Măzărache regretă că Petrolul nu și-a putut face suporterii fericiți la meciul cu ”FC U” Craiova: ”Pentru ei ne doream foarte mult să câștigăm.” Unde crede că s-a făcut diferența și ce spune despre atmosfera de la echipă și problemele financiare

Marius ANGHEL 21 Sep. 2021, 23:11 Cupa României

Petrolul a fost învinsă pe teren propriu de ”FC U” Craiova cu 1-0 și a părăsit Cupa României din faza 16-imilor. Echipa ploieșteană a făcut un meci bun contra prim-divizionarei, însă n-a marcat la mai multele ocazii pe care și le-a creat, în timp ce oltenii au punctat prin Torell Ondaan, în minutul 52, la puținele situații avute.

Simon Măzărache, după eșecul cu ”FC U” Craiova: ”Au avut mai multă stăpânire decât noi și cred că asta a făcut diferența”

Pentru meciul cu echipa antrenată de Adrian Mutu, Nae Constantin a utilizat un mixt de jucători avuți în lot, mai mult sau mai puțini folosiți în campionat, iar printre ei s-a regăsit și Simon Măzărache. Atacantul originar din Schitu Golești (Argeș) a jucat în toate cele șapte meciuri ale ”lupilor” în campionat, însă niciodată nu a fost integralist în cele patru partide în care a intrat ca titular. Nici nu a marcat în Liga 2 în tricoul galben-albastru, singura dată când a făcut-o fiind în jocul cu CSO Plopeni, tot în Cupa României.

Măzărache crede că diferența între Petrolul și ”FC U” Craiova s-a făcut pe baza ”stăpânirii” de sine avută de adversari.

”Am încercat să ne facem jocul cât mai bine. După cum ați văzut, am jucat cu mai mulți jucători care nu au evoluat în campionat și cred că am avut prospețime mult mai multă, dar asta este, s-a văzut puțin diferența, să zic așa, de calitate, au avut mai multă stăpânire decât noi și cred că asta a făcut diferența. Ei, la singura ocazie au înscris, noi, am ratat”, a spus Măzărache la microfonul DigiSport.

”Ne doream foarte mult să câștigăm pentru suporteri”

Personal, atacantul și-a creat câteva ocazii la poarta lui Robert Popa, însă nu l-a putut învinge pe tânărul goalkeeper, arătând că mai are de lucrat în continuare la finalizare. Măzărache spune că el și coechipierii săi au jucat pentru a le oferi în primul rând suporterilor o victorie în fața Craiovei.

”Nu a fost crispare din partea adversarilor întâlniți, cred că din partea suporterilor, pentru că ne doream foarte mult să câștigăm pentru ei. Pentru ei am jucat. 

Să tot joci așa, în astfel de derby-uri. Cred că a fost un meci de Liga 1, cu presiune, cu multă dorință. Pentru astfel de meciuri începi fotbalul. Sperăm să fie anul nostru, pentru că avem un lot echilibrat, un lot cu experiență și cred că am devenit o familie. Încet, încet, la Petrolul se naște o familie!”, a mai declarat Măzărache.

  • Petrolul în meciul cu ”FC U” Craiova: R. Avram – Alb. Olaru (cpt.), Huja, V. Lică, Ant. Manolache – Seto, M. Chindriș – Saim Tudor (Mih. Constantinescu 65′), Vajushi (Buia 85′), Măzărache (M. Bratu 76′) – Jarovic. Rezerve neutilizate: Al. Radu – Tucaliuc, Sil. Pană, A. Oprea, Andr. Rus.

”Să știți că nu avem probleme cu banii. Suntem ok”

Măzărache a vorbit despre ”nașterea” unei familii la Petrolul în acest sezon, dar și că la club nu sunt probleme financiare, așa cum se tot aude prin Ploiești.

”Să știți că nu avem probleme cu banii. Suntem ok. E mai greu ca în sezoanele trecute, dar prin suferință se câștigă!”, a spus atacantul adus de Petrolul în această vară, ultima dată fost la Farul.

Petrolul a fost cap de serie la această tragere la sorți din 16-imile Cupei României, însă a avut ghinionul să pice contra unui adversar bun din Liga 1. În precedentele două tururi în care a evoluat în acest sezon, echipa ploieșteană a trecut de CSO Plopeni (Liga 3, 5-0 în deplasare, în Faza a III-a) și Dacia Unirea Brăila (Liga 2, 2-1 după prelungiri, în Faza a IV-a).

Petrolul are deplasare grea la Unirea Dej

Petrolul continuă de acum doar cu meciurile din campionatul Ligii 2, acolo unde se află pe locul 1 după șapte etape, cu un punct în fața celor de la FC Hermannstadt și Concordia Chiajna (18 față de 17).

Echipa ploieșteană are următorul joc, în etapa a 8-a, la Dej, cu Unirea, sâmbătă, de la ora 13:00. Va fi o partidă grea pentru prahoveni, fiindcă trupa clujeană are un moral excelent după victoriile cu Steaua (2-1 la Dej) și Astra (2-0 la Giurgiu).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/petrolistii-un-pic-tristi-dupa-eliminarea-din-cupa-romaniei-in-fata-craiovei-insa-indemnati-sa-ridice-capul-sa-primeasca-spre-liga-1-nae-constantin-sa-jucam-la-ore-frumo-19201999

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/16-imi-cupa-romaniei-meciul-somuz-falticeni-fc-voluntari-deschide-acest-tur-al-competitiei-ko-tot-astazi-joaca-si-minaur-baia-mare-poli-iasi-si-petrolul-19201865

Marius ANGHEL 21 Sep. 2021, 23:11 Cupa României
Pe aceeași temă