Adrian Falub, numit antrenor la Gloria Bistrița Năsăud după despărțirea de Academica Clinceni! Echipa pregătește promovarea în Liga 2, în sezonul următor

Marius ANGHEL 15 Feb. 2022, 17:11 Liga 3
Adrian Falub, numit antrenor la Gloria Bistrița Năsăud după despărțirea de Academica Clinceni! Echipa pregătește promovarea în Liga 2, în sezonul următor

Gloria Bistriţa Năsăud are șanse mici să prindă play-off-ul în acest sezon de Liga 3, deci să aibă speranțe la promovarea în Liga 2 în această vară, însă face mutări importante în această iarnă, pentru a pregăti noua ediție de campionat.

După ce în primele zile ale noului an l-a instalat pe Sergiu Costin (43 de ani) în funcția de director sportiv, clubul din Bistrița l-a numit ieri, 14 ianuarie, ca antrenor principal pe Adrian Falub (50 de ani), despărțit de curând de prim-divizionara Academica Clinceni.

  • Bistrița își dorește să revină cel puțin în anticamera fotbalului românesc, după mai mulți ani în care s-a zbătut în Liga 3 cu mai multe echipe, după falimentul fostei prim-divizionare Gloria Bistrița.

Adrian Falub, antrenor la Gloria Bistrița Năsăud

Ambele mutări ale celor de la Gloria Bistriţa Năsăud au fost anunțate pe pagina de Facebook a clubului, însă sunt distribuiri ale unor postări ale politicianului Ionuț Simionca, președinte al PMP Bistrița-Năsăud!

Adrian Falub îi ia locul lui Dănuț Matei, care va ocupa altă funcție în cadrul clubului. Ca fotbalist, Falub a jucat la Bistrița, la fosta Gloria, în sezonul de Liga 1 1998-1999, când a prins 11 meciuri și a marcat 3 goluri.

”Îi urez mult succes noul antrenor al echipei de fotbal Gloria Bistrița, Adrian Falub, și felicit conducerea secției de fotbal din cadrul Clubului Sportiv Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, în special pe Paul Șomodean, pentru alegerea făcută.
Îmi doresc, în calitate de suporter, ca Adrian Falub să reușească în acest an să întărească echipa, să o așeze pe drumul cel bun, iar anul viitor să promovăm în Liga 2.
În sezonul 1998-1999, Adrian Falub a jucat 11 meciuri la Gloria Bistrița, iar, în cariera lui de jucător profesionist de fotbal, a performat și la „U” Cluj, Basel, Progresul București și Digenis Morphou.
Acesta a antrenat „U” Cluj și a reușit să ducă echipa în Liga 1 și în finala Cupei României. Tot pe mâna lui de antrenor, Unirea Alba Iulia și FCM Târgu Mureș au promovat în prima ligă.
În ultimii ani, Adrian Falub a fost manager la Concordia Chiajna și la „U” Cluj.
Spor la treabă, Adrian Falub!
Mult succes, Gloria Bistrița!”, sună anunțul despre numirea lui Falub la Gloria Bistrița Năsăud.

Falub a antrenat în cariera sa echipa ca ”U” Cluj, Sportul Studențesc, Unirea Alba Iulia, FCM Târgu Mureș, ACSMU Poli Iași, UTA Arad, Concordia Chiajna și Academica Clinceni, pe unele dintre ele în mai multe rânduri. La Clinceni a fost numit la începutul lunii decembrie a anului 2021, iar despărțirea a avut loc în primele zile ale lunii februarie a anului 2022, din cauza condițiilor financiare dezastruoase de la ultima clasată din Liga 1.

Falub a mai antrenat în Liga 3 noul ”U” Cluj.

Gloria Bistrița Năsăud, șanse minuscule să prindă play-off-ul Seriei a 9-a în acest sezon

Gloria Bistrița Năsăud, o echipă de fotbal nou-apărută în peisajul fotbalului românesc, direct în Liga 3, după ce în vara trecută a cesionat locul de la Unu Fotbal Club Gloria, echipă aflată în colaps financiar, ocupă locul 5 în Seria a 9-a a Ligii 3 după 15 etape, cu 17 puncte, fiind la șapte puncte în spatele celor de la Viitorul Cluj, clasata pe locul 4, ultimul care duce în play-off. Cum mai sunt doar trei etape din sezonul regular, Bistrița va evolua cel mai probabil în play-out, pentru menținerea în al treilea eșalon fotbalistic.

Din această serie, CS Hunedoara (43 puncte), Metalurgistul Cugir (36 puncte) și Unirea Ungheni (29 puncte) sunt deja calificare matematic în play-off.

În ultimele trei meciuri din sezonul regular, Gloria Bistrița Năsăud va întâlni Unirea Alba Iulia (locul 10, acasă), Sticla Arieşul Turda (locul 7, acasă) și CS Ocna Mureş (locul 6, deplasare).

Echipa din Bistrița i-a achiziționat în această iarnă pe Ovidiu Covaciu (31 de ani, ex AFC Odorheiu Secuiesc), Florin Cordoș (27 de ani, ex Sticla Arieșul Turda) și Roberto Hasnăș (25 de ani, ex Avântul Reghin).

Foto: Cătălin Ciupureanu (Sport Pictures) și Gloria Bistrița Năsăud
Marius ANGHEL 15 Feb. 2022, 17:11 Liga 3
Pe aceeași temă