”U” Cluj a prins curaj, iar Costel Enache a vorbit de finala Cupei României înaintea jocului cu Viitorul Pandurii: ”Cred în nebunia mea și entuziasmul jucătorilor.” Ce a spus de primul ”11” și cum i-a catalogat pe gorjeni

Răzvan STÎNGĂ 02 Mar. 2021, 18:03 Cupa României
”U” Cluj a prins curaj, iar Costel Enache a vorbit de finala Cupei României înaintea jocului cu Viitorul Pandurii: ”Cred în nebunia mea și entuziasmul jucătorilor.” Ce a spus de primul ”11” și cum i-a catalogat pe gorjeni

Universitatea Cluj va evolua contra celor de la Viitorul Pandurii în sferturile Cupei României. Ambele echipe sunt angrenate în lupta la play-off-ul Ligii 2, dar vor și un parcurs lung în cupă. Entuziasmul e unul mare în Ardeal, mai ales ținând cont de rezultatele foarte bune înregistrate în acest an.

Costel Enache: ”Ar fi ideal să terminăm lucrurile rapid, în favoarea noastră, după 90 de minute” 

Costel Enache, antrenorul Universității Cluj, a prefațat confruntarea cu gorjenii, pe care i-a lăudat pentru parcursul din acest sezon, chiar dacă în 2021 nu au avut, până acum, cele mai bune rezultate. ”Principalul” speră însă la o victorie a ”studenților” în cele 90 de minute, fără prelungiri.

Partida dintre ”U” Cluj și Viitorul Pandurii este programată miercuri, de la ora 17:30. În urmă cu două etape din Liga 2, cele două s-au întâlnit. Ardelenii au câștigat cu 2-1.

”Cred că suntem pregătiți. Luăm în calcul orice scenariu. Încercăm să pregătim orice scenariu. Ar fi ideal să terminăm lucrurile rapid, în favoarea noastră, după 90 de minute, dar ne așteaptă un joc greu, cu un adversar puternic. Un adversar cu un sezon foarte bun, un adversar cu un joc consistent. Cu o forță ofensivă, chiar dacă în ultimele jocuri oficiale, a pierdut. În jocul cu noi am simțit forța ofensivă, iar la Constanța a ratat foarte mult.

Lucrurile nu se întâmplă întotdeauna așa, așa că trebuie să fim foarte, foarte atenți, să avem o organizare bună, să ne așteptăm la un joc foarte greu. Orice s-ar întâmpla cred că avem soluții să ne impunem în orice context”, a precizat Costel Enache, înaintea jocului cu Viitorul Pandurii.

Costel Enache își laudă adversarii: ”Viitorul e o echipă imprevizibilă” 

Antrenorul a făcut trimitere și la ultimul meci disputat, în Liga 2, de ”U” Cluj, câștigat dramatic contra Slatinei, cu 2-1, cu un gol în prelungiri. Costel Enache ar vrea ca acum, cu Viitorul Pandurii, meciul să fie tranșat mai repede. Un alt aspect remarcat de Enache este acela că jocul va avea loc pe Cluj Arena, pe care îl vede ca pe un avantaj.

”Mi-ar plăcea să fie așa toate meciurile, deznodământul acesta, să câștigăm așa, cu siguranță. Pentru cei mai slabi de inimă ar fi bine însă să reglăm lucrurile cât mai din timp, într-un fel sau altul. Viitorul e o echipă imprevizibilă și cu fluctuații, pentru că e foarte tânără. Are jucători de calitate, care joacă fără presiune asupra lor. E o echipă cu forță ofensivă și tocmai de aici vine forța ei de grup, pentru că fotbaliștii sunt inventivi. În relația unu contra unu jucătorii lor stau foarte bine. E o echipă organizată, pentru că are un antrenor bun, pe care l-am cunoscut la Licența Pro și știu cum se organizează.

E un meci greu, chiar dacă nu are victorii de mult timp. E o echipă bună. E o parte bună și că nu facem deplasarea până la Târgu Jiu, pentru că era o deplasare lungă. Sper să găsim și soluții, pentru a desface apărarea adversă, pentru că sistemul nostru de joc se potrivește mai bine în anumite partide”, a continuat Costel Enache.

Costel Enache nu se gândește să menajeze anumiți titular cu Viitorul Pandurii și visează la finală 

Universitatea Cluj are tot lotul valid, astfel că Enache poate trimite pe teren cea mai bună echipă. Mai mult, el nu se gândește să menajeze anumiți jucători. I-a simțit în formă, mai ales că sezonul abia s-a reluat. Deși principalul obiectiv al clubului este promovarea în Liga 1, Costel Enache visează cu ochii deschiși la o finală de Cupa României.

Toți jucătorii noștri sunt odihniți. Avem o echipă cu o medie de vârstă foarte bună și care are doar câteva meciuri. Dacă ne plângem de acum, nu știu ce vom face în aprilie. Toți jucătorii noștri pot să joace, nimeni nu e obosit.

(N.r. – Referitor la eventuala calificare în finala Cupei României) Ar fi o performanță mare pentru jucători și ar fi ca o recompensă pentru ultima perioadă în care am muncit foarte mult și am stat mult împreună. Chiar i-am văzut foarte preocupați de ceea ce fac, dornici să facă lucruri frumoase și ar fi cea mai mare bucurie a mea să îi văd pe ei bucuroși, în urma reușitelor profesionale.

Ne dorim să facem performanță pe ambele planuri, și în campionat și în Cupa României. Sunt încrezător și chiar optimist. Poate am depășit un pic limita optimismului și cred că echipa asta poate face foarte multe. Dar trebuie să fim conștienți că mai avem mult de lucru. Dar eu cred în nebunia mea și în entuziasmul jucătorilor”, a mai spus ”principalul”.

”U” Cluj a trecut de UTA în optimi, Viitorul Pandurii de Gaz Metan Mediaș 

Universitatea Cluj a trecut de UTA în optimile Cupei României, cu 2-1, în timp ce Viitorul Pandurii a trecut de o echipă din Liga 1, Gaz Metan Mediaș, scor 1-0.

În privința situației din Liga 2 a celor două, ”U” Cluj e pe 6, cu 26 de puncte în 15 meciuri, în timp ce gorjenii ocupă poziția a 8-a după același număr de partide, dar cu un punct mai puțin decât ardelenii. Între cele două se situează FK Csikszereda, 25 de puncte.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto
Video: FC Universitatea Cluj

 

 

Răzvan STÎNGĂ 02 Mar. 2021, 18:03 Cupa României
Pe aceeași temă