ACS Muscelul Câmpulung Elite, explicații după ce s-a retras de pe teren în meciul cu Unirea Bascov: ”Era o atmosferă foarte rea.” Arbitrul, arătat cu degetul nu numai pentru maniera sa: ”Nu știa ce este de făcut, i s-a strigat din tribună”

Marius ANGHEL 01 Apr. 2023, 18:39 Liga 3
ACS Muscelul Câmpulung Elite, explicații după ce s-a retras de pe teren în meciul cu Unirea Bascov: ”Era o atmosferă foarte rea.” Arbitrul, arătat cu degetul nu numai pentru maniera sa: ”Nu știa ce este de făcut, i s-a strigat din tribună”

ACS Muscelul Câmpulung Elite va rămâne în istoria Ligii 3 cu încă o decizie pe care rar spre deloc o întâlnești în fotbalul profesionist, inclusiv semi-profesionist, cum este campionatul în care evoluează.

Echipa argeșeană nou-promovată în vara trecută a hotărât, vineri, 31 martie, să se retragă de pe teren din meciul din prima etapă a play-out-ului, nemulțumită de maniera de arbitraj a lui Gellert Feleki.

ACS Muscelul Câmpulung Elite s-a retras de pe teren în repriza a doua a meciului cu Unirea Bascov

După ce în prima parte a sezonului regular președintele și finanțatorul echipei din Câmpulung a decis, nemulțumit de rezultatele înregistrate până atunci, să diminueze salariul la 300 de lei pe lună sau să reziliere contractele, iar cei care nu au dorit au fost puși să se antreneze de trei ori pe zi, prima ședință de pregătire fiind stabilită la ora 6:30, cu prezența stabilită la ora 6:00, acum clubul argeșean s-a remarcat din nou. Nu cu jocul său sau rezultatele, ci cu o decizie de a se retrage de pe teren.

Întâmplător, nouă faptă a celor de la ACS Muscelul Câmpulung Elite a venit la meciul cu Unirea Bascov, adversar întâlnit și în sezonul regular și în urma jocului direct s-au întâmplat cele enumerate mai sus.

Acum, nemulțumită de arbitrajul brigăzii conduse de Gellert Feleki, echipa a decis să se retragă de pe teren imediat după primirea celui de-al doilea gol din partea celor de la Unirea Bascov. Hotărârea a venit la scorul de 2-0 pentru gazdele care reușiseră să bage mingea în poartă prin Adrian Albulescu (41) și Darius Grigore (62).

Costin Ghiță, directorul tehnic al ACS Muscelul Câmpulung Elite, a explicat, pentru Muscel TV, motivul: ”Așa am considerat noi că este cel mai bine, pentru că era o stare de nervozitate foarte mare în rândul jucătorilor din cauza deciziilor de arbitraj din prima repriză și a doua repriză a început exact la fel. Și se ajungea să se ia cartonașe roșii, era o atmosferă foarte rea la meci.”

Echipa din Câmpulung s-a considerat dezavantajată de arbitrajul lui Gellert Feleki și îl acuză pe acesta că nu știe regulamentul. ”S-a strigat din tribună că trebuie să fie regula celor trei minute”

Retrageri de pe teren a avut în acest sezon de Liga 3 și Astra, însă nu din același motiv ca ACS Muscelul Câmpulung Elite. Trupa din Giurgiu a început campionatul cu mari probleme, fără destui jucători, iar în unele partide a început meciurile fără măcar 11 fotbaliști pe teren și când scorul a luat proporții unii dintre aceștia s-au dat loviți și arbitrul a fluierat finalul. Până la urmă, echipa fostă campioană a ajuns să se retragă din competiție cu o rundă înainte de finalul turului sezonului regular, iar toate rezultatele de până atunci, numai înfrângeri la scor, au fost anulate, conform regulamentului.

În cazul argeșenilor de la Câmpulung nu a fost aceeași problemă. Jucătorii și oficialii acesteia au considerat că arbitrajul a fost unul pro Unirea Bascov și au hotărât să nu mai continue partida.

”La ambele goluri a greșit arbitrul. La primul gol a fost fault în tușă, la Stelea, jucătorul este căzut, arbitrul nu oprește jocul, se continuă, vine centrare și gol. Iar la golul doi este penalty pentru noi, henț clar în careu, pleacă ei pe contraatac, face preluare cu mâna, henț, după este suspect și un offside, în momentul pasei”, a mai povestit Ghiță.

Acesta a dezvăluit și faptul că arbitrul central Gellert Feleki nici nu a știut cum să procedeze când s-a văzut în situația ca una dintre echipe să nu mai dorească să joace. I s-a ”suflat” din tribună ce spune regulamentul.

