Calificată iar în barajul pentru Liga 2, ACSO Filiași speră ca acum să aibă succes, dar întâlnește tot o mare favorită la promovare. Președintele Alin Pîrvuică: ”FC Bihor a mers sfoară”

Andrei PASCU 20 May. 2024, 14:42 Liga 3
Calificată iar în barajul pentru Liga 2, ACSO Filiași speră ca acum să aibă succes, dar întâlnește tot o mare favorită la promovare. Președintele Alin Pîrvuică: ”FC Bihor a mers sfoară”

ACSO Filiași s-a calificat de pe locul 2 în barajul de promovare din Liga 3 în Liga 2, terminând play-off-ul Seriei 7 sub liderul CSC Ghiroda şi Giarmata Vii. Din acest motiv, a fost împerecheată cu locul 1 din Seria 8, FC Bihor Oradea, una din marile favorite la accederea în eșalonul superior.

E clar că formația din Filiași va începe cu șansa a doua semifinala barajului, dar elevii lui Victor Naicu sunt deciși să facă totul pentru o promovare în acest sezon, mai ales că stagiunea trecută au jucat barajul, dar au fost eliminați în semifinală de CSM Reșița, care avea să și promoveze.

ACSO Filiași începe cu șansa a doua barajul cu FC Bihor Oradea

Ultima etapă a play-off-ului a consemnat un eșec pentru ACSO Filiași, 0-2 pe teren propriu cu CSM Deva, dar Naicu a trimis pe teren jucători care au evoluat mai puțin pe parcursul sezonului. A decis să menajeze o parte din titulari, pentru a fi la un nivel cât mai bun din punct de vedere fizic în turul cu FC Bihor Oradea.

Înainte de turul semifinalei barajului, de miercuri, 22 mai, de la Filiași, președintele gazdelor, Alin Pîrvuică, a prefațat întâlnirea și a lăudat, indirect, FC Bihor Oradea, despre care a precizat că a mers perfect în Liga 3 până acum.

Cu toate acestea, ACSO Filiași speră să dea calculele hârtiei peste cap și să producă surpriza, analizând de ceva timp trupa condusă de Florin Farcaș.

Anul trecut am avut același parcurs, iar cu o etapă înainte de finalul play-off-ului eram calificați în baraj. Atunci, în ultima etapă din play-off, ca și acum, am utilizat jucători care nu au jucat în campionat și în play-off. Timpul e scurt până la primul meci de baraj, iar jucătorii aveau și ei nevoie de odihnă, cei care au fost titulari până acum.

Studiem adversarul de mai mult timp, pentru că am știut că o să prindem locul 2, după ce am văzut și rezultatele celorlalte echipe. Știam că o să jucăm cu Bihor și pentru că a mers sfoară în seria ei și a câștigat-o.

Anul trecut am jucat meciuri de baraj, acum băieții sunt focusați numai pe acest joc, sperăm să facem o figură frumoasă, așa cum a fost și anul trecut cu Reșița, 2-2. Din păcate, atunci am pierdut în deplasare, la Reșița, și nu ne-am calificat în finala de baraj.

Acum, vedem ce va fi miercuri, sperăm să fie bine!”, a spus președintele clubului din Filiași, Alin Pîrvuică.

Locul 2 în play-off-ul Seriei 7 din Liga 3 pentru ACSO Filiași

ACSO Filiași a terminat pe locul 2 sezonul regular în Seria 7 a Ligii 3, cu 38 de puncte, cu patru puncte peste locul 3, CSM Deva, și la două lungimi de locul 1, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii.

În nouă meciuri din play-off, a bifat trei victorii, o remiză și cinci eșecuri, ajungând astfel la 48 de puncte. A finalizat întrecerea la 10 puncte de locul 1, aceeași CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, și cu un punct peste locul 3, CSM Deva.

Clasamentul play-off-ului Seriei 7 din Liga 3:

  1. CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – 58 de puncte
  2. ACSO Filiași – 48 de puncte
  3. CSM Deva – 47 de puncte
  4. Viitorul Șimian – 42 de puncte

Cele 10 meciuri din faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2:

B1: CSM Focşani (locul 2, Seria 2) – Bucovina Rădăuţi (locul 1, Seria 1)
B2: FC Bacău (locul 2, Seria 1) – Metalul Buzău (locul 1, Seria 2)
B3: SC Popești Leordeni (locul 2, Seria 4) – CS Afumați (locul 1, Seria 3)
B4: Dunărea Călăraşi (locul 2, Seria 3) – CS Dinamo Bucureşti (locul 1, Seria 4)
B5: Vediţa Coloneşti (locul 2, Seria 6) – AFC Câmpulung Muscel (locul 1, Seria 5)
B6: Olimpic Zărneşti (locul 2, Seria 5) – SCM Râmnicu Vâlcea(locul 1, Seria 6)
B7: SSU Politehnica Timișoara (locul 2, Seria 8) – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii (locul 1, Seria 7)
B8: ACSO Filiaşi (locul 2, Seria 7) – FC Bihor Oradea (locul 1, Seria 8)
B9: CSM Sighetu Marmaţiei (locul 2, Seria 10) – Gloria Bistriţa Năsăud (locul 1, Seria 9)
B10: Unirea Ungheni (locul 2, Seria 9) – SCM Zalău (locul 1, Seria 10)

Manșa tur a barajelor semifinale are loc miercuri, 22 mai 2024, de la ora 18:00, iar manșa retur se joacă sâmbătă, 25 mai 2024.

Reacția lui Alin Pîrvuică, președintele clubului ACSO Filiași:

Foto și video: ACSO Filiași

Andrei PASCU 20 May. 2024, 14:42 Liga 3
Pe aceeași temă