel inferior, dacă e vorba de un proiect sănătos. Oamenii de la club trebuie să-şi dorească cu adevărat să facă performanţă. Din punctul meu de vedere, performanţă la Zalău înseamnă un singur lucru: promovarea, iar în Liga a 2-a o clasare pe locurile de play-off. Altceva nu mă interesează.

Doar acesta ar fi proiectul la care m-aş înhăma la muncă la o echipă de Liga a 3-a. Am fost în discuţii şi cu Hermannstadt. Aveam obiectiv promovarea, nu baraj, nu nimic şi am refuzat. Mie nu-mi plac lucrurile făcute pe jumătate”, a spus Bogdan Andone pentru Sportul Sălăjean.

Bogdan Andone va prelua SCM Zalău în vară, dacă își dă acordul

Andone pare că înclină către un verdict favorabil acordului cu SCM Zalău, precizând că va urmări echipa, jucătorii, să vadă pe cine ar putea conta din vară, la finalul campionatului, pentru că mai devreme de finalul întrecerii nu va semna.

Pe câțiva dintre fotbaliști îi cunoaște. Cu Bogdan Miron şi Mihai Onicaş, doi dintre cei mai importanți oameni din vestiarul Zalăului, a lucrat Bogdan Andone.

Acum nu prea mai e nimic de făcut. Trebuie văzut care sunt jucătorii care au motivaţia necesară şi care îşi doresc pur şi simplu să facă performanţă. Nu poţi pregăti acum echipa pentru sezonul viitor, doar poţi să urmăreşti atent şi să evaluezi valoarea  şi calităţile jucătorilor. Vedem cum vor decurge în continuare discuţiile (…).

Am lucrat cu unii jucători de la Zalău. Îi cunosc foarte bine pe Bogdan Miron şi Mihai Onicaş, cu ei am avut rezultate foarte bune, sunt băieţi de caracter. Îl mai ştiu pe Sebi Culda, cu care am lucrat o perioadă foarte scurtă. Şi Gudea era la juniorii lui Astra, când  antrenam acolo. Cunosc nivelul şi ştiu de ce jucători e nevoie, chiar şi la Liga a 3-a, pentru a promova”, a mai spus Andone.

Bogdan Andone a avut ultimele trei experiențe în Liga 1

49 de meciuri are Bogdan Andone pentru ultimele trei echipe din cariera sa, 21 pentru FC Voluntari (decembrie 2020 – mai 2021), 21 pentru Astra (octombrie 2019 – septembrie 2020) și șapte pentru FCSB (iulie 2019 – august 2019).

În cariera de ”principal” a lui Bogdan Andone mai figurează echipele Energeticianul, Metaloglobus, ASU Poli Timișoara și Olimpia Satu Mare.

SCM Zalău, pregătită de Marius Muntean în acest moment

SCM Zalău, în play-out-ul Seriei 10 din Liga 3, se află pe primul loc, cu 31 de puncte, cu cinci puncte peste următoarea clasată, Sportul Șimleu Silvaniei. În prima rundă pentru evitarea retrogradării, SCM Zalău a trecut, cu 8-0, pe teren propriu, de ultima clasată, Luceafărul Oradea.

După ce s-a ratat play-off-ul, Dorin Toma a fost demis. A fost activată clauza prin care putea fi dat afară fără probleme dacă ratează calificarea în grupa pentru promovare. Apoi, a fost numit ”principal” Marius Muntean, om de încredere al managerului clubului, Marius Pașca.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-a-2-a-de-play-off-si-play-out-15-partide-au-loc-acum-primele-doua-clasate-din-seriile-5-si-6-au-meci-intre-ele-19226488

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dorin-toma-numit-director-tehnic-in-liga-3-dupa-despartirea-de-scm-zalau-a-inceput-antrenamentele-si-are-un-obiectiv-clar-salvarea-de-la-retrogradare-19226330

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cetate-rasnov-amendata-usturator-de-frf-dupa-ce-a-inceput-play-off-ul-cu-trei-eliminari-in-meciul-cu-fc-pucioasa-arbitrul-robert-avram-pus-la-zid-o-golaneala-pe-fata-totul-a-inceput-inca-19226319

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marian-cristescu-l-a-transferat-pe-marius-niculae-la-fc-brasov-sageata-a-cautat-la-brasov-tinere-talente-pentru-loturile-nationale-de-juniori-19226018

https://liga2.prosport.ro/liga-3/danut-somcherechi-demis-de-la-somesul-dej-dupa-ce-a-dus-echipa-in-play-off-ul-ligii-3-insa-a-pierdut-primul-meci-din-grupa-care-duce-la-barajele-de-promovare-19226003

 

 

Andrei PASCU 09 Apr. 2022, 12:21 Liga 3
Pe aceeași temă