Steaua, eliminată de la primul meci din singura competiție în care avea o miză reală. Daniel Oprița și-a cerut scuze pentru eșecul rușinos cu Progresul Spartac

Răzvan STÎNGĂ 18 Aug. 2021, 21:28 Cupa României
Steaua, eliminată de la primul meci din singura competiție în care avea o miză reală. Daniel Oprița și-a cerut scuze pentru eșecul rușinos cu Progresul Spartac

Steaua avea planuri mari pentru Cupa României. Dacă echipa nu are drept de promovare în Liga 1, dat fiind faptul că e entitate de drept public, iar regulamentul FRF îi interzice accesul în elită, s-a dorit un parcurs cât mai lung în cupă. Nu a reușit acest lucru, ba chiar a ieșit rușinos din competiție, însă de la primul meci, din turul 2, învinsă fiind de echipa de Liga 3 Progresul Spartac, cu 2-1.

Steaua a fost condusă cu 1-0 din minutul 57, după reușita superbă din lovitură liberă a lui Eugen Lixandru. Părea că va reveni după golul marcat de golgheterul Remus Chipirliu, din minutul 65, abia intrat pe teren, doar că echipa din Liga 3 a dat lovitura pe final, în minutul 89, prin Andrei Ohaci.

La finalul partidei, Daniel Oprița a încercat să explice motivele eșecului și tactica sa de a folosi rezervele în competiția în care echipa sa are singura miză reală.

Daniel Oprița: ”Nu vreau să spun mai multe la cald, vreau să mă liniștesc, sunt foarte supărat și trăiesc la intensitate meciurile” 

Antrenorul a fost nemulțumit de exprimarea echipei în primele 60 de minute, dar acest lucru s-a întâmplat, după cum a precizat chiar el, pentru că a trimis pe teren jucătorii care au jucat mai puțin. A încercat să schimbe pe parcurs, să facă anumite modificări și i-a ieșit în mare măsură, dar nu a fost suficient.

Steaua a început să arate mai bine, chiar a egalat, dar în final Progresul Spartac a marcat norocos și a cedat. Oprița și-a cerut scuze pentru eșec.

”S-a pierdut un obiectiv. Am încercat să câștigăm, am vrut să dau minute tuturor jucătorilor din lot. Chiar dacă jucam cu o echipă din Liga 3 știam că e foarte greu. Fiind terenul lor, s-au acomodat mai repede, se antrenează zi de zi, iar noi n-am avut atitudine în primele 60 de minute, până am primit gol. După aceea, cu cei care au intrat s-a văzut o schimbare de atitudine, am fost mai agresivi, am egalat, am pus presiune pe ei, dar am făcut acea greșeală, se întâmplă.

Puteam și noi să facem 2-1 prin Chipirliu, dar sunt supărat pe atitudinea celor din prima repriză și 15 minute din a doua. Ce pot să mai… îmi pare rău, sunt foarte supărat. Mi-am dorit. Nu vreau să spun mai multe la cald, vreau să mă liniștesc, sunt foarte supărat și trăiesc la intensitate meciurile. Aș vrea ca și ei să dea mai mult atunci când intră.

Era și oboseală. E un teren greu, sintetic, avem meci la Slobozia și era normal să le dau și celorlați minute. Aveam încredere în ei, s-au antrenat bine, dar asta e. Am greșit, n-am greșit, a trecut. Așa ar fi trebuit să joc. Atitudinea n-au avut-o, și-au dorit mai mult adversarii”, a declarat Daniel Oprița la microfonul DigiSport.

Daniel Oprița: ”De încercat am încercat, dar sunt și momente din astea. Nu trebuia să pierdem acum, dar s-a întâmplat” 

Daniel Oprița a abordat subiectul eliminării și din perspectiva conducerii și a suporterilor. Știa că planurile Stelei sunt să ajungă cât mai departe în competiție, dar a lăsat de înțeles că totul a fost un accident și că a pregătit meciul cum a putut mai bine.

”Și eu îmi doream. Eu nu-mi doresc? Am încercat să le îndeplinesc dorințele (n.r. – fanilor și conducerii), am vrut și Cupa României. Sunt și eu om. De încercat am încercat, dar sunt și momente din astea. Nu trebuia să pierdem acum, dar s-a întâmplat.

Ne-a prins și rău cu meciurile din trei în trei zile, ne-a dat peste cap programarea din prima etapă și se pare că n-am putut face față, deși erau jucători odihniți, care trebuiau să arate altfel”, a mai spus Oprița.

Steaua în meciul cu Progresul Spartac: Mario Enache – Robert Neacșu, Ovidiu Morariu, Sergiu Bactăr, George Călinţaru (Darius Oroian 51′) – Rareș Enceanu, Andrei Zătreanu (Stephan Drăghici 51′), Florin Răsdan (cpt.)(Remus Chipirliu 59′), Ștefan Pacionel (Mădălin Mihăescu 77′), Dragoș Huiban, Cezar Gherghiceanu (Emilian Pacionel 59′).
Rezerve neutilizate: Horia Iancu – Walace da Silva, Liviu Băjenaru, Alexandru Zaharia.

Pentru Steaua urmează etapa a 4-a, cu Unirea Slobozia 

Dacă în Cupa României a eșuat de la primul meci, deși avea de gând să câștige competiția, Steaua are un parcurs fără greșeală în Liga 2, la prima sa prezență în acest campionat. În primele trei etape a strâns nouă puncte după ce a trecut de FK Csikszereda (1-0), Viitorul Pandurii (2-0) și Dacia Unirea Brăila (5-2).

Are ocazia să bifeze un nou succes cu Unirea Slobozia, în runda cu numărul patru. Partida are loc la Slobozia, duminică de la ora 16:30. Ialomițenii au și ei maximum de puncte, ba chiar un golaveraj superior, 10-0 față de 8-2 al ”militarilor”, astfel că sunt pe primul loc în Liga 2.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Justinel Stăvaru (Mediafax Foto)

 

Răzvan STÎNGĂ 18 Aug. 2021, 21:28 Cupa României
Pe aceeași temă