Inter Cristian a câștigat Cupa României în Brașov, după un recital în finala contra lui Marian Constantinescu și puștilor săi

Adi MARICA 13 Jun. 2024, 10:18 Cupa României

Inter Cristian și Colțea Brașov și-au disputat, miercuri seară, trofeul Cupei României pe plan județean.

Finala disputată pe stadionul Celuloza din Zărnești a fost câștigată de Inter Cristian cu scorul de 5-0 (3-0), prin golurile marcate de Andrei Mircescu (12 – penalty), Diego Vîrlan (16), Marius Manole (40), Cristian Afrăsinei (59) și Gabriel Gabor (88).

Finală de Cupa României în Brașov fără istoric în 2024

Inter Cristian (locul 2 în Liga 4) s-a impus lejer în finala cu Colțea Brașov (locul 4 în Liga 4).

Experiența jucătorilor lui Sorin Corâiu și-a spus cuvântul în fața unei echipe Colțea alcătuită din juniorii U19 (2006 și 2007) de la FC Brașov, veniți la pachet în iarnă cu antrenorul-jucător Marian Constantinescu.

Marian Constantinescu, doar 30 de minute pe teren

În finală, Marian Constantinescu (42 de ani) a fost titular alături de fiul său, Andrei (16 ani).

Fostul atacant din prima ligă a avut prima ocazie a meciului, după care, în minutul 30, a părăsit terenul din cauza unei accidentări.

Inter Cristian și-au asigurat trofeul încă din prima repriză, cu golurile lui Andrei Mircescu, Diego Vîrlan și Marius Manole. La 0-2, brașovenii au avut o bună ocazie de a reveni în joc prin Octavian Oprea.

În partea secundă, Inter Cristian s-a jucat cu ocaziile la poarta lui Andrei Roșcan și a mai marcat de două ori prin Cristian Afrăsinei (57) și Gabriel Gabor (87).

Chirițescu, responsabil cu medaliile, în absența lui Goga

Cum șeful AJF Brașov, Octavian Goga, este plecat cu delegația României în Germania, la EURO 2024, festivitatea de premiere a fost efectuată de președintele clubului Olimpic Zărneşti, Bogdan Chirițescu, cel care este și vicepreședinte al AJF Brașov. Acesta a fost ajutat de Ion Floricel, directorul AJF Brașov, și Mihai Băcescu, directorul competiții AJF Brașov.

Corâiu, planuri mari pentru sezonul viitor

Sorin Corâiu, antrenorul venit la Inter Cristian la începutul lunii martie, a terminat sezonul pe locul 2 în Liga 4 Brașov și cu trofeul Cupei României.

”Am găsit la Cristian un grup bun de jucători și încheiem cu un trofeu acest sezon. O finală se joacă, iar acești copii de la Colțea pot crea probleme. Experiența lotului nostru și jocul prestat ne-au adus trofeul. Acum ne dorim un parcurs cât mai lung în faza națională a Cupei României. Pentru sezonul viitor ne dorim mai mult, adică să tragem la câștigarea Ligii a 4-a Brașov”, a spus Sorin Corâiu, antrenor aflat la al doilea trofeu câștigat în faza județeană a Cupei României, după cel obținut cu Olimpic Zărneşti.

La meci a fost prezent și fostul antrenor al celor de la Inter Cristian, Ioan Dobran, cel care a antrenat echipa din Cristian în ultimii 15 ani! La finalul jocului de la Zărnești, Dobran a primit și el o medalie pentru câștigarea Cupei.

Marian Constantinescu, reacție de fair-play

Marian Constantinescu a avut o reacție de fair-play la adresa adversarilor, dar și un mesaj de încurajare pentru tinerii jucători pe care îi antrenează.

”Sunt mândru de acești copii care au ajuns să joace această finală. Sunt copii talentați, care au doar de învățat din astfel de meciuri. Inter Cristian a meritat pe deplin trofeul, este o echipă bună cu un nucleu de jucători care joacă de mult timp împreună. Felicitări!”, a declarat Marian Constantinescu, antrenor-jucător la Colțea Brașov.

Inter Cristian – Colțea Brașov 5-0 (3-0)

Andrei Mircescu (12 – penalty), Diego Vîrlan (16), Marius Manole (40), Cristian Afrăsinei (59), Manuel Gabor (88)

Inter Cristian: Felix Țintea – Vlad Avarvarei, Ioan Dobran (Marius Nazare 69), Ionuț Mîndru – Marius Manole, Marius Avarvarei, Cristian Afrăsinei, Ionuț Robu (Ionuț Vîrlan 69) – Mihai Feraru (Constantin Panaite 75), Diego Vîrlan (Alexandru Hălăucă 46), Andrei Mircescu (Manuel Gabor 75)
Rezerve neutilizate: Gabriel Coșuleț, Claudiu Lazăr, Florin Boureanu
Antrenor: Sorin Corâiu

Colțea Brașov: Andrei Roșcan – Gabriel Andron, Ștefan Hlipcă (Robert Horvath 65), Alexandru Frumosu, Andrei Constantinescu – Sebastian Dragotă (Cristian Arvinte 65), Octavian Oprea, Marian Constantinescu (Adrian Ilie 30), Rareș Constantin – Alexandru Păun (David Tinca 70), George Chițu (Cătălin Stoica 65)
Rezerve neutilizate: Mihai Scafaru Mihai, Alexandru Blaj, Cezar Stănilă, Luca Țigăeru
Antrenor: Marian Constantinescu

Arbitri: Raul Cupu – Dragoș Băjenescu, Robert Păcuraru – Eusebiu Velea.

  • Campioana Ligii a 4-a Brașov în acest an este ACSM Codlea. Aceasta va întâlni CIL Blaj, campioana din județul Alba, în barajul pentru promovarea în Liga 3.
  • Inter Cristian, prin câștigarea Cupei României pe plan local, la Brașov, va participa în faza regională a Cupei României ca reprezentantă a județului.
Adi MARICA 13 Jun. 2024, 10:18 Cupa României
Pe aceeași temă