Bătălie pentru promovarea în Liga II

04 Jun. 2009, 15:45 Liga 3
Bătălie pentru promovarea în Liga II

În anul în care își sărbătorește centenarul, Federația Română de Fotbal a nominalizat Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Hunedoara să organizeze unul dintre cele două baraje de promovare în Liga a II-a

 

Timp de o săptămână, între 10 și 17 iunie, terenul stadionului "Cetate" din Deva se va transforma într-un câmp de luptă pe care trei echipe, ocupantele locurilor secunde în Seriile a IV-a, a V-a și a VI-a din Liga a III-a la fotbal, vor juca între ele – în sistem turneu – pentru singurul loc promovabil în cel de-al doilea eșalon.
 

 

Două necunoscute

 

Înaintea disputării meciurilor din ultima etapă a campionatului, programate să se dispute la sfârșitul acestei săptămâni, indiferent de rezultatele care se vor înregistra în Seria a IV-a, doar echipa FC Caracal (Dolj) este sigură 100 la sută pe participarea la barajul de la Deva. În funcție de rezultatele din ultima rundă, mai pot avea loc schimbări în Seria a V-a (din care fac parte și grupările hunedorene CFR Simeria, Dacia Orăștie și CS Vulcan), unde luptă pentru locul doi cei de la CS Ineu și Minerul Mehedinți, dar și în seria a VI-a, unde atât FC Silvania (Sălaj) cât și CFR II Cluj-Napoca (Cluj) mai păstrează șanse la clasarea pe locul secund.

 

 Programul jocurilor de baraj

 

 Miercuri, 10 iunie, locul II din Seria a IV-a cu locul II din Seria a VI-a; duminică, 14 iunie, locul II din Seria a VI-a cu locul II din Seria a V-a și miercuri, 17 iunie, locul II din Seria a IV-a cu locul II din Seria a V-a. Toate meciurile se vor disputa cu începere de la ora 18, pe stadionul "Cetate" din Deva. Ca arenă de rezervă a fost nominalizat stadionul "CFR-Marmosim" din Simeria.

 

 O învingătoare după fiecare meci
 

 

În cazul în care, după disputarea celor 90 de minute de joc, rezultatul este egal, se va trece direct la executarea a câte 5 lovituri de departajare, fără a se mai juca prelungiri, de către fiecare echipă alternativ.
 

 

Condiții de promovare

 

Va accede în Liga a II-a echipa care, după desfășurarea tuturor jocurilor din turneul de baraj, a acumulat cel mai mare număr de puncte. În cazul în care, după desfășurarea celor trei jocuri, două sau toate cele trei echipe se află la egalitate de puncte, pentru departajarea lor se aplică, în ordine, următoarele criterii: numărul mai mare de puncte obținut în jocul direct; golaveraj mai bun în baraj și numărul mai mare de goluri marcate în baraj.

 

10
mii de lei este baremul pe care fiecare echipă participantă la barajul de promovare o va achita în contul AJF Hunedoara

 

14
oficiali FRF – doi observatori și 12 arbitri – vor fi delegați la turneul de baraj de la Deva
 

 

Sursa: hunedoreanul.ro
 

04 Jun. 2009, 15:45 Liga 3
Pe aceeași temă