Poli Iași speră să nu aibă emoții la Hușana Huși, în meciul din Cupa României. Costel Enache, cu gândul la fazele următoare: ”E important să ne menținem statutul, imaginea și moralul ridicat”

Narcis POHOAȚĂ 07 Sep. 2021, 20:29 Cupa României
Poli Iași speră să nu aibă emoții la Hușana Huși, în meciul din Cupa României. Costel Enache, cu gândul la fazele următoare: ”E important să ne menținem statutul, imaginea și moralul ridicat”

Poli Iași debutează miercuri în noul sezon al Cupei României, în Faza a IV-a, într-un meci în deplasare contra formației Hușana Huși, ultima clasată în Seria 1 a Ligii 3 după un joc disputat în primele două etape din noul sezon.

Ieșenii au un moral bun după două victorii consecutive în campionat și speră să continue seria rezultatelor pozitive cu o victorie și o calificare în turul următor, în 16-imi, în care intră și echipele din Liga 1.

Costel Enache, înaintea meciului de la Huși: ”Nu cred sub nicio formă că jucătorul român nu rezistă la ritmul miercuri – sâmbătă – miercuri”

Antrenorul Costel Enache a declarat că își dorește un parcurs cât mai lung în cupă, dar a recunoscut că va da credit în partida de la Huși mai multor jucători care au evoluat mai puțin până acum în campionat, pentru a le vedea potențialul într-un meci oficial, cu o adversitate ridicată.

”Acest meci e un prilej bun de a vedea și jucătorii care au evoluat mai puțin până acum, dar asta nu înseamnă că nu tratăm foarte serios Cupa României. Ne dorim să ajungem cât mai departe în Cupă. Nu e o corvoadă pentru noi, din contră, jocurile de fotbal ar trebui să fie o bucurie. Nu cred sub nicio formă că jucătorul român nu rezistă la ritmul miercuri – sâmbătă – miercuri, nu o să dau niciodată vina pe modul acesta de a gândi. Trebuie să fim pregătiți pentru asta și chiar mă bucur că avem mai multe jocuri. Nu știu dacă vom ajunge să câștigăm noi cupa, dar e important să ne menținem statutul, imaginea și moralul ridicat. Avem nevoie nevoie de o victorie pentru a menține și atmosfera bună, moralul, continuitatea în rezultate ne obligă să obținem un rezultat bun”, a declarat antrenorul Costel Enache în cadrul unei conferințe de presă.

Răzvan Onea: ”Vrem să continuăm seria victoriilor și să ne întoarcem de la Huși calificați”

Reprezentantul vestiarului la această conferință, Răzvan Onea, a subliniat și el faptul că o calificare a Iașiului este importantă pentru moral și pentru continuitatea rezultatelor pozitive.

”Ne așteaptă un meci important de cupă, vrem să continuăm seria victoriilor și să ne întoarcem de la Huși calificați în turul următor. Cu siguranță gazdele vor da totul să câștige. Când joci cu o echipă de ligă superioară ai o dorință în plus să câștigi, ai o motivație în plus, îți dorești să demonstrezi că și tu ai putea să joci acolo. Și întotdeauna meciurile de Cupă sunt foarte dificile, în special când întâlnești echipe dintr-o ligă inferioară”, a declarat Răzvan Onea, care va continua la Iași cel puțin până în iarnă, când va fi următoarea perioadă de transferuri.

”Mental sunt foarte bine, fericit după două victorii foarte importante, dau totul la antrenamente și aștept cu nerăbdare meciul de la Huși”, a spus Onea, care a fost curtat insistent de Farul și Rapid în ultima perioadă.

Enache, despre faptul că Onea n-a ajuns nici la Rapid: ”Înseamnă că cineva nu l-a apreciat la adevărata valoare pe Răzvan”

Când a fost deschis subiectul ofertei de la Rapid, antrenorul Costel Enache a punctat: ”Răzvan e unul dintre jucătorii pe care ți i-ai dori întotdeauna la echipă, e foarte conștiincios. În viață apar oportunități pentru fiecare, dar în fotbal nu ți se oferă prea des o șansă și dacă putem să ajutăm, ajutăm. Dar lucrurile trebuie îmbinate, omenia cu decența. Dacă nu au fost îndeplinite condițiile, chiar înseamnă că cineva nu l-a apreciat la adevărata valoare pe Răzvan.”

Mărieș și Defta au semnat cu Poli

Ieșenii vor pleca în dimineața jocului la Huși, urmând ca echipa să se odihnească înainte de joc la un stabiliment din localitate.

Din lotul de 21 de jucători deplasat de Costel Enache la Huși vor face parte, printre alții, și nou-veniții Alexandru Mărieș și Cătălin Defta. Cei doi au semnat marți contractele cu Poli pe un an (împrumut de la Universitatea Craiova), respectiv trei și ar putea debuta la gruparea ieșeană în jocul cu Hușana.

La Huși va face deplasarea și Francisc Cristea, jucător abia revenit acasă de la lotul național Under 20, dar care va fi suspendat pentru meciul de duminică, din campionat, cu FC Buzău.

Hușana Huși – Poli Iași se joacă miercuri, de la ora 16:30.

În fazele anterioare ale Cupei României, Hușana Huși a trecut de CSM Pașcani (3-1, în deplasare), Sporting Juniorul Vaslui (2-1, după prelungiri, în deplasare) și Știința Miroslava (2-1, acasă), toate trei fiind colege în Seria 1 a Ligii 3. În ediția trecută a competiției KO, Hușana a ajuns până în 16-imi, unde a fost eliminată acasă de ”U” Cluj, cu 8-2.

Astăzi, marți, s-au desfășurat primele cinci meciuri din Faza a IV-a a Cupei României, iar echipele calificate sunt Politehnica Timișoara, Șomuz Fălticeni, ACSO Filiași, FC Hermannstadt și CS Hunedoara, ultimele două având nevoie de lovituri de departajare pentru a trece mai departe, în 16-imi.

În campionat, Poli Iași urmează să joace duminică, pe teren propriu, de la ora 13:00, cu FC Buzău. Hușana Huși joacă sâmbătă, de la ora 17:00, acasă cu Dante Botoșani, în etapa a 3-a a Ligii 3.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-noi-transferuri-la-poli-iasi-una-dintre-achizitii-este-alexandru-maries-jucatorul-pe-care-u-craiova-il-cumpara-de-la-recea-19199419

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u20-cu-un-jucator-de-la-csm-resita-si-altul-de-la-fk-csikszereda-in-primul-11-a-fost-umilita-de-anglia-francisc-cristea-s-a-remarcat-cu-un-fault-de-penal-19199489

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-a-iv-a-primele-cinci-meciuri-din-acest-tur-sunt-programate-sa-se-dispute-astazi-patru-echipe-din-liga-2-intra-la-joc-19199496

Narcis POHOAȚĂ 07 Sep. 2021, 20:29 Cupa României
Pe aceeași temă