Un noul duel arădeano-timișorean în Cupa României! Șoimii Lipova face o ”aroganță”, Poli nu acceptă!

Un noul duel arădeano-timișorean în Cupa României! Șoimii Lipova face o ”aroganță”, Poli nu acceptă!

Conform împerecherii regionale gândite de FRF, în Faza a IV-a a Cupei României se vor întâlni Șoimii Lipova și Politehnica Timișoara, prezentante ale județelor Arad, respectiv Timiș.

Pentru că între cele două județe din vestul țării întretăiate de râul Mureș vor fi mereu orgolii, președintele Lipovei a dat deja o declarație cum că ar vrea să joace la Timișoara, dar timișorenii nu acceptă să fie gazde!

Șoimii Lipova vrea să treacă Mureșul, dacă li se solicită

Lipova joacă meciurile din Liga 3 din toamnă la Sânnicolau Mic, un cartier mărginaș al Aradului.

Concret, Radu Pop a spus că vrea să joace la Timișoara și să o și bată pe Poli la ea acasă! ”În primul rând, nu ne permitem costurile de închiriere pentru noul stadion al Aradului și, în al doilea, nu am vrea să le creăm probleme celor de la UTA. Avem stadionul nostru omologat, unde ne jucăm meciurile de acasă cel puțin până în iarnă, îi aşteptăm atât pe lipovani cât şi pe arădeni să ne susţină, chiar dacă într-un număr mai mic. Dacă Poli ne va solicita să jucăm la Timişoara ne gândim, dar mai simplu şi confortabil pentru susţinătorii noştri e să vină în Sânnicolau Mic. Am zis că nu ne propunem mare lucru în cupă, dar acum, dacă tot am căzut cu Poli, îmi doresc să îi batem şi să mergem mai departe! Şi de ce nu, să jucăm în turul următor şi la Arad, pe noul stadion. Chiar ar fi frumos și un derby cu UTA, după cel cu Poli. O să solicităm federației să jucăm marţi, pe 7 septembrie, pentru că noi jucăm acasă în campionat vinerea”, a spus Pop.

Timișorenii nici nu se gândesc să nu treacă Mureșul! ”Farmecul cupei e exact de a aduce o formație dintr-un eșalon superior la tine acasă”

Poliștii, în schimb, nu răspund la aroganțe și provocări. ”Nu se pune problema să jucăm la Timișoara. Farmecul cupei e exact de a aduce o formație dintr-un eșalon superior la tine acasă. Nu am discutat la nivel de club despre vreo solicitare de genul, dar nu am dori cu siguranță. Nici suporterii sigur nu ar accepta să jucăm acasă un meci ce ar trebui să îl jucam în deplasare. A mai fost un caz, tot în cupă, în sezonul în care s-a jucat finala pe Păltinișanu, cu Rapid. La meciul cu Poli Iași din optimi s-a afișat mesajul «Dacă asta nu e finală, de ce jucăm la Timișoara?»”, spune directorul de marketing al clubului Poli, Sebastian Novovic.

Dorin Toma e conștient că echipa mare are probleme

Altfel, după ce echipa nu a avut chiar cea mai optimă perioadă de pregătire, Dorin Toma recunoaște că va folosi meciul de cupă pentru a mai implementa chestiuni tactice la echipă.

”E un joc bun de cupă pentru noi, un joc în care putem să vedem şi jucătorii care au jucat mai puţin şi jucătorii tineri pe care-i avem. Un joc în care încercăm să mai aliniem anumite lucruri pe care le vom exersa în săptămâna aceasta de antrenamente, fiind pauză la Liga 2. Deci un joc foarte bun pentru noi, pe care-l abordăm foarte serios”, a punctat Toma.

Ar vrea amical cu Curtici, care vrea să joace cu Ripensia

În contextul în care desființarea ACS Poli e iminentă, întrucât clubul nu mai are jucători legitimați, Poli Timișoara ar vrea un amical cu Frontiera Curtici, echipă din Liga 3 care ar avea meci cu ”ACS Recaș” în etapa a 2-a. Însă formația de la frontieră ar dori să joace cu Ripensia, aparent!

”Mai căutăm un amical, am urmărit Liga 3, unde nu ştim dacă Frontiera Curtici are meci cu ACS Poli. Şi datorită faptului că la noi este un turneu de juniori care ocupă foarte multe terenuri, încercăm să luăm un joc în deplasare, pentru că, altfel, vom juca şi Cupa şi în campionat, în deplasare, la Metaloglobus”, a mai spus Toma.

Campionatul Ligii 2 a luat, în premieră, la fel ca Liga 1, o pauză pe perioada în care naționalele joacă. Poli Timișoara vine după eșecul de pe teren propriu cu Poli Iași, scor 0-1, și se află pe locul 9 în clasament, cu 7 puncte, iar în etapa a 6-a joacă în jurul datei de 11 septembrie, în deplasare, la Metaloglobus București.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciurile-fazei-a-iv-a-a-cupei-romaniei-frf-si-a-incalcat-din-nou-regulamentul-interpretand-diferit-modalitatea-de-introducerea-a-echipelor-in-competitie-19198734

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/conferentiar-versus-chirurg-in-valea-domanului-in-cupa-romaniei-cum-vede-cosmin-petruescu-meciul-cu-csm-resita-si-cum-se-bat-ambele-echipe-timis-19198743

Pe aceeași temă