Șoimii Lipova a dat peste Gloria Buzău în play-off-ul Cupei României! ”Am fi dorit să jucăm cu Dinamo, dar și Gloria ne va umple tribuna noului stadion!”

Călin MNERIE 16 Sep. 2022, 14:15 Cupa României
Șoimii Lipova a dat peste Gloria Buzău în play-off-ul Cupei României! ”Am fi dorit să jucăm cu Dinamo, dar și Gloria ne va umple tribuna noului stadion!”

Dacă UTA merge tocmai la Suceava pentru a juca împotriva Forestei, în play-off-ul Cupei României, ultimul tur înainte de alcătuirea celor patru grupe care vor da apoi sfertfinalistele, cealaltă echipă arădeană rămasă în competiție, Șoimii Lipova, va juca pe teren propriu cu Gloria Buzău.

Tragerea la sorți efectuată vineri la Casa Fotbalului i-a adus echipei din Liga 3 ca oponent una dintre formațiile cu pretenții de promovare din Liga 2, pe Gloria Buzău, antrenată de Cristian Pustai.

Șoimii Lipova și-ar fi dorit ca adversar Dinamo în play-off-ul Cupei României, dar a picat cu Gloria Buzău

Lipovanii, care își vor inaugura în aceest weekend noul stadion, după mai bine de șase ani de exil, au rămas ușor dezamăgiți de tragerea de sorți, doarece și-ar fi dorit să întâlnească un adversar mai important și cu un nume mai greu în play-off-ul Cupei României.

”Atât eu, cât și mai mulți suporteri din zona noastră și-au dorit să vină Dinamo la Lipova. Dar, și Gloria Buăzu e un adversar bun, care ne va umple tribuna noului stadion. 100 la sută vrem să mergem mai departe, avem un lot bun, numeric și valoric, vrem să ne confruntăm cu cele mai bune. Putem oferi condiții pentru o eventuală transmisie TV, doar dacă meciul va fi programat în nocturnă ar putea fi ceva probleme. Nocturna e și ea omologată, are 1200 lucși, să vedem dacă vor fi suficienți”, a spus Radu Pop, președintele clubului Șoimii Lipova.

Ziua oficială de joc este miercuri, 28 septembrie, ora 16:30, dar televiziunile pot schimba data și ora de disputare dacă consideră că acest meci este unul de interes național.

Lipova a trecut deja de trei tururi în Cupa României. Buzăul a jucat un singur meci până acum

În precedentele tururi ale Cupei României, Șoimii Lipova a trecut până acum de Gloria Lunca Teuz Cermei (2-1, în deplasare), Crişul Chişineu Criş (6-1, în deplasare) și Lotus Băile Felix (3-1, la Sânicolau Mic). În schimb, Gloria Buzău, care a intrat din Turul 3, a trecut cu 4-0 de CS Blejoi.

În campionat, Șoimii Lipova ocupă locul 3 în Seria a 8-a a Ligii 3, cu 6 puncte acumulate în primele trei etape ale noului sezon, în timp ce Gloria Buzău se află pe poziția a 9-a în Liga 2 după 6 etape, cu 10 puncte, sub așteptări.

Foto: Sport Arad

Călin MNERIE 16 Sep. 2022, 14:15 Cupa României
Pe aceeași temă