Antrenorul de la CSM Sighetu Marmației a primit interzis să-și mai conducă echipa. Conducerea nou-promovatei în Liga 3 își ”lucrează” ”principalul” aflat sub contract pentru a-i face loc lui Adrian Iencsi

Andi SÂRBU 30 Jul. 2022, 13:41 Liga 3
Antrenorul de la CSM Sighetu Marmației a primit interzis să-și mai conducă echipa. Conducerea nou-promovatei în Liga 3 își ”lucrează” ”principalul” aflat sub contract pentru a-i face loc lui Adrian Iencsi

CSM Sighetu Marmației, campioană a județului Maramureș și nou-promovată în Liga 3 în această vară, are antrenor, însă acesta nu este lăsat să-și îndeplinească atribuțiile, deși contractul său mai este valabil încă un an.

Noul conducător al clubului, Sergiu Bodea, vrea să-și impună un staff tehnic dorit de el, astfel că a început șicanele cu ”principalul” actual, Cristian Bogdan, căruia i-a propus alte funcții, refuzate însă. Potrivit Graiul Maramureșului, Adrian Iencsi ar fi dorit ca antrenor în noul sezon.

Mai mult, singura reprezentantă a Maramureșului în noul sezon de Liga 3 se află într-o situația delicată din punct de vedere financiar, deoarece autoritățile locale nu i-au aprobat bugetul.

Noul conducător al Sighetului, Sergiu Bodea, îl ”sapă” pe antrenorul Cristian Bogdan

Totul a început după partida din Faza regională a Cupei României contra celor de la Rapid Jibou (10-1), disputată în data de 13 iulie, atunci când antrenorul Cristian Bogdan a decis să acorde jucătorilor vacanță până în data de 25 iulie, însă el să înceapă antrenamentele mai devreme, din 20 iulie, cu jucători locali și cei veniți în probe.

Specific fotbalului românesc, conducătorii cred că se pricep mai bine decât antrenorii în activitatea acestora din urmă, ori, în cazul de față, vor să bage bețe în roată când nu le mai convine ceva, astfel că n-au acceptat programul lui Bogdan și au comunicat că vor decide ei altul, după bunul lor plac.

”În 18 iulie, am făcut o solicitare către Consiliul de Administrație al CSM Sighetu Marmației în care am specificat că doresc să reiau pregătirile pe 25 iulie, dar în prealabil aș fi vrut să încep antrenamentele pe 20 iulie doar cu juniorii din Sighet și jucătorii veniți în probe. Pe 19 iulie, am primit răspuns la solicitarea mea și mi s-a comunicat, printr-o adresă, că reunirea se va produce doar în 1.08.2022. Tot în această adresă mi s-a adus la cunoștință faptul că până pe data de 28 iulie a.c. o să mi se comunice graficul de pregătire al echipei. Însă nici până la această oră nu am primit adresa cu graficul de pregătire”, a precizat, pentru Graiul Maramureșului, Cristian Bogdan.

Cristian Bogdan, retrogradat din postura de antrenor principal al primei echipa la juniorii clubului

În mod evident, acestea sunt doar șicane ale noului conducător pentru mazilirea antrenorului care mai are contract până în data de 30 iunie 2023. Sergiu Bodea nici măcar nu și-a mai ascuns intențiile și i-a propus lui Cristian Bogdan alte funcții în cadrul clubului. Fie de antrenor secund, delegat sau antrenor la centrul de copii și juniori, neagreate însă de ”principal”.

Înainte să dea un răspuns final, lui Cristian Bogdan i s-a transmis că nu mai este dorit nici ca antrenor secund și că va fi trimis la centrul de copii și juniori.

”Telefonic, am fost înștiințat că noul conducător al clubului, în speță Sergiu Bodea, dorește să vină cu stafful dânsului. Acesta mi-a propus, inițial, să rămân în cadrul clubului pe funcția de antrenor secund, delegat sau antrenor la centrul de copii și juniori. La acel moment nu am agreat nicio func­ție din cele trei. Înainte să dau un răspuns clar, tot telefonic, am fost informat că nu mai e nevoie de serviciile mele ca antrenor secund și că voi fi trimis la centrul de copii și juniori”, a continuat Cristian Bogdan.

Între timp, Sergiu Bodea a stabilit reunirea în data de 25 iulie, așa cum o dorea Cristian Bogdan, însă de pregătirea echipei se ocupă în acest moment un profesor de educație fizică și sport din localitate.

”Menționez faptul că luni după-amiază (n.r. – 25 iulie) a avut prima ședință de pregătire, în condițiile în care eu dețin funcția de antrenor principal, iar responsabilitatea planului de pregătire îmi aparține în totalitate, fiindcă mai dețin contract până la 30.06.2023”, a mai adăugat Cristian Bogdan.

Adrian Iencsi, dorit la CSM Sighetu Marmației

Potrivit Graiul Maramureșului, la CSM Sighetu Marmației este dorit ca antrenor Adrian Iencsi (47 de ani), ultima dată antrenor la Rapid, în perioada august-octombrie 2020. Numai că acesta evită să dea un răspuns final, din mai multe motive.

Clubul maramureșean nu are bugetul votat de către autoritățile locale, iar lotul de jucători este unul mult prea subțire pentru a face față rigorilor din Liga 3, drept dovadă că echipa nu și-a câștigat nici grupa din Faza Regională a Cupei României, pierzând cu 1-3 în fața celor de la Someșul Feldru, formație de Liga 4 din Bistrița Năsăud.

  • CSM Sighetu Marmației a reușit în această vară să promoveze în Liga 3 după ce a câștigat barajul cu Rapid Jibou, campioana din Sălaj. A fost 3-0 în deplasare, în manșa tur, și 2-0 la Sighetu Marmației, în retur. Ulterior, echipa maramureșeană, a reprezentat județul în Faza Regională a Cupei României, unde în grupa în care a fost repartizată a pierdut cu Someșul Feldru (1-3) și a câștigat cu Rapid Jibou (10-1), terminând pe locul 2 și ratând finala care i-ar fi putut aduce o calificare în Turul 1, fază în care intră și echipe din Liga 3.

Foto: CSM Sighetu Marmației

Andi SÂRBU 30 Jul. 2022, 13:41 Liga 3
Pe aceeași temă