Patrick Petre duce Ceahlăul în Play-off-ul Cupei României, cu un eurogol contra FC Bacău! Nemțenii, abia la primul succes din acest sezon

Narcis POHOAȚĂ 15 Aug. 2024, 17:29 Cupa României

Ceahlăul Piatra Neamț s-a calificat, miercuri, în Play-off-ul Cupei României, după ce a învins în deplasare echipa din Liga 3 FC Bacău cu scorul de 1-0 (1-0).

Unicul gol al partidei contând pentru Turul 3 al competiției a fost marcat de Patrick Petre, în minutul 16.

”Uns” căpitan de echipă de către italianul Marco Veronese cu ocazia acestui meci, Patrick Petre a fost integralist și a marcat golul calificării nemțenilor în Play-off cu un șut superb, de la 18 metri, direct în vinclu.

Căpitanul Patrick Petre, gol de generic pentru Ceahlăul în Cupa României

Față de meciul de sâmbătă, din campionat, cu CSM Slatina (scor 0-3), antrenorul Marco Veronese a operat șase modificări în formula de start. Pe lângă portarul Laurențiu Brănescu, au mai fost păstrați titulari fundașul dreapta Țuțu, mijlocașii Gbizie și Onișa, precum și atacantul Davordzie.

Rezervă în primele două etape de campionat, Patrick Petre a fost titularizat în premieră în Cupă, iar italianul Marco Veronese i-a încredințat mijlocașului și banderola de căpitan. Petre, unul dintre cei mai importanți jucători ai Ceahlăului în ultimele două sezoane, a jucat integralist și i-a demonstrat antrenorului că merită să se regăsească în primul 11, marcând golul victoriei cu un șut superb, în vinclu, de la aproximativ 18 metri.

În minutul 16, Patrick Petre a intrat în centru din banda stângă, a trecut prin fentă de doi adversari și a șutat cu piciporul drept direct în vinclul porții băcăuane.

Golul înscris de Petre în minutul 16 s-a dovedit a fi decisiv pentru calificarea nemțenilor în play-off.

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=1pIAI3pBStQ&fbclid=IwY2xjawEq6sdleHRuA2FlbQIxMQABHRtHJKjFsxpk816VO5DNuqDEHvipxteHFg0cJqonqS4kt8gBglkxwfsl-A_aem_-E6GnS8YEq3wW5NyCqtwjQ

Nemțenii au suferit în repriza secundă

Ceahlăul a făcut pasul în spate în repriza secundă și a reușit să conserve fragilul avantaj, dar nu fără emoții. Bacăul lui Costel Enache a stat mai mult în jumătatea adversă, și-a creat câteva oportunități, dar nu a avut forța de a pune în real pericol poarta lui Brănescu.

S-a terminat 1-0, iar Ceahlăul obține primul succes stagional, italianul Veronese fiind, la rândul său, la prima victorie pe banca nemțeană.

De remarcat și debutul în acest meci la Ceahlăul al polonezului Kamil Wiktorski, stoperul în vârstă de 31 de ani, abia venit la Piatra Neamț, jucând în prima repriză în centrul defensivei alături de Asibey.

Echipa folosită de Marco Veronese în meciul cu FC Bacău, din Cupa României: Brănescu – Țuțu, Wiktorski (Bracelli 46), Asibey, Abel Folha – Ilaș (Gyulai 71), Onișa (Copoț-Barb 68) – Batantu (Rodrigo Lima 46), Gbizie, P. Petre – Davordzie (Rob. Ciobanu 77). Rezerve neutilizate: Anăstase – Marie-Sainte, Neag, G. Crețu.

Marco Veronese: ”În repriza a doua nu am jucat deloc bine”

La final, italianul Marco Veronese a recunoscut că echipa sa nu a jucat deloc bine în repriza secundă, când Bacăul a controlat ostilitățile în cea mai mare parte.

”Prima repriză a noastră a fost mai bună, dar în a doua nu am jucat deloc bine. Important este că ne-am calificat. Am făcut și câteva schimbări față de meciul din campionat, ideea a fost să câștigăm astăzi, dar să dăm și minute unor jucători care au evoluat mai puțin până acum, mai ales că avem trei meciuri în șapte zile. Acum ne pregătim pentru meciul de la Chiajna, încercăm să recuperăm jucătorii pentru jocul din campionat. Patrick Petre se simte bine și poate juca, a avut ceva probleme în ultima perioadă. Am convenit cu Kamil Wiktorski să joace o singură repriză, în condițiile în care el a făcut doar două antrenamente cu echipa, iar ultimul joc al său a fost în luna mai”, a declarat Marco Veronese.

  • În ziua meciului, Ceahlăul a anunțat despărțirea de mijlocașul Fabio Trip și fundașul Robert Răducioiu, care nici nu au apucat să debuteze la echipă în primele două etape ale Ligii 2.

Costel Enache: ”Așteptam mai mult de la jucătorii mei. Presiunea nu era la noi”

De cealaltă parte, antrenorul formației băcăuane, Costel Enache, a declarat că avea așteptări mai mari de la elevii săi în acest joc.

”Au fost două reprize total diferite. Am avut câteva oportunități în partea a doua, când am jucat mai bine, am presat, am fost pe lângă careu. Am întâlnit un adversar aflat un pic înaintea noastră ca pregătire, au deja două jocuri oficiale. Chiar și așa sunt puțin dezamăgit pe evoluția din prima repriză. Era un joc în care presiunea nu era la noi, aveam doar de câștigat și așteptam mai mult de la jucătorii mei, asta e realitatea. Dar noi suntem la un nivel de pregătire incomplet și cu antrenamente mai grele în ultima perioadă, de aceea pot să înțeleg că au avut o zi mai puțin bună. Sper să meargă Ceahlăul mai departe dacă tot au făcut pasul acesta”, a declarat Costel Enache.

FC Bacău, în meciul cu Ceahlăul: L. Anton – Horciu, D. Ganea, Cimbru, Coajă, Rob. Albu, D. Burlacu, M. Ursu, Gab. Cîrstean, Aftanache, Andr. Pavel. Rezerve: Chisăreanu – Agapi, I. Chirilă, Oasenegre, Buțerchi, Cos. Popescu, Șt. Sava, Ciumașu, Ribiță.

În precedentul tur, FC Bacău trecuse în deplasare cu 3-1 de Aerostar Bacău.

  • Echipa băcăuană și-a aflat în ziua jocului cu Ceahlăul și adversarii din noua ediție a Ligii 3, fiind repartizată de federație tot în Seria 1.

Foto: Victor Eugen Mihai / FC Bacău

Narcis POHOAȚĂ 15 Aug. 2024, 17:29 Cupa României
Pe aceeași temă