ACSO Filiași, pregătită de al 11-lea sezon consecutiv de Liga 3. ”Vrem să jucăm din nou barajul pentru promovare”

Mircea OGLINDOIU 22 Aug. 2024, 12:23 Liga 3

Asociația Clubul Sportiv Orășenesc Filiași se pregătește pentru al 11-lea sezon din istorie pe cea de-a treia scenă fotbalistică a țării.

Echipa orașului Filiași a promovat, în premieră, în Liga 3, în 2014, după barajul câștigat pe Municipalul severinean cu Flacăra Horezu, scor 3-2, iar de atunci s-a menținut la acest nivel fotbalistic. Mai mult, în ultimii trei ani a prins mereu locul secund în seria sa, iar în 2021 a ajuns până în sferturile Cupei României, de unde a fost eliminată de Universitatea Craiova.

ACSO Filiași, în pragul celui de-al 11-lea sezon consecutiv în Liga 3

Fotbalul există la Filiași încă de acum opt decenii, dar actualul club a fost fondat în 2008. În urmă cu 76 de ani, CFR Filiaşi disputa un amical cu un UNSR (Universitatea) Craiova, pe care îl câștiga cu 6-3. A fost primul joc disputat de viitoarea Știința Craiova. Dacă Universitatea a ajuns ulterior și campioana României, în patru rânduri chiar, fotbalul din Filiași a stagnat. A fost revitalizat în 2008, de ACSO, când la conducerea clubului a ajuns Florin Spînu.

În prezent, ACSO Filiași, prima echipă a orașului care a jucat vreodată, și încă joacă, în Liga 3, se pregătește de sezonul 2024-2025. Unul în care își pune mari speranțe, chiar dacă în amicalul de miercuri a remizat, pe teren propriu, scor 1-1 cu Minerul Lupeni, campioana din Hunedoara pierzătoare de baraj de promovare în Liga 3, dar, totuși, invitată de FRF în campionat, pe locurile vacante.

Hunedorenii au deschis scorul prin Abraham, în minutul 54, iar Rogoveanu a egalat în minutul 82.

”Am întâlnit o nou-promovată, de fapt o echipă primită în Liga 3 după ce pierduse barajul cu Viitorul Arad, dar o echipă cu un lot total schimbat, foarte bun, cu experiență, cu jucători care au fost și la noi (n.r. – atacanții Robert Eshun și Moses Baidoo) sau CSM Deva. Cu siguranță va face o figură frumoasă. Nu suntem în aceeași serie. Noi am păstrat în mare parte lotul. Au venit câțiva jucători, dar aștept mai mult de la ei. Mai avem un singur amical până la startul campionatului, tot cu Minerul, la Lupeni, vineri, la ora 12:00”, a declarat Victor Naicu, antrenorul Filiașiului, pentru Liga2.ro.

  • ACSO Filiași: Șt. Popa – Mitulețu, Calu, Dina, Dogaru, Stăncălie, Armășelu, Rogoveanu, Vîlcică, Sebastian, Cioablă. Au mai intrat: Găgeatu – Ciucă, Cîrpici, S. Popa, Oprea.
  • Minerul Lupeni: Raț – Mazilu, Creciunesc, Vlad, Toma, Cercel, Marinca, Petea, Eshun, Baidoo, Abraham. Au mai intrat: Tonca, Iepure, Prem, Dobos, Drînga, Harsan.

Serie nouă pentru Filiași. Mai are doar două adversare din sezonul trecut

ACSO Filiași a fost repartizată în Seria a 8-a, după ce în ultimele două sezoane a jucat în Seria 7. Acum va avea ca adversare două echipe din Gorj (Gilortul Târgu Cărbuneti și Vulturii Fărcășești), una din Hunedoara (CSM Jiul Petroșani), trei din Vâlcea (Vitorul Dăești, SCM Râmicu Vâlcea și Sparta Râmnicu Vâlcea) și trei din Argeș (Unirea Bascov, Aro Muscelul Câmpulung Muscel și ACS Speed Academy).

Bine, nici Seria 8 nu mai este ce a fost, fiindcă în trecut în ea jucau echipele din Timiș și Arad, însă FRF a dat peste cap toate seriile în această vară, cinci dintre ele fiind reformate complet.

În prima etapă, echipa antrenată de Victor Naicu va juca în deplasare cu nou-promovata Vulturii Fărcășești.

”Obiectivele pentru noi rămân aceleași: să prindem play-off-ul, iar apoi să mergem din nou la barajul pentru promovare. Mi-e greu să spun despre noua serie, fiindcă nu cunosc toate echipele, dar cred că va fi o luptă echilibrată, cu câteva echipe peste medie, gen SCM Râmnicu Vâlcea. Probabil va fi principala favorită, fiindcă au buget mai mare ca al nostru și au jucat finala barajului pentru promovare”, a precizat Naicu.

Eșec neașteptat în Cupa României pentru trupa din Dolj

ASCO Filiași a început însă sezonul cu un eșec neașteptat în Cupa României, de unde a fost eliminată Petrolul Potcoava, scor 1-3 în Turul 2, jucat în data de 7 august, adică încă de la primul meci.

Sezonul trecut pierdea tot în turul secund, la Viitorul Șimian (1-2), echipă desființată vara aceasta, iar în 2022 pierdea tot în Turul 2, și tot cu Petrolul Potcoava (2-3), în contextul în care în 2021 ajungea până în sferturile de finală ale Cupei României, de unde era eliminată de Universitatea Craiova (0-3). ACSO Filiași eliminase până la acel moment echipe cu nume, precum FC Hermannstadt și UTA Arad.

”Din păcate, de câțiva ani nu mai trecem de primul tur în care intrăm. Cu Petrolul Potcoava nu am fost suficienți de pregătiți. Sper să nu mai facem același greșeli în campionat”, a conchis Naicu.

Foto: ACSO Filiași

Mircea OGLINDOIU 22 Aug. 2024, 12:23 Liga 3
Pe aceeași temă