România U20, cu un jucător de la CSM Reșița și altul de la FK Csikszereda în primul ”11”, a fost umilită de Anglia. Francisc Cristea s-a ”remarcat” cu un fault de penalty

Marius ANGHEL 06 Sep. 2021, 22:00 Liga 2
România U20, cu un jucător de la CSM Reșița și altul de la FK Csikszereda în primul ”11”, a fost umilită de Anglia. Francisc Cristea s-a ”remarcat” cu un fault de penalty

La al doilea meci din istoria acestei selecționate, România U20 a suferit un eșec drastic în deplasare, 1-6 cu Anglia U20, pe St. George’s Park Stadium din Burton upon Trent.

  • În primul joc al său, în urmă cu patru zile, echipa naționată condusă de Bogdan Lobonț a trecut cu 2-1, la Voluntari, de Portugalia U20, unul dintre goluri, cel decisiv, fiind marcat de mijlocașul echipei de Liga 2 Unirea Slobozia Robert Mustacă.

Darius Ghindovean a fost singurul român care a marcat în umilința cu Anglia. Ieșeanul Francisc Cristea a făcut penalty

A doua zi după ce a ajuns în Anglia pentru meciul amical cu reprezentativa similară a țării gazdă, România U20 a cedat la scor. 6-1 a fost rezultatul partidei de pe St. George’s Park Stadium.

Clinton Mola (15) și Joseph Gelhardt (21) l-au învins pe Răzvan Sava în prima repriză, în timp ce în partea secundă primul care a înscris a fost tot Gelhardt (53). Pentru ”tricolori” a marcat dintr-o lovitură liberă de la marginea careului Darius Ghindovean (60), mijlocaș legitimat la Duisburg, în Germania.

Ultimul sfert de oră avea însă să mai aducă încă trei goluri în dreptul englezilor și să ridice scorul la proporții umilitoare. Jensen Weir (75), din nou Joseph Gelhardt (80), dintr-un penalty în care a faultat Francisc Cristea, jucătorul Politehnicii Iași, și Jesurun Rak-Sakyi (90) l-au învins pe Otto Hindrich, portarul din sezonul trecut pe care CFR Cluj l-a avut împrumutat la Politehnica Timișoara, în Liga 2.

Sima și Rotar au început ca titulari, dintre jucătorii convocați din ligile inferioare

În meciul trecut, cu Portugalia U20, dintre jucătorii convocați din Liga 2 au mai fost utilizați Robert Mustacă (mijlocaș, Unirea Slobozia), ca titular, Francisc Cristea (mijlocaș, Politehnica Iași) și Bogdan Rotar (atacant, FK Csikszereda), intrați în repriza secundă, în timp ce Szondi Botond (mijlocaș, FK Csikszereda) și Alexandru Sima (fundaș, CSM Reșița / Liga 3) nu au fost utilizați. Alexandru Oroian (mijlocaș, FC Hermannstadt) nu a fost nici rezervă.

Cu Anglia U20, în schimb, au fost doi jucători dintre cei convocați din ligile inferioare care au fost titulari: Alexandru Sima, fundașul echipei din Liga 3 CSM Reșița, și Bogdan Rotar, atacantul echipei de Liga 2 FK Csikszereda. Robert Mustacă (Unirea Slobozia) a intrat la pauză, în timp ce Botond Szondi (FK Csikszereda) și Francisc Cristea (Politehnica Iași) au intrat după o oră de joc, acesta din urmă remarcându-se cu un fault de penalty în favoarea englezilor.

Alexandru Oroian (FC Hermannstadt), un alt jucător din Liga 2 convocat, nu a mai făcut deplasarea în Anglia după ce în ultimele zile s-a simțit rău, a avut temperatură și în ciuda testelor multiple negative FRF a preferat să nu riște și l-a lăsat în țară, să se întoarcă la Sibiu.

ANGLIA U20 – ROMÂNIA U20 6-1

Clinton Mola 15′, Joseph Gelhardt 21′, 53′, 80′ – penalty, Jensen Weir 75′, Jesurun Rak-Sakyi 90′ / Darius Ghindovean 60′

Anglia U20: Trafford – Drameh, Buchanan, Bate, Wood – Mola, Philogene-Bidace (Ghelhardt 12′) – Azeez, Greenwood (Weir 60′), McAtee (Rak-Sakyi 77′) – Mighten
Rezerve neutilizate: Kesler-Hayden, Young, Hill, Branthwaite, Rogers, Clarckson, Sibley, Davies, Cirkin
Selecționer: Andy Edwards

România U20: Rz. Sava (Hindrich 61′) – Grosu (Mat. Ilie 61′), Ed. Duțu, Giafer (Bîrzu 61′), Al. Sima (Buta 46′) – Mărginean (Szondi 61′), Grameni (Ghindovean 46′) – Bani (F. Cristea 61′), Pănoiu (cpt.)(Mustacă 46′), Baiaram (Corbu 45′) – Rotar (Andronache 46′)
Rezervă neutilizată: Borbei –
Selecționer: Bogdan Lobonț

Lotul de jucători convocat la naționala României U20:

portari: Răzvan Sava (Torino/Italia), Alexandru Borbei (Lecce/Italia), Otto Hindrich (CFR Cluj);
fundași: Darius Grosu (Farul Constanța), Eduard Duțu (Fiorentina/Italia), Matei Ilie (Padova/Italia), Deniz Giafer (Dinamo), Daniel Bîrzu (Farul Constanța), Alexandru Sima (CSM Reșița), Gabriel Buta (Farul Constanța);
mijlocași: Andrei Mărginean (Sassuolo/Italia), Szondi Botond (FK Csikszereda)Ștefan Pănoiu (Rapid), Francisc Cristea (Politehnica Iași), Constantin Grameni (Farul Constanța), Darius Ghindovean (Duisburg/Germania), Marius Corbu (Akademia Pușcaș/Ungaria), Andrei Bani (Dinamo), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Alexandru Oroian (FC Hermannstadt), Robert Mustacă (Unirea Slobozia);
atacanți: Luca Andronache (Farul Constanța), Bogdan Rotar (FK Csikszereda).

Foto: FRF

Marius ANGHEL 06 Sep. 2021, 22:00 Liga 2
Pe aceeași temă