Antrenor nou la AFC Odorheiu Secuiesc. Alegerea, un fost ”secund” de la Rapid: ”E un nou început, un restart pentru echipă și pentru mine”

Andrei PASCU 13 Jun. 2021, 18:25 Liga 3
Antrenor nou la AFC Odorheiu Secuiesc. Alegerea, un fost ”secund” de la Rapid: ”E un nou început, un restart pentru echipă și pentru mine”

AFC Odorheiu Secuiesc va aborda următorul sezon de Liga 3 cu un nou antrenor. După ce a încetat colaborarea cu Florin Stîngă (42 de ani), clubul a anunțat numirea lui Mihai Ianc (47 de ani), ultima dată antrenor secund la Rapid, în mandatul lui Adrian Iencsi.

Mihai Ianc, noul antrenor al echipei AFC Odorheiu Secuiesc 

Mihai Ianc a pregătit din postura de ”principal” câteva echipe din ligile inferioare din România. Viitorul Șelimbăr, FC Avrig și CS Hunedoara au fost pe mâna lui Mihai Ianc. Formația din Avrig chiar a reușit să o promoveze din Liga 4 în Liga 3.

AFC Odorheiu Secuiesc l-a prezentat pe pagina de Facebook a clubului pe Mihai Ianc, pe 11 iunie. La mijlocul lunii mai se produsese despărțirea de Florin Stîngă, din cauza rezultatelor obținute pe parcursul sezonului precedent de Liga 3, care au dus la disputarea unei duble de menținere în divizie.

Mihai Ianc a preluat echipa noastră. Antrenorul principal Mihai Ianc, care s-a născut la Timișoara, a preluat AFC Odorheiu Secuiesc.

Mihai Ianc a început să antreneze în 2016, la Viitorul Șelimbăr (Liga 4), apoi a ajuns la FC Avrig (cu care a promovat în Liga 3), iar în vara anului 2019 era pe banca echipei CS Hunedoara (Liga a 3-a). În perioada iulie 2020 – noiembrie 2020, a fost antrenor secund la Rapid, în Liga a 2-a”, se arată pe pagina de Facebook a clubului, Székelyudvarhelyi FC.

Mihai Ianc: ”Voi încerca să duc echipa la un nivel mai înalt decât a fost în anii precedenți” 

Mihai Ianc a oferit primele declarații după ce a semnat contractul și a afirmat că va încerca să ducă echipa pe o poziție mai bună la finalul campionatului de Liga 3, ca AFC Odorheiu Secuiesc să nu mai aibă emoții în privința retrogradării.

Cunosc echipa, pentru că este în Liga a 3-a de mulți ani, este o echipă importantă din Liga a 3-a. Mă bucur să vin aici, voi lucra și voi încerca să duc echipa la un nivel mai înalt decât a fost în anii precedenți. Conducerea echipei este renumită în toată țara, pentru că aici lucrează oameni serioși și de încredere. Vom crea o echipă puternică, luptătoare și stabilă cu Attila Berkeczi, Alpár Mészáros, un director profesionist, Zsolt László și asistentul meu, Mitra Szilárd.

Nu vreau să fac promisiuni, pentru că trebuie să stabilim anumite lucruri, dar este un nou început, un restart pentru echipă și pentru mine”, a spus antrenorul.

AFC Odorheiu Secuiesc a fost nevoită, așadar, să joace barajul pentru menținerea în Liga 3, cu o campioană județeană de Liga 4, sezonul trecut. A fost împerecheată cu Viitorul Liteni (Suceava), pe care a învins-o destul de ușor, cu 4-1 la general (2-0 în tur, 2-1 în retur).

Foto: FC Rapid 1923

 

 

 

Andrei PASCU 13 Jun. 2021, 18:25 Liga 3
Pe aceeași temă