Adrian Falub rămâne antrenor în Liga 3 și debutează la noua sa echipă chiar împotriva fosteia: ”Pentru oricine care antrenează în orașul în care s-a născut este un motiv de bucurie”

Marius ANGHEL 06 Aug. 2024, 10:56 Liga 3
Adrian Falub rămâne antrenor în Liga 3 și debutează la noua sa echipă chiar împotriva fosteia: ”Pentru oricine care antrenează în orașul în care s-a născut este un motiv de bucurie”

Cu mai puțin de două zile înainte de primul meci oficial din noul sezon, Unirea Dej și-a anunțat noul antrenor principal.

Adrian Falub (53 de ani), originar chiar din Dej, va antrena pentru prima dată echipa din orașul natal. Experimentatul antrenor va debuta pe banca formației retrogradate din Liga 2 chiar împotriva fostei sale echipe, Gloria Bistrița Năsăud, cu care, în ultimii doi ani, nu a reușit să-și îndeplinească obiectivul: promovarea în Liga 2.

Dacă nu se prezenta la acest meci din Cupa României, Unirea Dej era exclusă din competițiile FRF, deci inclusiv din Liga 3.

Adrian Falub rămâne în Liga 3 după despărțirea de Bistrița. Va conduce Unirea Dej

Adrian Falub s-a despărțit în această vară, după doi ani, de Gloria Bistrița Năsăud, pe care a antrenat-o în Liga 3, a avut ca obiectiv promovarea, dar nu l-a bifat, de fiecare dată pierzându-se în barajele de promovare.

Noul sezon, 2024-2025, îl va găsit pe Falub tot în Liga 3, de această dată la Unirea Dej, una dintre cele patru retrogradate din Liga 2, echipă unde va avea ca obiectiv menținerea în eșalon, ținând cont de situația precară în care a ajuns clubul din municipiul clujean.

”Adrian FALUB, noul antrenor al Unirii Dej
Astăzi, 5 august, FC Unirea Dej şi Adrian FALUB au ajuns la un acord privind preluarea băncii tehnice. Cu peste 18 ani de experiență ca antrenor, Adrian Falub se întoarce în orașul natal pentru a pune bazele noului proiect al clubului nostru.
Tehnicianul în vârstă de 52 de ani a antrenat-o ultima dată pe Gloria 2018 Bistrița-Năsăud. Anterior, el s-a mai aflat pe banca unor echipe precum ”U” Cluj (a promovat în Liga 1 în 2007 și în Liga 2 în 2017; finalist al Cupei României în 2015), Gloria Bistrița, Sportul Studențesc, Unirea Alba Iulia (a promovat în Liga 1 în 2009), FCM Târgu Mureș (a promovat în Liga 1 în 2010), Poli Iași, ASA Târgu Mureș (a promovat în Liga 1 în 2014), UTA Arad, Concordia Chiajna sau Al Urooba (Emiratele Arabe). Având cinci promovări la activ – o adevărată performanță la acest capitol -, Falub a acceptat provocarea de a ajuta echipa la care și-a început cariera de fotbalist.
Ca jucător, noul antrenor al Unirii Dej a mai îmbrăcat tricoul echipelor „U” Cluj, FC Basel, Gloria Bistrița, FC Național București și Digenis Akritas Morphou”, sună prezentarea pe care Unirea Dej i-a făcut-o lui Falub.

Adrian Falub, prezentat de primarul din Dej: ”Sper să fie o colaborare foarte bună și de durată”

Despre prezența lui Adrian Falub la echipa din Dej, Liga2.ro a scris de săptămâna trecută. Din informațiile noastre, el și-a început activitatea la Unirea din urmă cu două săptămâni, când a început să vadă juniorii clubului sau alți tineri jucători pe care s-ar putea baza în noul sezon.

Falub a fost prezentat la Unirea Dej de primarul municipiului, Morar Costan, așa cum se întâmplase și cu precedentul antrenor al echipei, Dragoș Militaru, la readucerea acestuia la club. Dacă cu Militaru a făcut atunci o fotografie pe gazonul stadionului Municipal, cu Falub a făcut fotografia de prezentare într-o încăpere, probabil la primărie.

”Pentru oricine care antrenează în orașul în care s-a născut este un motiv de bucurie, însă nu este ușor. Mă bucur că oamenii s-au gândit la mine și îi mulțumesc domnului primar pentru toate eforturile dânsului, pentru că în ultimele săptămâni am fost în contact permanent. Sper să fie o colaborare foarte bună și de durată, dar pentru aceasta avem nevoie de sprijinul tuturor iubitorilor de fotbal din oraș”, a declarat Adrian Falub după ce a semnat cu Unirea Dej.

Mai multe de spus a avut primarul Costan, nu numai despre numirea noului antrenor, ci chiar și pentru cei care au avut cuvinte dure la adresa sa pentru retrogradare și inactivitatea din această vară, clubul revenind la viață după aproape două luni de pauză. ”Mă bucur că eforturile din ultima lună s-au concretizat prin semnarea contractului cu Adrian Falub, un om deosebit, un fotbalist și antrenor valoros cu care mi-am dorit foarte mult să colaborăm. De aceea, nu am stat deoparte și, împreună cu conducerea administrativă, ne-am implicat pas cu pas, zi de zi. Atunci când îți dorești ceva cu adevărat și faci tot posibilul pentru acel lucru, se va întâmpla. Acestea sunt fapte și lucruri reale, iar cineva să calce în picioare strădania și onestitatea, doar pentru a ieși în evidență, pentru că în esență nu a făcut nimic, mi se pare inadmisibil. Unirea Dej este astăzi un club curat, fără datorii sau alte probleme, iar declarațiile și meritele asumate pe nedrept rămân doar vorbe goale. Îmi doresc ca dejenii să rămână alături de acest proiect frumos început în urmă cu 4 ani și să îi susțină pe băieți la fiecare meci de pe stadionul Municipal”, a declarat Morar Costan.

Unirea Dej debutează în noul sezon în Cupa României, chiar contra fostei echipe a lui Falub

Unirea Dej începe sezonul 2024-2025 cu un meci în Turul 2 al Cupei României. În această fază întâlnește miercuri, 7 august, de la ora 17:30, în deplasare, Gloria Bistrița Nădăud, adică chiar fosta echipă a lui Adrian Falub, antrenată acum de Cristian Pustai și înțesată cu jucători de valoare peste nivelul Ligii 3.

Cel mai probabil, Unirea Dej se va prezenta la acest meci cu juniorii, astfel că va fi o victimă sigură în fața Bistriței la care au ajuns, printre alții, Azdren Llullaku, Alexandru Buziuc, Gabriel Deac, Valentin Alexandru, Andrei Blejdea, Raul Avram sau Vasile Forizs.

În situația în care, printr-o minute, trupa din Dej s-ar califica mai departe, atunci ar mai avea alte două tururi de trecut (cu meciuri în 14 august și 28 august) până la startul noului sezon de Liga 3, care debutează la 31 august 2024.

Foto: Unirea Dej

Marius ANGHEL 06 Aug. 2024, 10:56 Liga 3
Pe aceeași temă