”Nu am avut doar trei minute, pentru că arbitrul nu cunoaște regulamentul. Domnul arbitru nu a știut că este regula celor trei minute și i-au spus de pe margine, observatorul, că trebuie să anunțe trei minute și din momentul acela o să se ia în considerare, dacă trec minutele și echipa nu revine pe teren, atunci se fluieră finalul meciului. El nu a știut acest lucru. Echipa a revenit la margine, la banca de rezerve, noi stăteam de vorbă, am spus că echipa iese de pe teren și atunci arbitrul nu știa ce este de făcut. Stătea pe teren și ne invita la joc încontinuu. În momentul acela s-a strigat din tribună, a strigat și observatorii că trebuie să fie regula celor trei minute. Jucătorii noștri spuneau încontinuu că este o bătaie de joc la adresa lor, nu este normal să ne antrenăm o săptămână și după meci să ieșim cu gleznele varză, cu mai multe probleme, ceea ce s-a întâmplat la jocul acesta”, a spus, pentru Muscel TV, directorul tehnic al echipei retrase de pe teren.

Întreruperea partidei a avut loc chiar după golul de 2-0, în minutul 62. Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal va judeca acest caz și va dicta victorie la ”masa verde” pentru Unirea Bascov și amendă pentru oaspeți. Fiindcă scorul în momentul întreruperii a fost 2-0, rezultatul final va fi 3-0. Dacă ar fi fost mai mare de 3-0, acesta ar fi rămas cum era pe teren.

ACS Muscelul Câmpulung Elite este ultima în Seria a 4-a a Ligii 3 și are șanse mici să se salveze de la retrogradare

Întrebat cine a luat hotărârea de retragere de pe teren, Costin Ghiță a spus că jucătorii au fost primii și el a aprobat.

”Jucătorii au venit la margine și au spus că nu vor să mai continue, fiind starea de nervozitate mare. Și eu am fost de acord cu ei, pentru că maniera de arbitraj a lăsat de dorit”, a mai spus Ghiță, care nu știe ce se va întâmpla pe viitor cu echipa, dacă se va retrage din campionat sau va continua după acest episod.

Cert este că ACS Muscelul Câmpulung Elite este ca și condamnată la retrogradare din chiar primul sezon în care a ajuns în Liga 3. După 18 etape desfășurate în sezonul regular și una în play-out, echipa ocupă ultimul loc, 5, în Seria a 4-a, cu doar 10 puncte, fiind la șapte puncte sub FCSB 2, prima adversară aflată deasupra sa.

Până la finalul play-out-ului mai sunt de disputat nouă jocuri, iar în următoarea etapă argeșenii o vor întâlni pe teren propriu chiar pe FCSB 2.

Unirea Bascov, cu 21 de puncte, incluzându-le și pe cele trei câștigate acum la ”masa verde”, ocupă locul 2 în serie, după liderul CS Dinamo (22 puncte), care a stat în prima rundă din play-out.

Gellert Feleki a fost arbitrul care a condus jocul de la Valea Ursului

Partida dintre Unirea Bascov și ACS Muscelul Câmpulung Elite, întreruptă în minutul 62, vineri, 31 martie 2023, a avut loc pe stadionul Comunal din Valea Ursului (Argeș).

Arbitru central a fost Gellert Feleki (Odorheiu Secuiesc), iar arbitri asistenți au fost Gabriel Boncz (Făgăraș) și Biro Tamas Kopriva (Carei). Observatorul de arbitri a fost Alexandru Bajan (Videle), în timp ce delegat de joc a fost Liviu Adrian Broscăţan (Braşov).

ACS Muscelul Câmpulung Elite a început meciul cu Unirea Bascov în următoarea formulă de joc (foto): Marian Voicu – Luca Stancu, Vlăduț Bălan, Marius Sanda, Andrei Stelea, Eduard Niță, Elvis Ciaccio, Ionuț Floarea, Ștefan Ghiță, Antonio Niță, Cristian Anghelina. Pe bancă au fost: George Olteanu – Norbert Brașovean, Andrei Nuță, Andrei Nițu, Alexandru Ene, Codruț Turcin, Vasile Slăninoiu, Francesco Bucurescu și Tudor Crânguș.

Foto: FC Muscelul Câmpulung
Video: MuscelTv Campulung

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-start-in-play-off-si-play-out-12-meciuri-au-loc-acum-19264854

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sportul-simleu-silvaniei-are-un-nou-antrenor-george-zima-19265096

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-focsani-a-renuntat-la-ionut-mosteanu-19264757

https://liga2.prosport.ro/liga-3/decizii-halucinante-la-campulung-unii-jucatori-au-semnat-contracte-de-300-de-lei-pe-luna-iar-altii-sunt-pusi-sa-se-antreneze-de-trei-ori-pe-zi-incepand-cu-ora-630-cum-explica-conducatorul-clubulu-19253117

Marius ANGHEL 01 Apr. 2023, 18:39 Liga 3
Pe aceeași temă